ronja -> RE: koliko tekočine v prvem 3 mesečju (20.10.2006 12:41:18)
|
Pravijo, da je dobro čim več, meni je sestra v ZD rekla, da cca 2 litra bi bilo dobro, vsaj liter, lahko pa tudi 3, če ti paše, ampak preveč se ti pa ni treba silit, če se ne potiš veliko (jaz se skoraj nič), ker potem boš pa skoz na wc letala - sem enkrat probala, ko so mi težili, da moram več pit (že pred par leti, takrat sem res malo pila) in me je že vse bolelo od lulanja;) Zdaj spijem doma 2,5 dl pomarančnega soka na tešče, potem v službi vsaj 1 liter sadnega čaja in še kak kozarec česa (recimo še pol litra) doma. Odvisno je precej tudi od tega, kaj sicer ješ: če ješ veliko škrobnatih zadev in malo sadja in zelenjave in jogurtov in juh, rabiš več tekočine (popit). Jaz tega pojem veliko in imajo že te zadeve precej vode not, tako da naj bi bil ta dober liter pa pol na dan ok. Recimo vsaj 1 liter pa rajši ne več kot 3 pa pol, če se veliko potiš:) Baje da se moraš predvsem vzgojit, da piješ vedno, kadar si žejna - da si pozorna na to, da si žejna, ker recimo jaz dejansko včasih, ko kaj delam, čisto pozabim na to...
|
|
|
|