Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: koliko si privoščite? 25.10.2006 4:38:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Razlika je v tem, kaj bi si lahko privoščili in kaj si dejansko privoščimo. Kajti glede na naše finančno stanje bi morali biti 24 ur na dan zaprti med 4 stene in jesti krompir in zelje. Pa se ne pustimo. - zunaj na kavi ali pijači je vsaj eden od naju vsak dan (najmanj 1x tedensko pa oba skupaj). - zunaj se prehranjuje vsaj eden od naju vsak dan (najmanj 1x tedensko pa oba skupaj - ali greva ven ali pa si kaj naročiva na dom). - v kino namerno ne hodiva (je ceneje in bolj praktično doma, ob filmih, posnetih z Interneta). - dopusti (zimski ali poletni) so za nas prevelik zalogaj. Gremo v domačo hišo na Plitvice, kjer je vse, razen hrane, zastonj. - Cca. 1x mesečno greva z avtom na izlet po Sloveniji ali v bližino (spomladi sva bila v Trstu in v Zagrebu). Greva h komu na obisk, pa v kakšen manjši shopping (spominki in okraski in podobna šara, največ 100 eurov). Na splošno pa si privoščiva popolnoma nepotrebne kozlarije, ki nama polepšajo dan in izpraznijo denarnico: - jaz si moram vsak teden kupiti najmanj 1 žensko revijo (cene okrog jurja) - Kamikaza si vsak mesec kupi kakšno brezvezno igrico za računalnik (par tisočakov) - otrokom kupujeva cenene igrače, ki se polomijo, še preden jih prineseva iz trgovine (par jurjev vsak mesec) - Janu dava vsak dan kakšnih 100 SIT za kakšno drobnjarijo (včasih več, včasih manj). In če pomislim še na to, da mu vsakič, ko greva v trgovino, kaj kupiva, je tudi to najmanj 10 jurjev na mesec. - pisarniške potrebščine so moja šibka točka. Ne znam iti iz trgovine, ne da bi si kupila vsaj svinčnik. Spet par jurjev na mesec... - Sicer poskušam, ampak vedno mi pa ne uspe iti MIMO trgovine New Yorker. Zasvojena sem z njihovim spodnjim perilom. Vsaj en komplet na mesec mora biti, pa čeprav ga ne potrebujem. Takšnih in podobnih stvari je malo morje. Če bi jih šla seštevat, bi ugotovila, da po nepotrebnem zapravimo zagotovo 50 jurjev na mesec, potem pa jamramo, kako nimamo. In cigaret tukaj sploh nisem štela (oba kadiva). Končna računica je torej dobrega pol milijona na leto za brezveze.
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 25.10.2006 8:13:48
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa - Sicer poskušam, ampak vedno mi pa ne uspe iti MIMO trgovine New Yorker. Zasvojena sem z njihovim spodnjim perilom. Vsaj en komplet na mesec mora biti, pa čeprav ga ne potrebujem. Uf, še ena Meni NE USPE NIKOLI Ampak imam olajševalno okoliščino...v Ljubljani sem samo enkrat na mesec Predal s spodnjim perilom pa se je že razširil na dva
|
|
RE: koliko si privoščite? 25.10.2006 9:00:05
|
|
|
|
viv_
|
Kar počnemo vsi skupaj: - poletno taborjenje - glavni dopust 3 tedne - 1. november dopust 1 teden (na toplem) - zimski dopust (na snegu) okrog 8. februarja 4 dni - 1x na teden v slaščičarno - 3x na mesec izleti - 3x na mesec jemo zunaj Kar počneva sama - v dvoje: - prvomajske počitnice (4 dni) - pijačka zvečer (2x na mesec) Kar sem počela jaz sama: - podaljšan vikend nekje s kolegicami - 1x na teden aerobika - 1x na dan kavica Tko, na brzino... Trenutno smo malo bolj doma, ampak ne za dolgo... Pa februarskemu dopustu na snegu smo ese letos odpovedali in gremo v toplice
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 25.10.2006 9:12:13
|
|
|
|
al1*
|
Vsa družina: - počitnice za 1. maj in poleti, včasih še v zimskih počitnicah kam dalje - 1-2X letno vikend v toplicah - 5x letno daljši izlet (kakšen zoo, gardaland...) - 5x letno kopanje v toplicah Samo midva: - 1x tedensko kosilo zunaj - 5x letno greva zvečer ali cel dan kam sama (kino, gledališče, kopanje + savna)
|
|
RE: koliko si privoščite? 25.10.2006 10:49:03
|
|
|
|
sabina
|
Ja ljudje božji kako visoke plače pa imate vi? Midva z možem zasluživa skupaj cca 330.000. Živiva v svojem stanovanju (mansarda), v hiši njegovih staršev, imava samo enega otroka, pa sva skoraj vsak mesec v minusu! Ko pa berem vaše poste vidim, da si sami privoščimo zelo malo: - 1x letno na morje (7ali 10 dni). Letos nismo šli pa smo ravno tako v minusu! - cca 3 x letno izlet po Sloveniji, cca 9x letno gremo v LJ (tam ne zapravimo skoraj nič) - včasih 2x na teden na kavo ali v MC Donalds - 1-2 žen. revija tedensko - žepn. sinu cca 10.000 - vzdrž. enega avta - 5x letno kino - kadiva ne, gard. skoraj ne kupujemo, če pa že jo dobim v naši firmi zelo poceni - ven gremo jest cca 10x letno (vendar smo skromni), tudi doma imamo skromna kosila. - sama si letno privoščim cca 5 žepnih knjig (cca 10.000) - velikokrat se gremo "kar tako" peljati z avtom po bližnji okolici - skromna roj. darila za sorodnike, malo večja za sina, midva si kupiva po potrebi - frizuro si urejam sama
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 25.10.2006 15:27:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Vse se da če se hoče, sej mava midva tud vsak svoj avto, pa oba kadiva in tud živiva skupaj na istem kot ti. Dejansko se gre tukaj za malenkosti, ki jih počneš vsakdanje in ne kaj si privoščiš.
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 26.10.2006 15:09:22
|
|
|
|
modrooka
|
Ko sva bila še brez hčerke: najmanj 1x tedensko v kino najmanj 2x tedensko ven jest 1x letno na dopust (14) dni 1x letno za par dni v toplice (pozimi) najmanj 4x letno smučat pijačka zunaj: najmanj 3x tedensko Odkar imava hčerko: 14 dni nazaj sva bila prvič v kinu - 2x v dveh dneh (mala je stara 19 mesecev) ven jest: ob kakšnih posebnih dogodkih (rojstni dan - skupaj s hčerko) 2 dopust (morje) - 10-14 dni smučat: 2x letno pijačka zunaj: čez poletje 1x tedensko skupaj s hčerko (na sladoled pa skoraj vsak dan )
|
|
RE: koliko si privoščite? 26.10.2006 21:50:32
|
|
|
|
iva01
|
Kino: 2 do 3 krat mesečno Kava: kakor kdaj 3x mesečno Restavracije: na morju skor vsak dan,drugač pa 5 x na leto(približno) Morje: skupaj gremo 1x letno za 14 dni, in vsak prosti vikend poleti ko moj ne dela, drugač pa jaz z Nikom večkrat, aja pa za prvi maj obvezno Toplice:0 Hribi:0 Izleti po sloveniji (enodnevni): 2-3x letno nakupi v tujini:4x letno Žuranje do jutranjih ur: recimo 3-4x na leto Čas samo zame: 3 krat letno za 2 dni v LJ kjer prespim pri sestri da se mal dobim in brezskrbno pokramljam z kolegicami in prečešem BTc in Citypark povprek in počes;po vsakem izpitu kavica z sošolkami
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 26.10.2006 22:27:53
|
|
|
|
Anonimen
|
kino - sem pa ke če kaj pametnega špila. smo šli pa zanč s tamalo avte gledat in je bla navdušena tko da risanke bomo zdaj šli večkrat gledat. pogrešam pa gledališče. moram kaj najt v to smer kavica - največkrat doma, če že gremo v kak merkator kjer je igralnica zravn. ampak posebi na kofe nikol. če gremo v šoping pol gremo če mamo cajt še na kofe :) restavracija - sama ne vem kdaj sva bla v zadnjo. pred tremi leti pomoje, s tamalim me je minil hodt. se previ ne hodimo več če res ni nuja al pa prevelika lenoba za kuhat :)! dopust - 1x na leto za max 1 teden na morje, pa še to ponavadi prej uidemo domov. če imamo voljo gremo še enkrat za par dni na vikend na cres, pa za kake par dni v olimje pozimi. amak iz vseh zadev ponavad pridemo predčasno ker smo najraje doma! :) izlet - sem pa ke kak, smo bolj brez idej al pa se nam ne da čas samo zame..hmm..sem pa ke gremo s kolegicam na kako večerno pijačko pa še to zadnje čase zelo poredko. včas smo šle saj 1x na mesec zdej pa bl švoh kaže. mi imamo največji problem ta da smo najraje doma to je eno. drug pa je ta da zdaj probamo vsak tolar v novo hišo vtaknt.
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 26.10.2006 23:23:53
|
|
|
|
Annny
|
Odprla si eno zelo široko temo..kaj sploh pomeni, da si nekaj 'privoščiš'? Ena je omenila recimo registracijo za avto. A si s tem mislila zgolj na nek 'luksuz' ali na neke naše običajne navade? Midva greva recimo 1x tedensko ven na večerjo, drugače oba dnevno jeva zunaj, v kino greva zelo redko, ker prej vse filme pogledava doma, vsak vikend gremo na en daljši izlet (morje, Ita, Avstrija ipd..pa ne mislim kakega šopinga, ampak res obisk znamenitosti, naravnih parkov, žival. vrtov, kopanje ipd..sem štejem tudi kosilo zunaj in vse ostalo), zdaj, ko je naša punca stara več kot 2 leti, planiramo vsaj 3x letno kako potovanje, recimo nov./dec. gremo za 3 tedne v Indonezijo. Kar se recimo garderobe tiče, nismo ne vem kako zakomplicirani, ampak kupimo sproti kar nam je všeč in ne poznamo družinskih šopingov. Osebno rada kupim dobro, kvalitetno kozmetiko, ampak tisto, kar rabim, ne odvečne navlake. A sem še kaj pozabila... mislim, da je to to. Lp
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 27.10.2006 17:46:00
|
|
|
|
Mojca20
|
- 1x letno 14 dni na morje - 1x letno 7 dni smučanje - tujina - kakšen vikend Bohinj - skoraj vsak dan kavica - izleti po Gorenjski - redno - včasih zunaj pizza
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 28.10.2006 17:24:48
|
|
|
|
sneška_
|
Uf Pozabili sva na kino ker nima gdo otroka merkati in tudi na restavracijo ker sva se navadili na domačo hrano zato ker sem jaz doma brez službe pa jih malo crkljam. Kar se pa tiče dopusta že štiri leta sva zunaj pa sva za čas vikenda skos nekje bili tudi sva si privoščili poročno potovanje v Avstraliji.
|
|
RE: koliko si privoščite? 28.10.2006 20:48:48
|
|
|
|
Lianna
|
1x na leto 1 teden počitnic v tujini s sestro (Evropa-samo ne Hrvaška) 1x na leto 2-3 tedne počitnic v tujini s fantom (Evropa, naslednje leto Azija ali Afrika) 2x na mesec jem v restavracijah 1-2x na mesec kino, sedaj ko bo Liffe festival večkrat občasno opera, gladališče, drama 2x na leto kopanje v Snoviku 1-2x na mesec izleti po Sloveniji 1x na teden hoja na Rožnik 1-2x na teden kavica (najraje v soboto zjutraj, po nakupih na tržnici, še posebej če sije sončece)
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 28.10.2006 21:34:56
|
|
|
|
Gina
|
- v kino ne hodimo, mogoče 1x na leto - zunaj jemo kvečjemu kakšno pico 1-2x na mesec - na kavico grem jaz kake3-4x na teden, skupaj z mojim pa 3x na mesec - na morje gremo za 2-3 tedne ponavadi, pozimi pošljem na smučanje samo otroke, pa otroke pošljem še dodatno na morje ali drugo letovanje - privoščim si obilo teka na smučeh, vendar ne vem, če se temu reče privoščiti (v bistvu ja, ker si vzamam čas zase) - v gledališče že pol leta nisem šla, prej pa mnogo pogosteje, moram spet malo karte kupit - plesat tudi nisva že dolgo šla, to si pa oba želiva, pa tudi nekako ne znese trenutno
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 30.10.2006 12:27:44
|
|
|
|
Anonimen
|
- 1x na teden pica s prijatelji - 1 teden morja - podaljšan vikend v toplicah pozimi Kadar hočem izsiliti kaj več, dobim odgovor: Pa kva bi ti še rada?
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 31.10.2006 20:11:33
|
|
|
|
Moyca_
|
v kino 1 krat na mesec na kavo 2 krat na teden jeva zunaj 2 krat na teden (včasih večkrat včasih manj krat) izleti od visno od vremena, gremo pa cela družina seveda- poleti skoraj vsak vikend kakšne mini variante dopust 2-3 krat na teden
|
|
RE: koliko si privoščite? 1.11.2006 9:03:43
|
|
|
|
dory
|
2x na mesec kitajska restavracija s prijatelji 1x na teden morm tamalga pelat na pico k je cist obseden z njo 2x na teden pade kaka kavica v kino ne hodim,ker si prej doma zloudam in gledam zadnje case gremo radi z avionckom v portoroz na kavo za drugo leto planiram 1teden dopusta na morju in se enega kje v toplicah(razen ce ne gremo za 14dni v kefalonijo) pa se nasa2 babija in dedija posljem vsako leto za par dni v toplice razvajat bi si se kaj, pa sparam za nov avtek
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 2.11.2006 8:06:14
|
|
|
|
corfu
|
Vsak dan jeva zunaj 1x tedensko imava plavanje 2x mesečno greva z družbo zvečer ven v decembru su privoščiva dvodnevni izlet (letos bo to Duna) poleti najmanj tri tedne morja + vikendi dvakrat letno smo na podaljšanem vikendu na Gorenjskem na kavi sva cca dvakrat tedensko kino...enkart letno, odvisno od filma, sicer pa imamo kino doma 2x letno gledališče, koncerti ali kaj podobnega sama si privoščim še 2x tedensko pilates 1x plavanje sama vsake tri mesece prizerja vsake tri mesece masažo telesa ob torkih sem z sinom na telovadbi, vse popoldneve smo na igriščih, stadionih... smo skoz v pogonu, tko da se treba kar najvit za obisk
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 2.11.2006 8:19:48
|
|
|
|
didi1
|
Kavica vsak dan, če je lep vreme, kino je doma, počitnice poleti za 14 dni, večji nakupi vsak mesec, to je to
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 5.11.2006 16:08:52
|
|
|
|
Anonimen
|
V dvoje (v zadnjih 2,5 letih): - 0-krat v kino - 0-krat na kavo - 0-krat v restavracijo - 0-krat ... V troje: - 1-krat na teden na kavo v času 1/2 ure Midva z mali sinko (medtem ati pazi na velikega otroka- svojega nepokretnega očeta): - 2-krat na teden na sok Ati in mali sinko (medtem mami pazi na velikega otroka- svojega nepokretnega v.d. tasta): - 1-krat na teden na sok Tudi za nas bodo prišli boljši časi. Tisti, ki nam sedaj nočejo pomagat, pa jim bo življenje samo vrnilo milo za žajfo.
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 5.11.2006 18:30:41
|
|
|
|
žužu
|
privoščim si : -tri zdrave otroke -moža, ki je moj najboljši prijatelj -iskrene prijatelje -taščo, ki mi peče štrudelj -mamo, ki mi pazi najmlajšega -zvestega psa -veliko smeha -ogromno pogovora z možem -zbrano poslušanje otrokovih prigodic -zaupanje svojih otrok -delo, ki ga ljubim -naravo okrog mene -jesensko obarvan gozd materialno? me ne zanima, ker ni pomembno.
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 5.11.2006 18:39:16
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: žužu privoščim si : -tri zdrave otroke -moža, ki je moj najboljši prijatelj -iskrene prijatelje -taščo, ki mi peče štrudelj -mamo, ki mi pazi najmlajšega -zvestega psa -veliko smeha -ogromno pogovora z možem -zbrano poslušanje otrokovih prigodic -zaupanje svojih otrok -delo, ki ga ljubim -naravo okrog mene -jesensko obarvan gozd materialno? me ne zanima, ker ni pomembno.
|
|
|
|
RE: koliko si privoščite? 6.11.2006 20:29:09
|
|
|
|
AiMa
|
kino: 1x na teden restavracije: če so vključene picerije,večkrat tedensko (sploh zdaj,ko sva v pričakovanju kuhinje ), jaz svojimi prijateljicami 2-3x mesečno počitnice: sva oba takšna tipa,ki bi celo poletje preživele daleč proč od doma (in to prakticirava kar pogosto- letos sva šla 4x na morje za več dni), pozimi en teden smučanja (jaz letos ne morem ) ali pa večkrat po en dan kavice: najini rituali,ki so, tudi kadar ni časa (odvsino,kako delava, če sva popoldan,vsako jutro) ....malenkosti,ki stanejo,a so neizbežne,ker jih ljubim. pa čeprav sem zaradi tega materialistka. jaz sem se naučila živeti s tem
|
|
RE: koliko si privoščite? 8.11.2006 7:01:30
|
|
|
|
srki
|
V kinu nisem bila že sto let, se mi zdi, da vrtijo čedalje več brezveznih filmov, to je najin razlog, na dopust enkrat letno, kavice si bolj sam privošči, ob sobotah ponavadi, meni do kave itak ni in do gistln, razen seveda s kolegicami, v restavracije tudi na hodiva, občasno na kakšno pizzo, ker imava restavracijo kar doma-ne rabim sama kuhat, kuha moja mami in stara mama , smuča pa večinoma on, na našem, domačem smučišču, jaz pa se še nisem pripravila do tega, ker imam odpor, odkar sem si zlomila nogo..... Ha, skoraj nič si ne privoščiva od tega, si pa kaj drugega, kar mi več pomeni, kot kino in kavice , kot so razni obiski pri prijateljih, sorodnikih, skupni sprehodi....drobnarije, ki pomenijo največ.
|
|
|
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?