mama54
|
Poznala sem eno staro gospo - veliko je hodila k meni na obisk. In veš kaj mi je rekla? Da nikoli ne bi šla v dom za ostarele, da je raje doma in ji iz doma nosijo kosilo in ji pridejo enkrat na teden spucat stanovanje (ona pa jih plača) in to zato, ker okrog sebe ne mara gledati starih ljudi (ona je živela čez 90 let in je skoz živela sama v garsonjeri, k meni pa je hodila na klepet vsa leta, ko sem še živela v Lj). IZVIRNO SPOROČILO: Sita Sita,je velika razlika,če je človek pri 90-ih še čil in zdrav.Moja tašča je bila takšna do 85-leta.Zelo je bila aktivna.Ni bilo dneva,da ni odšla v mesto,h kolegicam na klepet,sprehode.Po tem letu pa so jo zapustili možgani,telesno je opešala,sama ni bila sposobna iti na WC,imela je plenice.V glavnem je morala imeti varstvo 24 ur na dan.Tudi ponoči,kajti takrat je imela svoje napade.6 let z možem nisma mogla od hiše skupaj.Če je eden odšel je drugi bil doma.Še na vrt nisva mogla brez skrbi,da nama nebi kaj ušpičila.Morali smo ji isklopiti vso elektriko,ker nam je večkrat skoraj hišo zažgala.Znala si je vzeti plenico iz sebe in se namazati s svojim blatom po vsem telesu,postelji in podobno.In dokler ni umrla midva nisva imela življenja.Zato pravim,nikoli ne vemo kakšni bomo sami,ko bomo tako stari.Ker taka starostna oslabelost pride skoz noč.In ne želim,da moji otroci prestajajo to,kar sva midva z možem.Zato pa sva že sedaj otrokom povedala,da naju naj dajo v dom brez slabe vesti,četudi takrat ne bova mogla sama odločati o tem.Če bova sposobna pa sama odločati o tem, pa tako ali tako greva v dom že sama.