|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ko boste stari...
24.10.2006 12:38:21   
Zahi
Nisi razumela.. lepo je če se skrbi za starejše..

ampak jaz vem, da je zmeraj za na Kubo.. starejši si pač ne privoščijo tega kar bi si lahko..

vsak ima kake bajte, parcele ipd, ki jih nekaj špara in čuva za nevemkoga..

vsak posameznik bi moral uživati v starosti.. prodat vse za kar je garal v življenju.. in užival preostali del življenja..

ne vidim pa razloga, zakaj nebi šel starejši človek v dom za ostarele.. govorite, kot da je to nekaj groznega.. pa ni..
domovi (ki so precej dragi) nudijo praktično vse, kar posameznik rabi.. isto kot v hotelu.. tukaj je še družba.. ljudje iste starosti in razmišljanja.. zakaj razmišljati, da je to nek kraj kamor pridejo stari umret?!?!

govorim pa seveda o MOJIH željah.. zgodi se lahko seveda marsikaj..
samo nikoli pa nebi bil v napoto mlajšim generacijam, ki imajo lastne družine ipd.. raje se zapufam.. in si najamem Kubansko družino, da skrbi zame user posted image na Kubi user posted image s Cuba-Libre v roki.. na plaži user posted image

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 26
24.10.2006 12:47:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

samo nikoli pa nebi bil v napoto mlajšim generacijam, ki imajo lastne družine ipd.. raje se zapufam.. in si najamem Kubansko družino, da skrbi zame user posted image na Kubi user posted image s Cuba-Libre v roki.. na plaži user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
24.10.2006 13:02:53   
Sita
Zahi, razumem te. In čisto prav imaš, zakaj ne raje potovat, delat kar te izpolnjuje kot imeti kup imetja.
Pa tule gledam penzioniste pred našim blokom - cele dneve sedijo zunaj in se pogovarjajo - predvsem opravljajo .... pa so zdravi! Zakaj raje ne vzamejo palic v roke in gredo na kak hrib v okolici?
Samo pravim, da enim pač ne paše v dom - niti njihova družina jih tja ne bi dala, ker preprosto hočejo skrbeti zanj, to jim celo osmišlja življenje.
Poznala sem eno staro gospo - veliko je hodila k meni na obisk. In veš kaj mi je rekla? Da nikoli ne bi šla v dom za ostarele, da je raje doma in ji iz doma nosijo kosilo in ji pridejo enkrat na teden spucat stanovanje (ona pa jih plača) in to zato, ker okrog sebe ne mara gledati starih ljudi (ona je živela čez 90 let in je skoz živela sama v garsonjeri, k meni pa je hodila na klepet vsa leta, ko sem še živela v Lj).
Ona je zmeraj rekla: jaz imam rada mlade, ker ko gledam mlade, še sama postanem nekako mlada in polna moči.
Tko da dom vsakemu ne paše - enim se zdi kot bolnica za starčke.

< Sporočilo je popravil Sita -- 24.10.2006 13:04:30 >

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 28
24.10.2006 13:04:05   
Anonimen

Od vseh biserov je pa ta največji user posted image to pa moreš priznat!

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
24.10.2006 13:06:23   
Mina1
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Ja, očitno Zahi znauser posted image .

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
24.10.2006 13:07:35   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

poznaš kakega penzionista, ki nima stanovanja.. parcele.. hiše.. ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
24.10.2006 13:08:43   
Mina1

Oh seveda poznam, bi se našel še kakšen. Drugače pa fino filozofiraš, ni kaj.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 32
24.10.2006 13:08:58   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

Zahi, razumem te. In čisto prav imaš, zakaj ne raje potovat, delat kar te izpolnjuje kot imeti kup imetja.
Pa tule gledam penzioniste pred našim blokom - cele dneve sedijo zunaj in se pogovarjajo - predvsem opravljajo .... pa so zdravi! Zakaj raje ne vzamejo palic v roke in gredo na kak hrib v okolici?
Samo pravim, da enim pač ne paše v dom - niti njihova družina jih tja ne bi dala, ker preprosto hočejo skrbeti zanj, to jim celo osmišlja življenje.
Poznala sem eno staro gospo - veliko je hodila k meni na obisk. In veš kaj mi je rekla? Da nikoli ne bi šla v dom za ostarele, da je raje doma in ji iz doma nosijo kosilo in ji pridejo enkrat na teden spucat stanovanje (ona pa jih plača) in to zato, ker okrog sebe ne mara gledati starih ljudi (ona je živela čez 90 let in je skoz živela sama v garsonjeri, k meni pa je hodila na klepet vsa leta, ko sem še živela v Lj).
Ona je zmeraj rekla: jaz imam rada mlade, ker ko gledam mlade, še sama postanem nekako mlada in polna moči.
Tko da dom vsakemu ne paše - enim se zdi kot bolnica za starčke.

no.. vsak po svoje.. samo kakor pravim.. nikoli ne bom v breme nekomu drugemu.. bom naredil vse za to da ne bom user posted image

vzameš kredit.. kupiš avionsko karto.. in odpotuješ nekam, kjer živiš srečno in skromno do konca svojih dni user posted image user posted image

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 33
24.10.2006 13:11:04   
Anonimen

Se opravičujem...ta biser je najbolj posrečenuser posted image

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
24.10.2006 13:11:06   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Mina1

Oh seveda poznam, bi se našel še kakšen. Drugače pa fino filozofiraš, ni kaj.

aja?

kje pa potem živijo?.. jaz osebno ne poznam nobenega.. pa imam veliko starih sorodnikov.. "sosedov" ipd..

vsi pa imajo kaj.. ali je to kaka parcelca.. kako stanovanje karkoli...

v glavnem.. karkoli imaš.. prodaš.. in uživaš s tem denarjem do konca.. tako bi moralo biti..  le zakaj so delali celo življenje? .. da bi sedaj živeli v nekem strahu kje in kako bodo umrli?? hmm.. nikoli!

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
24.10.2006 13:11:15   
Anonimen
no.. vsak po svoje.. samo kakor pravim.. nikoli ne bom v breme nekomu drugemu.. bom naredil vse za to da ne bom

vzameš kredit.. kupiš avionsko karto.. in odpotuješ nekam, kjer živiš srečno in skromno do konca svojih dni

No, to boš videle šele potem, ko boš tam čez 60, če boš sploh dočakal penzijo, kot prvo.

Vzameš kredituser posted image , če ga boš imel vzeti od česauser posted image , kot drugo.. 

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
24.10.2006 13:13:24   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

no.. vsak po svoje.. samo kakor pravim.. nikoli ne bom v breme nekomu drugemu.. bom naredil vse za to da ne bom

vzameš kredit.. kupiš avionsko karto.. in odpotuješ nekam, kjer živiš srečno in skromno do konca svojih dni

No, to boš videle šele potem, ko boš tam čez 60, če boš sploh dočakal penzijo, kot prvo.

Vzameš kredituser posted image , če ga boš imel vzeti od česauser posted image , kot drugo.. 

sej pravim.. bomo videli user posted image

govorim samo o mojih željah user posted image

Kuba Kuba Kuba.. jaz in moja lubica.. sexat na plaži pri 78ih user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
24.10.2006 13:17:30   
Mina1
Kuba Kuba Kuba.. jaz in moja lubica.. sexat na plaži pri 78ih

Naj ti bo Zahi, ker si še mlad in takouser posted image .

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
24.10.2006 13:22:19   
Zahi

Kuba Kuba Kuba.. jaz in moja lubica.. sexat na plaži pri 78ih

Naj ti bo Zahi, ker si še mlad in takouser posted image .

mlad si kakor se počutiš.. poznam 80 letne mladce user posted image

ne mormo pa stokat in stokat user posted image uživat je treba življenje.. vsak dan posebaj.. dihat zrak.. se veselit zahodov sonca.. objemov svoje drage.. smeha otrok..

ne pa jambrat pa razmišljat sam o negativnih stvareh ipd.. ljudje.. zabavajte se.. do konca..

srečkanosečka bo pršla k nama v dom na pir.. pride še kdo? user posted image user posted image

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 39
24.10.2006 13:25:03   
Sita

Kuba Kuba Kuba.. jaz in moja lubica.. sexat na plaži pri 78ih user posted image

Aha, poznam ene, ki hodijo tja swingat, drugače so pa veliki podjetniki. user posted image  Počitnice pa take - ampak ne samo na Kubo, še drugam hodijo ....

No, kakor komu paše. Samo res ni enostavno.
Človek obrača, Bog obrne - in velikokrat čisto nepričakovano.
Vendar - naj živijo sanje!

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 40
24.10.2006 13:25:48   
Mina1
mlad si kakor se počutiš.. poznam 80 letne mladce

ne mormo pa stokat in stokat uživat je treba življenje.. vsak dan posebaj.. dihat zrak.. se veselit zahodov sonca.. objemov svoje drage.. smeha otrok..

ne pa jambrat pa razmišljat sam o negativnih stvareh ipd.. ljudje.. zabavajte se.. do konca..

Imaš čisto prav Zahi, delam na tem, čeprav trenutno nisem ravno najbolj uspešna. Pa sej bo...

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 41
24.10.2006 13:34:22   
Sita

mormo pa stokat in stokat uživat je treba življenje.. vsak dan posebaj.. dihat zrak.. se veselit zahodov sonca.. objemov svoje drage.. smeha otrok..

Imaš čisto prav Zahi, delam na tem, čeprav trenutno nisem ravno najbolj uspešna. Pa sej bo...

Ja to je treba takoj zdaj - ne čakat do penzije. Ker bo lahko preprozno.
Živet tukaj in zdaj vsak trenutek, celo ob zoprnem delu ... in se zmeraj znova zavedat, da imamo večjo srečo kot marsikdo.
Koliko je resnično lačnih in jih živi v mnogo večjem pomanjkanju kot mi! To se je dobro večkrat spomnit ...

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 42
24.10.2006 13:34:29   
Anonimen
Ko bom stara, bom skrbela sama zase, dokler bom lahko, potem bom šla pa v dom. Samo tega me Bog obvaruj, da bi morali moji otroci zame skrbeti. Za to jih pa res ne delam, da jim bom na stara leta v breme.

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
24.10.2006 13:40:42   
Zahi

mlad si kakor se počutiš.. poznam 80 letne mladce

ne mormo pa stokat in stokat uživat je treba življenje.. vsak dan posebaj.. dihat zrak.. se veselit zahodov sonca.. objemov svoje drage.. smeha otrok..

zdele se nasmej.. poglej skozi okno.. udihni.. in se vprašaj kaj si naredila, da zaslužiš vso to srečo.. user posted image

življenje je lepo.. ne si ga morit.. zamorite si ga lahko pa samo sami..

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 44
24.10.2006 13:41:45   
Anonimen
jst se bom pa z gh-jem sopala, pa bom skos fituser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
24.10.2006 13:41:56   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Ko bom stara, bom skrbela sama zase, dokler bom lahko, potem bom šla pa v dom. Samo tega me Bog obvaruj, da bi morali moji otroci zame skrbeti. Za to jih pa res ne delam, da jim bom na stara leta v breme.

noben te tega ne bo obvaroval razen tebe.. ne čakaj na nadnaravne sile.. ampak vzami življenje v roke.. ti si svoj dirigent.. uživaj do konca.. tega ti noben ne more vzet user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
24.10.2006 14:05:24   
mama54
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

Sita,je velika razlika,če je človek pri 90-ih še čil in zdrav.Moja tašča je bila takšna do 85-leta.Zelo je bila aktivna.Ni bilo dneva,da ni odšla v mesto,h kolegicam na klepet,sprehode.Po tem letu pa so jo zapustili možgani,telesno je opešala,sama ni bila sposobna iti na WC,imela je plenice.V glavnem je morala imeti varstvo 24 ur na dan.Tudi ponoči,kajti takrat je imela svoje napade.6 let z možem nisma mogla od hiše skupaj.Če je eden odšel je drugi bil doma.Še na vrt nisva mogla brez skrbi,da nama nebi kaj ušpičila.Morali smo ji isklopiti vso elektriko,ker nam je večkrat skoraj hišo zažgala.Znala si je vzeti plenico iz sebe in se namazati s svojim blatom po vsem telesu,postelji in podobno.In dokler ni umrla midva nisva imela življenja.Zato pravim,nikoli ne vemo kakšni bomo sami,ko bomo tako stari.Ker taka starostna oslabelost pride skoz noč.In ne želim,da moji otroci prestajajo to,kar sva midva z možem.Zato pa sva že sedaj otrokom povedala,da naju naj dajo v dom brez slabe vesti,četudi takrat ne bova mogla sama odločati o tem.Če bova sposobna pa sama odločati o tem, pa tako ali tako greva v dom že sama.

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 47
24.10.2006 14:40:17   
Sita
Seveda je to od primera do primera drugače.
Moja staramama pa tudi kot sem napisala potrebuje nego 24 ur na dan tako rekoč (jo tudi previjajo, pa dvakrat na dan jo moj bratranec drži pod pazduho in hodita po stanovanju, da ne bi ves čas ležala - sama ne more vstat ne hodit), vendar je tako modra in resnično pametna ženska, še zdaj ni pozabljiva kljub množici zdravil in veliko bere knjige in dnevno časopisje, je z vsem na tekočem ter je strašno dobra po duši, da bi pomenilo veliko izgubo za to družino, ki skrbi zanjo, če bi šla v dom. Z mojo teto (njeno hčerjo) sta izredno povezani in se krasno razumeta. Samo, takih ljudi kot je ona, tako dobrosrčnih res ni veliko.

(odgovor članu mama54)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?