sanjula -> RE: RIŽOLINO V VSAK OBROK? (26.10.2006 9:53:40)
|
Zaliga! Moje sine je zdaj star 5 mesecev in pol (korigirano 4 in pol) pa mu zdaj drugi teden dajem riževo kašico od Milupe za en obrok + mleko in ga ful žrčka. Moja pediatrinja je tudi rekla naj počakam do 6. meseca oziroma do 5 in pol, ker je kao tolko prej rojen, ampak lepo te prosim, če dete zahteva več in očitno rabi več, mu ponudi. Moj mulac z velikim veseljem je kašico in si kar poriva žličko v usta (ki jo seveda držim jaz). Probala sem tudi s par žličkami korenčka in cvetačke, pa ni bil ravno silno navdušen. Dam mu samo toliko kolikor želi sam (ni ravno požeruh), nič ne silim. Po 4. mesecu otroka resnično rabi več, vsaj moj, ker je izjemno vitalen , pravi razbojnik. Če dete hranico dobro prenaša ne vidim razloga, da mu ne bi dajala naprej, čeprav ni fino, da bi nehalo papat mlekec (pa to itak ne, a ne?!). No, pa pravijo da na začetku uvajanja mora bit tudi med vsakim gostim obrokom vsaj en mlečen, torej samo mlekec. Torej, ravnaj se po feelingu in opazuj svoje dete, ki te pravzaprav samo vodi na poti uvajanja GH, saj pokažejo kdaj so pripravljeni na kaj več kot samo mlekec.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|