Anonimen -> RE: Ob službo,ker nimam varstva (20.10.2006 12:22:45)
|
Kaj pa če bi za pomoč prosila kako študentko (po možnosti izredno študentko-imajo več časa). Za par uric na dan to res ne bi bil problem, sploh če otroka zaupaš kaki študentki, ki je preverjeno (preko znancev) v redu. To je moj predlog - ni zdej treba na dolgo in široko razpravljati o tem ali je tako varstvo primerno ali ne in ali gre študentkam zaupat ali ne. Med študijem sem sama pazila otroke za 500 sit, za 2 otroka pa po 1000 sit/uro (starosti 1-7let). Naredili smo domačo nalogo. Pomalicali. Nato prebrali kako knjigico ali zgodbico iz Cicibana, izdelovali figurice iz različnih materialov, pogledali kako risanko, se igrali. Nato sem jim pripravila večerjo, po večerji v kopalnico in v pižamo in v posteljo. To je bil moj delavnik od 16-20.ure. Se je pa tudi zgodilo, da je kateri zbolel; tu pa moram priznati, da je bilo kar malo težko poskrbeti za bolanega (počitek, čajčki, sirupi,...) in se hkrati ukvarjati z zdravim (igra, zabava,...). S tem sem hotela samo prikazati, da tudi študentke znamo primerno poskrbeti za otroke... Se mi zdi res brezveze da bi morala pustiti službo, ki jo imaš tako rada, samo zato, ker si ne znaš organizirati varstva. Pred sprejetjem službe ti je bilo znano kakšen delavnik boš imela. Pri dveh otrocih imaš že izkušnje z boleznimi in izostankom od vrtca... Imaš torej 2 možnosti: - obdržati službo, ki ti je v veselje in si organizirati varstvo ne glede na ceno - zamenjati službo s fiksnim delavnikom In nazadnje: zakaj smo tako prizanesljive do svojih možov?! Kaj niso to tudi moževi otroci?! In ti se zdaj sama sekiraš in tuhtaš kaj ti je narediti?! In zameriš babicam, kaj pa mož?! VSE SE DA, ČE JE LE VOLJA PRAVA!
|
|
|
|