Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

nanak -> Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 10:20:58)

Pozdravljene!

Mene pa zanima kaj menite o vzgoji v waldorfskem vrtcu?
A ima katera izkušje s tem?
Rada bi vaša mnenja, ker me njihov program malo mika!!

Je boljši državni vrtec ali privat?
Sicer je naš Luka vpisan v vrtec Otona Župančiča na Oblakovi v Mb ampak me zanima tudi ta vrtec.

Hvala za mnenja!!!!

Lp, Nanak

soncicaT -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 10:40:32)

Jaz bom rekla takole: mi smo imeli na faksu v okviru pedagogike tudi par ur waldorfske pedagogike. Meni je bilo všeč, ker se otroka res celostno jemlje. Spodbuje se na vseh nivojih, poleg tega mi je zelo všeč da uporabljajo izkljucno naravne materiale.

Drugo kar bi lahko bil problem je edino usposobljenost vzgojiteljev...ce bi se res drzali meril in tega. Tu je zelo pomembna osebnost vzgojitelja....tu bi bil edini problem.

Pa problem bi lahko bil tudi kasneje v vkljucitvi v navaden razred..recimo 1.

Kaj vem...je pa res, da bomo itak folk morali malo zacet delat na tem, da bo za vse nas svet lepsi.

Lp

nanak -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 10:44:51)

A bi dala ti svojega v tako varstvo?

triša -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 10:45:21)

Par dni nazaj je tekla debata o tem vrtcu, poglej malo nazaj.

triša -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 10:47:04)

IZVIRNO SPOROČILO: nanak

A bi dala ti svojega v tako varstvo?

Jaz bi dala mojo takoj pa nimajo jasli, mislim, da je od dveh let naprej, pa še samo do pol štirih delajo.

nanak -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 11:03:29)

Pravkar sem se pogovarjala z gospo iz tega vrtca in mi je rekla da so letos uvedli jasli od enega leta dalje.
Ampak so trenutno zasedeni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Delajo pa res od sedmih do pol štirih.

triša -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 11:07:21)

IZVIRNO SPOROČILO: nanak

Pravkar sem se pogovarjala z gospo iz tega vrtca in mi je rekla da so letos uvedli jasli od enega leta dalje.
Ampak so trenutno zasedeni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Delajo pa res od sedmih do pol štirih.

Aja, da maji jaslik ker sem jaz zadnjič klicala (v Ljubljani ), pa so rekli da otroka vzamejo od 19 mesecev naprej, jaz bi rabla takoj s porodniške. Povej v katerem vrtcu imajo jasli, ker mislim, da jih je v Lj. več.?

nanak -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 11:29:24)

Jaz govorim za Maribor.
Klicala sem na društvo Maj in mi je tam izredno prijazna gospa razložila kako in kaj.

soncicaT -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 11:55:29)

nanak...a si mogoče vprašala kdaj imajo sončeve urice al nekaj podobnega, da lahko popoldne pripelješ otroka malo na ogled?

nanak -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 12:11:31)

Tega sicer nisem vprašala, lahko pa pokličeš na 421-53-50.
Mi bo pa poslala po mailu brušure in cenike in podobno pa bomo videli.

Malo se mi zdijo cene visoke tako da bi za tretji plačilni razred morala plačat vrtca cca. 43.000 sit plus malica in kosilo na dan 870 sit [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

afrika -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 12:33:11)

Glede plačila: Osnova je enaka kot v državnem vrtcu, pač po plačilnem razredu, potem pa je še dodatek za nadstandard. Hrana (ki je samo vegeterjanska) še ni vračunana. Plača se posebej in sicer 800 sit na dan. Ob prvem vpisu se plača tudi enkratni znesek, ki znese 15.000 sit.

Te podatke sem dobila v MB W V, ker sem tudi jaz svojega pikeca želela vpisat, pa mi je enostavno malce predrago zaenkrat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

afrika -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 12:35:06)

P.S. Dodatek za nadstandard je 10.000 sit mesečno.

petraz -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 15:08:51)

Jaz se tudi odločam, da bom sina pri 3. letih dala v ta vrtec. Na to temo sem že pisala diplomsko nalogo, tako da sem se malo seznanila s tem načinom vzgoje, ki pa mi je zelo všeč. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 16:00:58)

A veste, da je potrebno pred vstopom v Waldorfski vrtec napisati življenjepis družine in imeti nekako enake poglede na vzgojo kot jo imajo tam, da vzamejo tvojega otroka v vrtec?

san -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 18:46:14)

”Življenjepis” je namenjen le temu, da oni otroka in družino že predhodno malce spoznajo in ničemur drugemu. Tudi če nimaš ravno enake poglede kot oni sprejmejo otroka v vrtec. Vendar pa ponavadi, ko se za ta vrtec odločaš, ker ti je pač všeč njihov program in način dela, imaš tudi podobne poglede na vzgojo in način življenja kot oni.
Lp, S.

Anonimen -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (24.10.2006 20:34:11)

Ok, se strinjam. Ampak mislim, da moraš napisat nekaj, kar jim je všeč. Se ti ne zdi?
Lp, D

san -> RE: Kaj menite o waldorfskem vrtcu? (25.10.2006 12:06:03)

Moja sicer ni bila v njihovem vrtcu, je pa v tej šoli in ravno tako smo morali napisat ”življenjepis”, pa nisem nič takega napisala samo zato, da bi jim bilo všeč. Pač sem napisala tako kot je, no in so jo sprejeli. Sicer pa bi oni z veseljem sprejeli več otrok, oziroma vse, samo na žalost so prostorsko omejeni in izobraženega kadra jim primankuje.
Verjetno pa, če bi napisali nekaj, kar je čisto skregano z njihovimi načeli, ne bi bil sprejeti.

LP,S.

Stran: [1]