Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen hočem reči, da je vse več družin v katerih se rojevajo otroci pred vprašanjem denarja. Kar je totalno zgrešena ideja. Poznam družine, ki imajo po 3 otroke, dela samo mož, žena je doma in skrbi za otroke. Ti otroci so materialno prikrajšani, nimajo ničesar kar si želijo, živijo v enosobnem stanovanju, spijo na eni postelji, nosijo ene in iste obleke čez celo leto, v šoli se jim posmehujejo. Zakaj spraviti 3 otroke v tako okolje? Ne razumem. Starši moraji poskrbeti za finančno stanje pred otroci. Ne pa samo imeti otroke zato, ker je ljubezen. Bedarija. Tako delajo v Albaniji in imajo 23 otrok v dvosobni hiši. - hvala bogu, da je žena doma, če ima tri otroke, mnogo boljše, kot če mora poleg vsega dela še v službo hodit (to je čisto nečloveško) - kaj pa je hudega, če nosiš ene in iste obleke celo leto, jaz sem jih cel lajf, pa nimam nobenih kompleksov (za razliko od tebe, anonimna, ki imaš topogledno izrazite, bogica) - kaj pa potem, če živijo v enosobnem stanovanju, a je hiša pogoj za srečo (učila sem eno albanko, kjer je 9 ljudi živelo v 2-sobnem stanovanju, pa je bila eno tako zelo prijazno dete, nič pod stresom in sploh zelo fejst punca, sem jo vprašala, če se kaj stiskajo ali kregajo; je rekla, da niti slučajno in verjela sem ji, ker je funkicionirala tako, da ji je bilo za verjeti) - zakaj sklepaš, da je vse kar si otrok želi, povezano z materialnimi dobrinami (jaz jih nikoli nisem imela kot otrok, pa si jih tudi želela nisem, sem imela vse, kar si otrok sploh lahko želi - starše, ki so bili vedno tam zame, kadar sem si želela, pa ogromno crkljanja, ljubezni in poleg vsega so stali za mano in me naučili, da me vse zanima in da se v življenju znajdem - brigale so me kavbojke ali čokoladice ali kaj drugega - poleg tega sem potem tisto, kar sem dobila sploh lahko cenila, če bi vse imela, ne bi nič cenila, kot noben od modernih otrok, ki imajo bogate starše danes ne ceni) Anonimna 1 tebi pa svetujem, da po možnosti zamenjaš službo. Ali pa tvoj seveda. Potem se preračunaj, kje lahko še kaj prišparaš. Morda se pa dobi kako delo za na dom, da bi ti z veseljem delala. V Sloveniji primanjkuje zeliščarjev. MIslim resnih, ki na veliko prodajajo firmam. Če si doma na vasi, bi se pa morda lahko tega lotila. Ali česa drugega v tem smislu. Mogoče bi lahko domače "zvarke" prodajala (domači smrekovi vršički, domač lipov čaj, domač bezgov sirup, trpotčev sirup, metin sirup...., mogoče kakšen domač liker...kaj pa vem, kaj takega ti leži) Morda bi pa kaj izdelovala, pa prodajala trgovinam. Jaz sem svoje čase svilene rute in izdelke iz gline, samo sem bila med prvimi in je takrat to še šlo, ker ni bilo množično, ti se moraš pa kaj takega spomnit, kar ti znaš, pa da še ni množično. Aja, nekaj časa sem izdelovala ogrlice kot študentka, pa je tudi šlo za med. Mogoče znaš slikat, tisto se tudi dobro proda, če daš v lepe okvirje, pa privat prodajaš. Zdajle pred novim letom je super čas za to. Aja, iz gipsa sem tudi delala reči, vse sorte se da. Kaj pa prodaja po telefonu, tisto bi šlo najbrž. Mogoče znaš kak instrument igrat. Jaz sem inštruirala kitaro v mlajših letih, je bilo tudi nekaj cvenka. Moja soseda je šla na tečaj masaže, pa zdaj masira. Ni slaba varianta. Mogoče pa znaš pisat. Kakšen članek pošlješ v kak časopis in nekaj dobiš za to. Ali pa šivanje. Znaš šivat? Kaj pa poslikava kozarcev? Mogoče se ukvarjaš rada s športom? Jaz sem svoje čase za dodatni zaslužek vodila aerobiko, dosti je teh variant. Mogoče se lahko z lokalno šolo zmeniš, da vodiš telovadbo za otroke. To ej en čisto lušten dodatni vir zaslužka. Morda bi se v kakšno šolo vpisala, zdaj se lahko po novem vpišeš redno. Niso več leta pogoj. Boš pa dve leti letnik delala, kaj pa potem, če ne boš na vseh predavanjih. Boš pa študirala zastonj, to pa tudi nekaj velja. Dolgoročno je to rešitev, ker boš imela ob boljši izobrazbi lažje večjo plačo.
|