tulip -> RE: Stiki z otrokom (25.10.2006 13:53:12)
|
Hmm, neprijetna situacija... Če oče otroka pozna in otrok njega, je vesel, ko ga vidi in podobno, bi ga verjetno pustila pri njem... Enkrat je vedno prvič in najbolj težko.. Po drugi strani pa me moti, če oče to ZAHTEVA kot svojo pravico in ne gre za otrokovo željo po tem. Pri 11 mesecih so otroci res še piščančki in navezani na mamo, sploh če se še dojijo, kot se je moj. Zato je po mojem potreben odkrit pogovor z očetom, da mu zaupaš tvoje strahove in če bo razumel, kakšna je situacija in ti skušal priti naproti, mu otroka lahko brez skrbi zaupaš. Drugače pa...če sta dogovorila, da ima lahko otroka čez vikend, ne bo druge kot da gre k njemu, bo že poskrbel po svojih najboljših močeh zanj, verjetno ne enako kot bi ti, a otroku zaradi tega ne bo nič hudega! Tako bi bilo npr. če bi morala ti kdaj nujno v bolnišnico, za otroka pa bi poskrbela varuška..Hudo, ampak bi šlo! Verjamem pa da si v glavi vrtiš filme 'kaj če, in če...', tudi jaz bi si jih in bi si zastavljala sto vprašanj, ampak navadno se stvari v resnici vedno boljše odvijejo, kot smo jih pri sebi premlavali, tako da pogumno - če ne poskusiš, ne moreš vedet![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|