Mojca78 -> RE: Tenerifi (24.10.2006 10:34:31)
|
Pozdravljena! Z možem sva bila na Tenerifih septembra pred 6 leti(poročno potovanje), bila sva na zahodnem predelu otoka-Play de Las Americas, ki oma prekrasno promenado s palmami ob obali(nekaj kilometrov), lepe peščene plaže(pesek je pepelnate barve), zabaviščni park(primern mogoče za malo večje otroke-ne spomnim se dobro) in seveda ogeomno nočnih barov in igralnic in.... V hotelih agencije ponujajo različne izlete: z ladjicami, na Pico del Teide(vulkanski vrh), ogledi botaničnih vrtov (tropsko rastlinje, kaktusi, ...). v sosednjem kraju - Costa adey/le(ne spomnim se točo) je tudi safari park, kjer lahko jahaš kamele. Izleti,ki jih organizirajo agencije so mogoče malo dragi (4 osebe), zato ti predlagam, da vzamete renta car(saj ni treba najdražjega avtomobila) in se v lastni režiji idpeljete raziskovat otok(ne vem pa če imajo otroške avtosedeže). Midva sva takrat najela Corso za tri dni za ceno enega izleta za en dan za 1 osebo. Pogledala sva si: Pico del Teide( z avtomobilom se po dobri cesti povzpneš na višino 2200 m -zelo priporočam, ker je res vredno ogleda) Puerto Crus(mesto na severu otoka) in tam Loro park ( botanični-zoo park; nastopajo are, delfini, morski levi, imajo pa tdi akvari z morskimi pesi in vse druge živali, in ogromno zelenja, za oglede tega parka rabiš skoraj cel dan, verjemi se splača) petstoletno drevo DRAGO, znamenitost Tenerif vasico Los Balkonos, znano po svojih balkonih glavno mesto Santa Cruz de Teneriffe, pristanišče jahala sva kamele, ... Toliko naj bo za skomine, prijetno si mi obudila spomine, želim ti da se imate noro dobro in da užijete lepote tega bisera in po svoje tudi posebnega otočka. Prelagam da si nabaviš ali sposodiš kakšen vodnik po Kanarskih otočkih ali pa uporabi internet in si pogledate kaj vas utegne zanimati. Če imaš še kakšno vprašenje - na dan znjim! Lp, Mojca
|
|
|
|