Gina
|
Glede na to, da je očitno vse skupaj pisala ena in ista oseba, oz. dve, mi je vse skupaj smešno. Stroški po otroku so točno taki, kot sem pisala. Če pa katera misli, da temu ni tako, je pa to njen problem. A mislite, da si žajfe kupujem, pa paste za zobe kar tako v tri dni, ker rada zbiram čistila, pa da mam večji avto kar zato, ker frajerišem, pa da perem 8-10 strojev perila in več kot 10 strojev posode kar tako, ker zlagam čisto posodo v stroj, ker mi tako paše????????? Mogoče tudi sok za razredičit ne bi bilo treba kupovat, moji otroci morajo biti zadovoljni z vodo, saj res, to je zelo in dandanes, pa boljše da mesa ne kupujem, ker to je preveč za privoščit otroku. Na počitnice jim itak ni treba, bodo že v bloku dovolj srečni, pa bog ne daj, da kaj povedo po telefonu, to je samo zame rezervirano, za njih oče ne daje denarja, to ni všteto v stroške. Aja, rolerji so odveč, pa žarnic tudi ne rabimo, da o računalniku sploh ne govorimo, pojma nimam zakaj imajo pri nas otroci en star računalnik v sobi, najbrž bi ga morala odstranit, ker tega stroška ni bilo. Smučat ne bomo več hodili, saj tudi smučke zgleda niso vštete v to, kaj naj bi otrok rabil, ha ha, niti čevlji in bunde ne, ker ne smeš 20.000.- po otroku zapravit pred zimo, kljub temu, da so stare čevlje ponosili do nerazpoznavnosti in jih prerasli, pa bunda nima veze, če premoči, ker je bila tolikokrat preprana, ker je otrok pač imel samo eno, pa vsak dan z njo pred blokom ril...naj jo ima še ta mali, pa nas bodo zamenjali za neavtohtone prebivalce Ambrusa.... Otroci nimajo pravice razbiti krožnika ali kozarca, to tudi ni všteto v stroške, torej teh stroškov ni...ma dajte babe, ne ga srat, življenje ni praznik. Življenje je prokleto drag špas. Aja, zdaj se drenjamo na 11m2 po članu gospodinjstva. Res čudno, da moramo kupiti večje stanovanje, ker zdaj pač hodimo en po drugemu...predlagam vsem parom, ki stanujete na 22m2, da poročate, kako se počutite in če se vam zdi to dovolj prostora za normalno funkcioniranje??!! Dodajte še otroško potrebo po gibanju zraven, pa ste globoko tam, kjer sonce ne sije! In še to, če je nekdo želel imeti otroke, naj tudi skrbi zanje vsaj približno tako, kot bi skrbel zase! Ne glede na to, ali otroci stanujejo z njim ali z mamo. Sam se je odločil za tako delitev. Po drugi strani je jasno, da morajo mame pustiti očetom normalne stike, ker otroci rabijo tudi očeta in oče njih. Še to, v preživnino so všteti dnevi, ko je otrok z njim. Se pravi, da so na sodišču vedeli, da je otrok z očetom vsak drugi vikend + poleti kak teden ali mogoče še pozimi in so kljub temu določili vsoto kot so jo. Oče je dolžan plačevat celo vsoto. Mama kupuje pretežno vse reči za otroka. Hvala bogu, da oče še kaj zraven da. Jaz poznam točno enega samega očeta, ki daje več, kot je polovica stroškov svojemu otroku. Vsi ostali dajejo krepko manj, kot da ne bi imeli odgovornosti do svojih otrok. Vseeno vsa čast očetom, ki lepo skrbijo za svoje otroke, tudi mojemu ex, četudi morda malo manj plačajo kot je treba. Pa vsa čast novim ženam, ki to lahko razumejo in zato ne najedajo. Sicer pa: - sama imam dva otroka z bivšim, ne tri. Bivši je pa zato, ker se nisva več ljubila - bivši mi niti slučajno ne plačuje polovice stroškov, vendar sem pristala s svobodno voljo na manj, ker sva se prej zmenila za tisto cifro, čeprav je bila SODNICA PROTI, se ji je zdelo premalo, ker valjda je vsakemu normalnemu človeku, ki ima družino, vsj približno jasno, koliko človek zapravi čez mesec po članu družine (btw, jaz nimam nikogar, ki bi mojim otrokom skuhal niti 1x na mesec kosilo, kot imate tisti, ki imate babice, ki vam hodijo po otroke, ali vas častijo kak vikend s hrano, nimam nikogar, ki bi mi šenkal kaj od solate ali česa drugega, niti nikogar, ki bi mi peljal otroke s sfojim bencinom kam, niti nikogar, s katerim bi delila stroške za hišo, kot ima prenekatera od vas, pa nimate pojma, koliko to odtehta pri mesečnem proračunu,- kaj češ, komu starši umrejo, tudi vam bodo, vendar ravno zato ne znate precenit vseh stroškov, ali pa svojim otrokom ne privoščite kruha in elektrike) - midva z bivšim se razumeva super, niti on niti jaz nimava potrebe po lupljenju koga, otroci se imajo fajn tukaj ali tam, včasih pridemo na obisk en k drugemu, nihče ni na nikogar ljubosumen niti nihče nima kakih slabih misli o kom, tako da ne bodite zavistne mojim dobrim odnosom - vsaka ima lahko dober odnos z bivšim, če se le malce bolj potrudi, vendar mora tudi nova partnerka od moža sodelovat in ne gojit kakšnih norih idej o tem, kako je boga, ker ima mož otroke z bivšo. Hvala ti, draga N., ker si tolk fajn! Bog ne daj, da te bivši zamenja, lahko še kakšno noro žensko dobim za mačeho mojim otrokom. Vse lepo vsem otrokom ločenih družin. Pa vsem ostalim tudi, seveda.
|