Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
DRISKA PRI 7 TEDNOV STAREM DOJENČKU 21.10.2006 11:21:08
|
|
|
|
matahari
|
Drage mamice, imamo malega Benija starega 7 tednov. Že odkar sva prišla iz porodnišnice domov nas tarejo zdravstveni problemi.Najprej je bil prehlad, potem bakterije v urinu, pa sor in posledično glivice na spolovilu no zdaj pa se že šesti dan borimo z drisko.Moram omeniti, da smo doma že vsi imeli trebušno gripo ampak pri našem malčku se kar ne ustavi.Govorila sem z pediatrinjo in pravi, da če otrok normalno je in nima povišane temperature do 38 stopinj nima kaj.Naš malček je velik dobrovoljček, je normalno, imel je največ 37,6 temperature, le preden se pokaka se zelo napenja in zvija in potem driskica.Dala sem mu po žlički borovničev čaj in je učinek leta, da manjkrat kaka še vedno pa povsem tekoče.Kakšne so vaše izkušnje? Bojim se, da nima kakšne bakterije v črevesju... Vesela bom vsakega nasveta Lep dan vsem
|
|
|
|
RE: DRISKA PRI 7 TEDNOV STAREM DOJENČKU 21.10.2006 11:27:29
|
|
|
|
tinatona
|
Hej! Če je dojen to ni problematično!!! Moj sin je kakal po vsakem dojenju in tudi bolj tekoče, pa to še ni bila driska; zato naj te ne skrbi. Problem je če bi dobil visoko temperaturo in se ne bi hotel dojit - lahko pride do dehidracije. LP Tina
|
|
|
|
RE: DRISKA PRI 7 TEDNOV STAREM DOJENČKU 21.10.2006 11:30:26
|
|
|
|
matahari
|
Mali žal ni dojen...
|
|
|
|
RE: DRISKA PRI 7 TEDNOV STAREM DOJENČKU 21.10.2006 11:34:57
|
|
|
|
tinatona
|
Kolikokrat na dna pa kaka? Moj vem da je tud potem kar pogosto. Še sedaj pri letu in pol kaka vsak dan vsaj dvakrat in še vedno bolj redko. Pa ni nič narobe z njim. Resno, če mali dovolj je in se normalno razvija; ter nima vročine po moje ne rabiš skrbet. Kaj so ti pa v posvetovalnici pri 6ih tednih rekli? Je dovolj pridobil na teži? LP Tina
|
|
|
|
RE: DRISKA PRI 7 TEDNOV STAREM DOJENČKU 21.10.2006 11:35:49
|
|
|
|
StBarbara
|
Če normalno je, pa nima vročine jaz nebi k pediatru hodila, če se mu pa do ponedeljka stanje ne izboljša, bi pa jaz šla saj blato dat v laboratorij, ker pri tako malih nikoli ne veš zagotovo. Srečno!
|
|
RE: DRISKA PRI 7 TEDNOV STAREM DOJENČKU 21.10.2006 11:36:26
|
|
|
|
SašaR
|
pri nas spet rasaja rota virus in mi je bilo naročeno, da če se pojavi driska takoj k doktorju.
|
|
RE: DRISKA PRI 7 TEDNOV STAREM DOJENČKU 21.10.2006 11:36:57
|
|
|
|
StBarbara
|
Še to: a prilagojeno mleko mu daješ isto, kot takrat, ko še ni imel driske? Mogoče kaka alergija?
|
|
RE: DRISKA PRI 7 TEDNOV STAREM DOJENČKU 21.10.2006 11:52:49
|
|
|
|
didi1
|
Pri tako starem dojenčku je normalno da ima tekoče blato in da kaka po vsakem hranjenju.To ni driska.Tekoče blato ima pa zato ker je mleko,mislim tekočo hrano.Če nima do 38 povišane telesne temperature pa da normalno je na tri- štiri ure,potem se nimaš kaj bati.A pa si mogoče pomislila če je mogoče preveč oblečen,da ima mal povišano temperaturo?Ker taki mali dojenčki še ne znajo uravnavat svoje telesne temperature.
|
|
|
|
RE: DRISKA PRI 7 TEDNOV STAREM DOJENČKU 21.10.2006 20:07:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Predvsem bodi pozorno, da ne bi slučajno začel več spati. Ker taki mali zelo hitro lahko dehidrirajo, to pa je zelo, zelo nevarno. Sicer pa se za drisko ne smatra tekoče blato, ampak to, da je vse skupaj tekočina, da v plenički nič kašastega ne ustane, v bistvu ena sama rjava vodka. Upam, da ni to to. Če bo otrok preveč spal, pojdi takoj k pediatru ali pa na dežurno.
|
|
|
|
RE: DRISKA PRI 7 TEDNOV STAREM DOJENČKU 22.10.2006 23:16:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Matahari, če teče rumena voda, to ni dobro. Pojdita k pediatru. Res.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?