|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Splav
20.10.2006 19:38:00   
Cikica
Punce mene pa samo zanima če katera ve do katerega meseca lahkonaredijo splav?user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Splav
20.10.2006 19:40:10   
Anonimen
Tole sem našla na netu:

Dekle ali ženska ima pravico do posega vse do dopolnjenega 10.tedna nosečnosti. Izjemoma se lahko prekine nosečnost tudi še kak teden kasneje, vendar komisija treh ginekologov vsak tak primer obravnava posebej.

(odgovor članu Cikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2006 19:42:20   
Cikica
Hvala Splišni.

(odgovor članu Cikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.10.2006 20:24:24   
lelaval
Če se ne motim, ga opravljajo do dopolnjenega 12. tedna, kasneje pa zaseda komisija - a ga opravijo le, če bi nadaljevanje nosečnosti ogrozilo materino zdravje, ali pa, da je z otrokom kaj narobe.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Cikica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2006 20:31:00   
Marogica
Ja, kot pravi lelaval, splav se sme opraviti do 12. tedna.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2006 20:42:51   
Cikica
No sem v 2 mesecu nosečnosti tako da sedaj vsaj vem.Hvala

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2006 22:06:11   
Anonimen
Ja ampak tudi v reviji Viva piše takole:

Umetna prekinitev nosečnosti

V Sloveniji je umetna prekinitev nosečnosti z zakonom dovoljena do 10. tedna nosečnosti, pozneje je nosečnost možno prekiniti s posebnim dovoljenjem komisije.   pa še tole: 
PRAVNA UREDITEV PRAVICE DO UMETNE PREKINITVE NOSEČNOSTI

Vsak človek lahko uveljavlja svojo voljo o tem, ali bo imel otroke, koliko jih bo imel in kdaj jih bo imel. Država se je pri tem zavezala, da bo ustvarila pogoje, ki bodo omogočali svobodno odločanje, npr. na področju zdravstva, socialne varnosti, stanovanjskih razmer ipd. Poleg tega izhaja iz navedene ustavne določbe pravica posameznika do ugotavljanja zmanjšane plodnosti, do preprečevanja zanositve (kontracepcija in sterilizacija) in za ženske pravica do umetne prekinitve nosečnosti, kar je urejeno v Zakonu o zdravstvenih ukrepih pri uresničevanju pravice do svobodnega odločanja o rojstvu otrok
Kako poteka postopek?
Splav se lahko opravi na zahtevo nosečnice brez posredovanja zdravniške komisije do 10. tedna nosečnosti. V primeru, da zahteva nosečnica splav po desetem tednu nosečnosti, je za to potrebna odobritev zdravniške komisije prve stopnje in v primeru zavrnitve odobritev zdravniške komisije druge stopnje za umetno prekinitev nosečnosti.

(odgovor članu Cikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
20.10.2006 22:37:44   
Anonimen
Če ni skrivnost, zakaj pa bi ti želela iti na splav? Se spomnim, da si si otročka želela in vsak mesec čakala ali ne?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2006 22:59:06   
Anonimen
Saj sem jaz tudi že hotela vprašat, pa nisem upala. Cikica, user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
20.10.2006 23:57:20   
Anonimen
Hmmm....mislim, da se nobena ne bi javno linčala glede splava. Se ve, da je to občutljiva tema....menim, da je bilo tole vprašanje zastavljeno precej v naglici. V stiski pravzaprav...Je mogoče s pikico kaj hudo narobe? Ker če je tako, se nosečnost na željo obeh staršev lahko prekine kadarkoli.
Vsekakor priporočam, da počakaš na vse izvide, temeljito premisliš in se nato odločiš.
Ali pa je kako njeno prijateljico to zanimalo...?

Če pa gre res zgolj za splav, te pa ne mislim obsojat. Odločitev je tvoja in nobene pravice te nimamo obsojat.....Pa vendarle.....Mogoče ne bi še enkrat premislila? Drugače pa drži, kot so že predhodnice odgovorile. (do vklj. 10 tedna oz. do 12. tedna+komisija)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.10.2006 7:56:49   
Anonimen
Jaz sem ga opravila in še dandanes obžalujem.Pač ni bil pravi trenutek, ampak posledice ostanejo.Sedaj bi imel otroček 5 mesecev.tako da dobro premisli.Sem aninimna ker sem redna upor. RR-je.
Seveda se odloči po lastni želji.Pa srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
21.10.2006 9:54:05   
tinaaja
Med 5 in 7 tednom se splav opravi ambulantno, brez narkoze, vsebino maternice se posesa.
Obstaja abortivna tabletka + ucinkovina za krcenje tabletke (ne pise v katerem tednu).
Po 12 tednu je potrebna umetna prekinitev nosecnsti ali prezgodnji porod - ..ucinkovino injicirajo v maternico ki povzroci iztis ploda in sele nato je abrazija - 3 dni bolnice user posted image
Pa seveda abrazija do 10tedna po oploditvi oz 12 tedna po ZM.

Prepisano iz literature, ki sem jo vzela SPS Ginekoloska klinika..

Odlocitev pa je star vsakega posamenznika, pac nekaterim tezko razmumljiva, ampak that's life.. Zalostno je pa dejstvo, da se marsikatera zenska zave dolgorocnosti posledic umetnega splava sele,ko je prepozno in je to zelo tezko za psiho te zenske.

Vsak po svoje in tako je prav...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.10.2006 15:51:53   
Cikica
Pozdravljene Ja prav imate res sem si močno želela imeti drugegauser posted image oba z partnerjem ampak sedaj je prišlo do prepira med nama in mi je rekel da naj naredim splav,čeprav sem bila preveč šokirana saj sva si ga oba želela,on še bolj.Saj nevem če bi bila zmožna narediti splav in ja vse skupaj je bilo napisano ko sem bila v največji stiski in sem morala nekomu povedati,hvala bogu ste to vi na RR.Hvala vam.V pon.grem k gin..in takrat bom vedela koko naprej.Težko mi je sajuser posted image ko se spomnim samo na besedo splav.Grozno.user posted image  Hvala vam.user posted image  p.s.se opravičujem da sem pisala pod temo splav.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.10.2006 17:34:21   
tinaaja
Cikica, upam, da vidva razresita problem. predvsem pa razmisli, ali bi sama imela tega otroka. V kolikor ja, ti bo morda lazje obdrzati otroka in biti sama, kot pa narediti splav. Sploh ker sta otroka zelela, je se toliko tezja odlocitev. Vzami si cas, premisli in ne delaj stavri na horuk, casa imas se, ce si v 2 mesecu. Zelim ti, da se vse uredi! Srecno!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Cikica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.10.2006 17:38:53   
Anonimen
Tudi jaz upam, cikica, da se bodo duhovi pomirili in boš otročka lahko obdržala. Včasih pač človek v afektu reče hude stvari, stvari, za katere ve, da bodo "nasprotnika" najhuje prizadele, čeprav v resnici ne misli tako. Upam, da je pri vas bilo tako. Držim pesti, da se pobotata.

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
21.10.2006 18:27:42   
Cikica
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Včasih pač človek v afektu reče hude stvari, stvari, za katere ve, da bodo "nasprotnika" najhuje prizadele, čeprav v resnici ne misli tako. Upam, da je pri vas bilo tako. Držim pesti, da se pobotata.
 Ja tudi jaz mislim da je bilo pri nama tako,upam da se pobotava in da bova imela tegauser posted image .Držte pesti. Rada vas imam,hvalauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.10.2006 19:03:57   
April
ja, ne sekiraj se preveč zaradi njegovih besed. Sprla sta se, bil je jezen in včasih ljudje v jezi izbiramo besede, ki bi drugega najbolj prizadele. Dedci zmešani ga pa znajo pihnit, ja. Malo v opravičilo njemu, pa je to, da je zanj najbrž otroček nekaj še neresničnega, neotipljivega.
Kakorkoli že, otročka sta si obadva želela in prepričana sem, da si ga še  vedno. Pa tudi Alen bo  vesel družbe. Drugič pa rajši presliši take in se postavi za svoje še nerojeno dete.

< Sporočilo je popravil April -- 21.10.2006 19:04:47 >

(odgovor članu Cikica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.10.2006 10:52:50   
Anonimen
Se strinjam s tabo, April.

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
22.10.2006 20:45:08   
Anonimen
Pišuka, a veš kaj!? Da bi mi moj eno takole zinil..!!!! Joj...kako bi mu jih napela! V efektu ali ne; dvomim, da mu ne bi še eno krepko okoli ušes pripeljala! user posted image Ampak splava pa zaradi take izjave ne bi šla delat. No way! Če si je želel otroka in ga tudi naredil...Prav, in potem še mastno plačuj zanj! Bi mu takoj pokazala, da taka izjava precej stane; finančno, psihično in fizično....Bemti...Joj...kolk sem besna! ....teli desci...!!user posted image

Tebe, Cikica, bi pa tudi za ušesa, da si njegovo izjavo vzela tako kot si jo...Joooooj!!...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
22.10.2006 20:51:25   
Rosada
Cilka dali si ti uopče trudna?Jer ne mogu vjerovati da neka žena hoče djete a onda pomišlja na splav zbog jedne rječi!Zar nisi zavoljela tog djeteta?Kakav splav!Budi zahvalna Alahu da uopče možeš imati djete!

(odgovor članu Cikica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.10.2006 21:06:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Rosada

Jer ne mogu vjerovati da neka žena hoče djete a onda pomišlja na splav zbog jedne rječi!Zar nisi zavoljela tog djeteta?Kakav splav!Budi zahvalna Alahu da uopče možeš imati djete!

Eto, tako!user posted image user posted image

(odgovor članu Rosada)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
23.10.2006 13:12:27   
Cikica
oja pa še kako si želim tega otroka in se opravičujem ker sem pisala ko sem bila najbolj
prizadeta in nisem vedela na koga naj se obrnem.In za splav pa sem pač vprašala ker me je
zanimalo vaše mnenje in ena mi je pisala na sz,boljše da nekatere res spregledate kot pa dajete
takšne nasvete.

hvala vsem ostalim za odgovore in mnenja.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.10.2006 13:19:47   
Anonimen
Cikica od mene pa samo en user posted image !

(odgovor članu Cikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
23.10.2006 13:44:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Cikica

oja pa še kako si želim tega otroka in se opravičujem ker sem pisala ko sem bila najbolj
prizadeta in nisem vedela na koga naj se obrnem.In za splav pa sem pač vprašala ker me je
zanimalo vaše mnenje in ena mi je pisala na sz,boljše da nekatere res spregledate kot pa dajete
takšne nasvete.

hvala vsem ostalim za odgovore in mnenja.user posted image

Ja, pravilno, da si se na nekoga obrnila.  Sej zato smo tukaj. Jz sem jezna le na tvojega moža, ker je izustil nekaj (zame) zelo nedopustnega. Če bi to moj dec izjavil....jao..
Tebi pa oprosti, ker sem jezna na tvojega! Si ne morem pomagat.
Tebi pa vsa čast za odpuščanje....Jz ne bi...Ma sej ni važno!
Upam, da sta se pobotala! Na splav zaradi prepira pa nikdar več ne pomisli!!!

Tudi Rosadi ne zameri. To so bile dobronamerne kritike.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Cikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
23.10.2006 15:27:23   
ronja
Cikica, po moje si naredila uslugo veliko puncam, ki bojo to iskale, pa ne bojo upale vprašat...

Sicer pa imaš očitno očija zelo rada, da si bila pripravljena vzet to v obzir, čeprav sama tega nisi želela. To je pa seveda samo pozitivno za zvezo:) Mogoče se mora še on malo naučit obvladat, ampak pravijo, da se moški zatreskajo v otroka, ko ga vidijo, tako da imata po moje pred sabo krasno prihodnost s vsaj dvema otrokoma:) Uživaj v nosečnosti in crkljanju, zdaj ko sta se pobotala:)!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?