Zahi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sita Vidim, da ti nič ne kapiš. Blagor tistim, ki so nevedni .... Saj nima smisla, svoje sem povedala. Če zate v alpinizmu ni potrebna vzržljivost, pač tega športa ne poznaš .... In če ne veš, kaj je surova moč, ti tudi ne morem pomagat .... Je pa ta surova moč v teku, plavanju, veslanju, kolesarjenju, smučanju ... tu vsekakor nikoli ne bodo mogli moški in ženske tekmovati skupaj. In imajo lahko oboji enako kondicijo - to nima veze. Saj moj mož tudi hitreje teče kot jaz na naš hrib - pa imava oba kondicijo, ker greva skupaj tečt vsak drug dan. Vendar on teče naprej, jaz sem prepočasna, ostanem zadaj. Pa vendar tečem vsakokrat bolje, on pa tudi. Pa ga najbrž ne bom ujela. Zdržim pa - do vrha. Sploh ne hodim več, tečem. Pa tudi omar ne morem dvignit sama, on pa celo sam nese! Tu pride do razlik - tu. In zato pride tudi na maratonih do razlik v hitrosti teka med prvim moškim in prvo žensko. Saj ni važno. Ni treba odgovort. Zadnjič mi je hčerka rekla, da se ne bi več učila, ker je lepo biti neumen. Sem vprašala, zakaj. Pa je rekla, da zato, ker se ti ni treba kregat in kar vsem kimaš .... brez smisla.. teči ti na svoj hrib.. bodi nevedna.. in poslušaj moža.. ko te bo pa zanimalo.. si pa preberi kaj je vzdržljivost.. moč.. kondicija.. konstitucija.. stamina.. ker vse tole mešaš malo sem malo tja.. če misliš, da je fizična moč potrebna pri maratonu.. se motiš.. ljudje, ki tečejo maratone so telesno zelo šibki.. so pa vzdržljivi in kondicijsko pripravljeni.. njihove mišične skupine so bele.. in ne rdeče, katere so potrebne za izvajanje "surove"moči.. o tem vidim, da nimaš niti malo pojma.. in da se nisi nikoli poglabljala v to.. no jaz sem se.. debata teme ti je pa tudi ušla iz rok.. od kar nekaj prepevaš o jadranju in alpinizmu, ki nimajo nobene povezave.. govorili smo o fizični enakovrednosti spolov.. med katerim nikoli ne bo konkurenčnosti.. ne pri fizični moči.. ne pri fizični vzdržljivosti.. tako so narejena naša telesa.. moško telo je daleč bolj močnejše in vzdržljivejše za fizične napore.. primer je ratal pač šport.. pri profesionalnih športih se tukaj izraža razlika v rezultatih.. (tek na kratke proge, dolge proge, kolesarjenje, dvigovanje uteži bla bla bla).. teh rezultatov ne moreš primerjat med sabo.. zakaj? .. ker je moški na tem nivoju močnejši od ženske.. vedno bil in vedno bo.. lahko govoriš nevem kaj.. ampak takšno je dejstvo.. in ne moje mnenje.. še enkrat pa povdarjam.. nič ni slabega pri tem.. narava nas je naredila take.. en spol je pač močnejši od drugega.. sprijazni se.. ti bo lažje..
|