baguSka -> RE: Sreča - zadovoljstvo? (26.10.2006 16:30:03)
|
Mene pa zanima, pomen katere besede je bližji, ko opisujete svojo zvezo s partnerjem? Sreča ali zadovoljstvo? Razmišljam o tem, kaj imajo v mislih tisti ljudje, ki pravijo, da so s partnerjem srečni... Da jim vliva upanje, novih moči, optimizem, entuziazem, da ga pogrešajo, ko ga ni....? Kaj torej mislite o tem? Ker jaz bi za naju rekla, da sva zadovoljna, da sva skupaj. Še nikol ni noben od naju rekel, da je srečen, ker je z drugim... Je to čudno? Zame recimo beseda zadovoljstvo pomeni, da si pac zadovoljen s tem kar imas. Torej, da je nakaj kar imamo ali kar smo storili, zadovoljivo za nas, za nase potrebe, zelje.. Jaz recimo lahko recem, da sem srecna, da imam takega partnerja, kot ga imam. Sreco tukaj lahko pogojujem tudi s tem, da sem z njim zadovoljna, ker ce nebi bla, potem nebi mogla bit srecna. To je meni nekako logicno. Poleg tega, da sem z njim zadovoljna, pa mi prav tako vliva tudi upanje, nove moci, optimizem, dobro voljo,.... itd. Torej vse to vpliva na to, da sem z njim srecna. Torej z enim stavkom ti lahko odgovorim: Ker sem z njim zadovoljna, sem srecna.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|