dudika -> RE: Zajček (20.10.2006 14:52:39)
|
Petraa,živjo! Veseli me, da ste se odločili za udomačitev nadobudne zverinice, ki vam bo popestrila hladne zimske dni in vam polepšala poletne dni. Tudi jaz sem posvojila levjegrivo pritlikavo zajkljo, ki se mi je prikradla v dušo in je ne dam za nič na svetu. Z nama je že četrto leto in upam, da bo še dolgo. Je snežno bele barve in ima rdeče očke, zaradi česar je tudi bolj občutljiva na prepih in na prah. Je zelo razvajena in ima kakor vsi domači ljubljenčki svoje muhe. Se zelo rada crklja in je rada v središču pozornosti. Vendar pa ne mara, če kdo sega z roko v njeno kletko (razen mene). To njeno "zasebnost" vsi spoštujemo. Ko je zunaj kletke pa je najbolj krotka živalca na tem svetu. Glede hrane ti ne bi znala kej dosti svetovati, ker je zelo izbirčna. Od vsega najbolj sovraži korenje in zelje. Nadvse pa obožuje banano, lubenico, zeleno papriko, solato, rozine(zelo malo,kot priboljšek), orehe, lešnike, arašide, poleti in spomladi pa ji ponudimo tudi svežo travo. Enkrat na teden ji ponudim ovsene kosmiče (dve veliki jedilni žlici). Torej poskusi in boš videla. Moram ti tudi povedati, da so to zelo snažne živalice. Moja Roni naprimer lula samo v kletki, pa ves dan prosto teka po stanovanju (ko sva doma). Kletko ji pustim odpro in ko jo tišči, gre sama na potrebo. Res pa je, da se te mora navaditi, za kar potrebuješ veliko potrpljenja in časa. Nikar pa ne tekaj za njo ampak pusti, da pride sama k tebi. Toliko na dolgo. Prilagam ti še link, za podrobnosti glede nege. Slikica pa bodo v albumu, takoj ko utegnem! http://kvark.kss-loka.si/%7Emarjan/vet/pritlikavi_kunec.html Veliko lepih trenutkov z malčkom!
|
|
|
|