Gina
|
Žužu me sploh prebrala ni, zahi pa vidi zgolj svoje vrednote ... Zahi, VSI smo egoistični. Ti, jaz, moj, tvoja...vsi! S partnerjem smo vsi zaradi tega, kar nam nudi. LJubiš ga, ali jo, ker je tako zelo fajn. To pomeni, ker ti nudi tisto, kar ti rabiš. Saj si jo že veliko hvalil, če se kaj spomnim. Če bi tvoja točno nasprotje tistega, kar je zdaj, bi jo garantirano nehal ljubiti. Pa to ne pomeni, da so tvoje vrednote ali pa moje vrednote zanič. Vsak je pač rojen z njimi. Nima dosti vpliva na to. Meni se zdi totalno egoistično, če mož živi za službo, a ni hec?! V resnici mi je pa vseeno, kdo je s čim zasvojen, kdo se s čim dokazuje. Vendar imam vedno možnost izbire. IN konec koncev ne moreš soditi o tem, kaj kdo in kako čuti? Tebi je bedarija, da nekdo ne more počakat 4 mesece, njej je pa totalna bedarija, da se mora nekdo tako dokazovat, da ne upošteva njene potrebe. Najbrž je vprašanje samo tega, kaj komu koliko pomeni. Zadnjič sem govorila z eno kolegico. Ima moža, ki ima tako službo, da ga po par mesecev ni doma, potem pa pride za par mesecev domov in tako naprej. Je rekla, da se je hčerka en dan pritoževala, zakaj očka ni nikoli doma. Ona ni mogla razumeti. Rekla ji je, da bi se očka strgal za njih, da bi lepo živeli in da se zmeraj ko pride, cele dneve ukvarja z njimi, kot drugi očki ne počno. Hčerka je rekla, da to ni nič, da bi rada očka ves čas doma. Ni je razumela. Jaz sem pa jo. Rodili sta se z različnimi vrednotami. Jaz sem najbolj cenila to, da so bili moji starši vedno ob meni, na razpolago. Takrat, ko sem se jaz spomnila, ne takrat, ko so se oni. IMela sem pa samo dvoje hlače za obleči, pa se še spomnim ne na to, ker mi je bilo in mi je vseeno kar se tega tiče. Ampak kot pravim - ne moremo reči, katera vrednota je pravilna in katera ne. Vse vrednote so pravilne. Zame moje, za tiste, ki so jim druge reči pomembnejše, pa tiste. Ampak vseeno je nesramno govorit, kako je crkljanje nepomembno. Mogoče za vas, ne morete pa to posploševat. Mene to mnogo bolj nafila, kot jurja v denarnici več. In meni se v končni fazi zdi tudi totalno nerazumljivo, kako lahko komu sploh pomeni nekaj ena brezvezna tujina. Kako jo lahko sploh primerja z eno bližino - vendar...kaj pa je važno, kaj jaz menim o tem? To je vendarle zgolj moja vrednota...... Dajmo spoštovat vse vrednote. Pa vzemimo kot nekaj lepega, da smo različni. Je pa težko, ko trčita taki dve čisto različni vrednoti. Še za nas, ki nismo na tem, kaj šele za dejansko vpletene.
|