Sita
|
Gina, mislim da v tem sestavku ni govora o brezpogojni ljubezni. Gre za to, da bi bila naša ljubezen čim bolj čista s čim manj egoizma in več altruizma. Torej, da nismo zmeraj mi na prvem mestu, ampak smo pripravljeni prisluhniti drugemu in dajati, kolikor pač vemo in znamo. Da nas ni strah se popolnoma predati (ne le telesno) ampak z vsem svojim bitjem, ne da bi v zameno kaj pričakovali. In tudi to sem že pisala. Ni rečeno, da boš ljubezen prejel nazaj. vedno obstaja rizik - velik rizik. Točno tako kot si napisala - uživaš v samem dajanju. In ti ni pomembno prejemanje. Vendar imaš možnost prejemanja, če si nadvse sproščen (ne pa da gledaš, kolikor bom prejel, toliko bom dal - na kar mnogi gledajo) in že v samem razmišljanju tak. So ljudje, ki se razdajajo, jih poznam, in resnično si upam trditi, da jih ljubi ogromno ljudi. Tako je lahko med partnerjema, v družini ali širše - da se razdajaš na splošno komerkoli. In kot si napisala, ne smeš dopustiti, da ravnajo s teboj kot z gnojem. Kajti, da ljudje hodijo in pljuvajo po tebi, zagotovo ne pomeni razdajanje in altruizem. Daleč od tega, pa s tem nisi pogojen. Saj tudi za druge ni dobro, da jim dovoliš nedopustno obnašanje. Tudi jaz se ne pustim Zahiju, na primer. Samo kar se tiče konkretnega primera, pa itak vsak reagira drugače. Jaz osebno najbrž ne bi koga javno izpostavila, vem pa ne, kaj bi storila, ker se tudi upam ostro postavit za svoje pravice, če je potrebno. Ni dolgo nazaj, ko se mi je nekaj zgodilo. Pač nekdo je jezen name, ker ne popustim (vendar ne gre za primer Zahi) in ga imam še zmeraj rada, čeprav je z mano prekinil stike. Vso srečo temu človeku in vse najboljše. Vendar žal, tistega, kar trdim, zaenkrat ne morem spremeniti, da bi bilo njemu všeč, ker menim, da je prav tako kot jaz mislim. In če se on drži name zaradi tega in kuha zamero, naj. Jaz pa ne in če se še oglasi, je zmeraj dobrodošel. Se pa medve razhajava o tem, mogoče, da sama mislim, da plamen ljubezni ne more kar tako ugasnit, če kdo ne izpolnjuje mojih pričakovanj. Vsaj pri meni ne. Kar pa ne pomeni, da lahko živim z osebo, ki me ne prenese. Kajti takšna oseba itak ne bi želela z mano živeti, če me ne bi prenašala. Samo to je drugo. Zdaj smo s teme zašli, ker kot sem rekla ni govora o brezpogojni ljubezni. In tole če bi bilo, ko bi bilo - saj ne vemo, kaj bi bilo, če bi bilo, a ne? Dokler nismo v določeni situaciji, ne moremo vedeti, kaj se bo zgodilo. Lahko predvidevamo, resnica pa je potem drugačna. Hvala Gina, ker ostajaš prijazna z mano.