Srbečica (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Brbs -> Srbečica (24.10.2006 17:26:47)

Pozdravljene,

mene vse obupno srbi, odkar sem začela jemati Tifol tabletke in sem jih pred 14 dnevi že nehala. Ampak srbenja ni in ni konec - po celem telesu, sem že čisto krastasta, popenla bom.
A imate kakšen nasvet, kako se tega znebit? Mažem se pa vsaki dan, z različnimi kremami, olji, itd.
Hvala in LP

igralka -> RE: Srbečica (24.10.2006 17:35:36)

Jaz na tvojem mestu ne bi nehala jemat Tifola, zadari otročka. Koliko si pa noseča pravzaprav?

Najbrž imaš suho kožo, to je pogost pojav. Poskusi se namazat s čim hladilnim, kar vsebuje aloe vero ali kar z losionom po sončenju.
Priporočala bi ti tudi, da pri tuširanju  uporabiš zelo nežen gel ( za suho kožo) v čimmanjši količini, pa namili se le 2-3x tedensko po celem telesu, sicer pa le z vodo, namiliš pa se le "kritične " predele - pod pazduho, podplate npr, spolovilo pa z intimnim milom.

MAM05 -> RE: Srbečica (25.10.2006 8:08:07)

Ojla,meni je proti srbečici full pomagal Eucerin oljni gel za tuširanje in losion za po tuširanju tudi Eucerin. Probaj, dobiš v lekarni.

smotka lonib -> RE: Srbečica (25.10.2006 10:58:59)

Probaj z otroškim oljem Johnson. Namaži se po tuširanju.

Nogavica -> RE: Srbečica (25.10.2006 12:40:40)

Močna srbečica je lahko tudi znak za neke nosečniške težave v zvezi z jetri (mogoče bo katera bolje vedela). Jaz sem zadnjič svojemu ginekologu omenila občasno močno srbenje in mi je takoj dal napotnico za pregled krvi.
Mislim, da je dr. Pušenjak pred časom na MON odgovarjal na podobno vprašanje. Malo pobrskaj tam, če ne boš našla, pa ga kar vprašaj, ti bo hitro odgovoril. Pa, seveda, svojemu ginekologu omeni.

Brbs -> RE: Srbečica (25.10.2006 19:59:07)

Baby olje sem že probala, pa nič ne pomaga. Tifol pa sem nehala jemati, ker so 3 meseci že minili. Tako mi je rekel ginekolog, pa še v navodilih tako piše.
Očitno sem alergična na nekaj v tabletah. Vem da bo minilo prej ko slej, ampak do takrat bom morda že brez kože, ko si jo  bom dol spraskala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Probala bom še eucerin.

Naja30 -> RE: Srbečica (26.10.2006 22:04:43)

Mislim, da je za težave z jetri še prezgodaj, če si še na začetku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] Je pa tudi mene občasno vse srbelo, če se nisem mazala, vlažila kožo. Najbolj mi pomaga Bepanthol krema iz lekarne za zelo suho kožo.

Brbs -> RE: Srbečica (29.10.2006 19:36:58)

Eucerin ne pomaga. Še vedno me nenormalno srbi.

Stran: [1]