plačila vrtca + honorarno delo (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

pebi -> plačila vrtca + honorarno delo (20.10.2006 13:03:06)

Mene pa zanima, na kakšen način ti obračunajo plačila vrtca, če delaš honorarno. Pred nastopom porodniške sem bila namreč zaposlena, po koncu porodniške pa bom delala le honorarno. Zato bom imela tudi nižji dohodek. Vem sicer, da se upošteva dohodninska napoved, ampak pri meni bo velika razlika v dohodku (zaslužila bom pol manj kot prej), zato se verjetno upošteva ta nova situacija.  Problem pa je v tem, da sem plačana od učinka in zato dobim vsak mesec drugačno plačilo. Na kakšen način se potem izračuna plačilni razred?

nejcko -> RE: plačila vrtca + honorarno delo (20.10.2006 13:18:45)

Pojma nimam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ,  me pa tudi zanima. Najboljše, da kar v vrtcu vprašaš računovodkinjo.
Druge variante pa so po mojem mnenju še:
- če si prijavljena na zavodu in ne prejemaš nadomestila (ali pa če ga), neseš potrdilo iz zavoda;
- po cca treh mesecih neseš potrdila o višini honorarja, pa ti potem oni izračunajo neko povprečje;
- če do sedaj nisi bila v ne vem kako visokem plačilnem razredu in bi ti zneslo ša vedno plačevati isti znesek, počakaj na novo dohodninsko odločbo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Pa sporoči, kaj si naredila, ker me res zanima. Srečno!

Tasika -> RE: plačila vrtca + honorarno delo (20.10.2006 13:35:34)

V pravilniku piše, da če pride med letom do izgube zaposlitve, sporočiš spremembo in se ti osnova določi na novo. Ti pa predlagam da pokličeš referentko, ki je podpisana na zadnji odločbi, pa ti bo sigurno znala pomagati. Po moje bodo vzeli povprečje zadnjih treh mesecev, če pa ne bo nekih bistvenih sprememb pa sploh ne bodo popravljali odločbe.

lexl -> RE: plačila vrtca + honorarno delo (20.10.2006 13:44:16)

Pebi, tebi bodo vrtec izračunali na novo. Kadar gre za spremembo vira dohodka, torej prehod iz plače na avtorski honorar, se ne upošteva dohodnina (na kateri imaš verjetno plačo), ampak se upošteva zadnje stanje, torej avtorski honorar. Žal se ne boš mogla zmišljevat in dobivat vsak mesec novo odločbo, glede na višino honorarja, ampak pomoje ti bodo vzeli zadnje tri mesece in vzeli povprečje teh mesecev. Ja, pa vprašaj v vrtec, tam ti bodo sigurno prav povedali.  

Stran: [1]