Samoyedka
|
Jaz imam tudi samoyeda in so največje face od psov Sem želela tudi nabaviti malamuta, pa ga takrat nisem dobila, zdaj pa mi sploh ni žal, da imamo našega belega klovna Rija, mimogrede- vlečni psi ne smrdijo, razen če so zanemarjeni do podna, ne morem reči kaj drugega. Naš samoyed je zunaj, v ful veliki ogradi, v dežju in snegu (ker se smotko ne zna spravit pod streho ko lije ), pa niti ko je najbolj moker in svinjski ne smrdi. Imajo najbolj zakon dlako, ker se tudi sama ščisti- to pa ne pomeni, da ga ni treba česat hehe. Sama nisem pristaš tega, da se polarne, vlečne ipd.pse navleče v stanovanje, ker to pač ni čivava in mislim, da tak pes v stanovanju trpi, sploh če je sam doma, če ni dovolj sprehajan,... Ampak vsak se sam odloči. Drugače so pa menda nemške doge primerne za garsonjere Je zadnjič en rejec po TV rekel to. OK, nazaj na temo- jaz poznam pri nas samo tega tipa, ki ima Geronima in ...bemuzele, pozabila kako je psički ime . Marogica, tu imaš link do enega članka o njem, pa ga mogoče pokliči, je številka tudi nekje vmes napisana. http://www.e-karizma.com/Default.asp?MenuID=727