Otrok v vrtec. Da ali ne? Postopek vpisa? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

Anonimen -> Otrok v vrtec. Da ali ne? Postopek vpisa? (24.10.2006 12:31:39)

Tam nekje februarja, marca grem delat prakso za obdobje 2,5 meseca.Takrat bo moja[sm=duda.gif] stara 9 mesecev in moram najti varstvo. Študirala sem, da bi našla kako varuško za 2c mesca, potem pa jo dala v jasli. Zdaj pa ne vem, al jo lahko dam direkt v jasli al je še premala? Kakšen je postopek za jasli in kam moraš it, ter seveda kako dolgo se čaka vse skupaj? Hvala za odgovore..

April -> RE: Kaj naj naredim ker nimam pojma... (24.10.2006 13:03:31)

Jaz bi na tvojem mestu rajši varuško vzela za teh par mesecev. Ker, če jo daš v jasli, se ti zna zgodit, da bo velik bolana. Potem pa bi šla tvoja praksa po gobe.

Anonimen -> RE: Kaj naj naredim ker nimam pojma... (24.10.2006 13:08:21)

Vem, tudi jaz tak mislim. Hmm, me prav zanima koliko dinarčkov se bom znebila na mesec, komaj čakam[sm=smiley24.gif] Upam, da bom našla kakšno v redu žensko, ker me to najbolj skrbi.

Koliko pa ve plačujete varuške približno? Na uro recimo, ...toliko da vem kaj lahko pričakujem.

April -> RE: Kaj naj naredim ker nimam pojma... (24.10.2006 13:18:16)

Cene so zelo različne. Moja kolegica je na primer pred letom dobila po 800 Sit na uro. Drugače pa ima ena punca v našem kraju privat varstvo, računa pa 2500 Sit na dan.
Pa najboljš, da že sedaj začneš iskat varstvo. Ker ni tok lahko najti dobro varuško.

piščanc -> RE: Kaj naj naredim ker nimam pojma... (24.10.2006 13:27:44)

če je nujno v vrtec vzamejo tudi z 9 mesci starosti. če si iz kakšnega bolj oddaljenega kraja in v vrtcu ni velike gužve, potem bi bilo to bolje. malo povprašaj v vrtcu. ponavadi imajo v vrtcu (če veliko otrok odpade) tudi seznam varušk (vzgojiteljice brez dela).

najbolje pa bi ti bilo prestaviti prakso, razlog imaš dober??

Anonimen -> RE: Kaj naj naredim ker nimam pojma... (24.10.2006 13:44:31)

Ne boš verjela ampak prakso sem že prestavila! Mogla bi že zdaj bit na praksi, pa so mi na šoli odobrili da lahko delam kasneje. Če bi blo po mojem, sploh ne bi šla na prakso. Samo potem pa tudi dalje moram delat, tak da študiram za začetek varstvo okoli 2 meseca , pol pa vrtec. Upam, da se bi izšlo. Hvala lepa.

Stran: [1]