Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: seks pri najstnikih in vzgoja 25.10.2006 15:01:40
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz pa mislim, da že veliiiiko prej. Mislim, da jim že v vrtcu razložijo kako nastane otrok. Pa prav z besedami spermiji pa semenčeca, itd. Vsaj jaz sem bila šokirana, ko mi je en otroček, ki je obiskal vrtec to tako nazorno opisal. No zdaj sem se pa spomnila, da včasih katera sprašuje, če lahko zanosi, če mu ne pride, pa če oralno seksata, pa .... iz tega sledi, da so deca v vrtcih že bolj seznanjena s tem, kot nekateri najstniki. Ja, kaj pa vem, pomoje mu tam pri enih 6 letih, ko začne spraševati komot razložiš to, da ga potem v šoli ne bodo čudno gledali, če ne bo znal , da se z lulekom ne lula samo . Sem pa zadnjič poslušala na RTL-u oddajo, da vsaka deseta učenka izgubi nedolžnost pred 14. RD. Aja, tega tvojega linka mi ne odpre, ker ne najde strežnika
|
|
|
|
RE: seks pri najstnikih in vzgoja 25.10.2006 20:41:22
|
|
|
|
sato
|
Ja, naši so se tudi o tem učili lani v vrtcu (pri 5. letih). Mi je mala doma vse razložila (če slučajno ne bi vedela, od časa sem hodila lani okrog s ) . Pa stavek je seveda začela z :"Ko se mama in očka poročita..."in doživela mali šok, ko sem rekla, da midva nisva poročena. Sedaj ve, kako nastane otrok in da ga lahko naredita tudi dva, ki nista poročena. Se je pa po uri spolne vzgoje odločila, da noče roditi, ker to verjetno zelo boli. Raje se bo poročila s prijateljico, pa bo ona rodila.
|
|
|
|
RE: seks pri najstnikih in vzgoja 26.10.2006 9:04:26
|
|
|
|
mily
|
Hehe Sato, sory sam je res smešn tazadn stavek. Drugače se pa strinjam, da je dobro otroku vse lepo razložit. Tudi jaz Niki kadar kej sprašuje povem vse lepo po resnici, čeprav je zaenkrat še niti ne zanima tko zelo in ne sprašuje. Ampak se pa zaveda razlik med pučkami in fantki, ve da imajo punce šišo in zize, fantli pa lulija. Tudi midva se neki blazno ne skrivava pred njo, tko da ji te stvari niso tuje. Ve da dojenček zraste v trebuhu in potem pije mleko iz zize.
|
|
RE: seks pri najstnikih in vzgoja 27.10.2006 8:54:13
|
|
|
|
honey
|
Ravno danes zjutraj sem dobila mail z nemško slikanico, v kateri je točno narisano, kako otrok nastane in kako se rodi. Najprej pokaže mamico in očka, kako se objemata, potem naga, da otrok vidi razliko, nato pa je tako v prerezu narisano, kako seksata in kako semenčice "potujejo" do jajčeca, nato mamico s trebuščkom in v prerezu otročka v trebuščku, pa tudi porod je nazorno prikazan, da pride otroček iz "lulike". Mislim, da je to primerno prikazano za majhne otroke, ki jih to pač zanima. Všeč mi je pa, da je v teh časih miselnost drugačna in da spolnost ni več tabu, ker meni je bilo rečeno, da "me je štorklja prinesla" ? Vem, da bom mojim otrokom razložila tako, kot je treba in ne bo zraven nobene štorklje pa ptičkov pa čebelic ipd. sranja.
|
|
|
|
RE: seks pri najstnikih in vzgoja 28.10.2006 14:44:10
|
|
|
|
sato
|
Podobno je prikazano tudi v naši knjigici "Lukec dobi sestrico". Je pa pred časom ena punčka ugotovila, da ima njen bratec isto luliko, kot moj sin. (je gledala, kako ga previjam)
|
|
|
|
RE: seks pri najstnikih in vzgoja 17.11.2006 20:47:14
|
|
|
|
Vesna
|
malo heca:oče ni vedel,kako bi sinu razložil,da z mamo pričakujeta naraščaj.pa je začel mencat,a veš kako nastane otrok?ja ,torej,takole gre to,ja torej,štorklja ga prinese. in sin odvrne,ja oči,pri vseh dobrih ženskah,si se ti na štorkljo spravil. toliko o tem,akj vedo in kaj ne vedo.
|
|
[Brisano sporočilo] 17.11.2006 21:34:16
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: seks pri najstnikih in vzgoja 27.11.2006 12:48:54
|
|
|
|
Rožica I
|
HONEY- bi te lahko prosila za tole nemško slikanico ?! rozicamak@gmail.com
|
|
RE: seks pri najstnikih in vzgoja 28.11.2006 8:19:21
|
|
|
|
jasnika
|
pa ne razložijo v vseh vrtcih tako kot je potrebno, moja hči-5 let je prišla letos iz vrtca in povedala da štorklja prinese dojenčka , no in jaz ji razložim da to ni tako, da se ,morata mama in ata met fejst fejst rada,... in pol čež nekaj časa zraste v mami bebica, no to pa tako sedaj pr meni opazuje in sem ji rekla naj kar tovarišici pove da nič štorklja ne prinese dojenčka, kaj je sledilo nimam pojma
|
|
|
|
RE: seks pri najstnikih in vzgoja 4.12.2006 14:47:36
|
|
|
|
honey
|
Punce, ker sem že začela govorit o tisti nemški slikanici, sem se še toliko potrudila in sem jo poiskala na netu. Evo link za vse, ki vas zanima: http://www.planetdan.net/pics/babies/2.htm
|
|
|
|
RE: seks pri najstnikih in vzgoja 20.12.2006 11:27:59
|
|
|
|
piščanc
|
mene pa trenutno bolj muči to, kako razložiti razlike med spoloma in seks, da ne bi šla preveč hitro raziskovati, in tudi da ne bi kaj zavrla v njej. je pa sedaj pri 6 letih to zelo aktualna tema med njenimi vrstniki. kako naj ji razložim oralni seks, da je to OK, samo šele ko bo dovolj stara. če ji rečem, da je to OK, bo šla probat . se pa to pogovarjajo med vrstniki in me prav zanima kaj so pogruntali.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?