Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
vprašanja in strah pred laparoskopijo 19.10.2006 20:07:14
|
|
|
|
barbarela77
|
Pozdravljene! V torek 24.10.2006 odhajam v MB bolnišnico na laparoskopijo in histeroskopijo , v sredo bom operirana. Operirala me bo dr. Žigurova. Zanima me, če je bila katera pri njej operirana? Moram vam povedat, da me je ZELOOOOOO strah . Ne vem kaj me čaka. Še nikoli v življenju nisem bila v bolnici, nisem imela nič zlomljeno, niti enega šiva,... Res se bojim. Malo sem pobrskala po forumu in kar veliko izvedela od vas, ki ste že to prestale, kako vse skupaj izgleda in poteka. Na delava že dobro leto. Ker ni bilo uspeha, sem odšla k svoji G., ki mi je ugotovila, da imam endometriozo. Na obeh jajčnikih imam cisti, ki sta veliki približno 3x3 in jih je treba odstraniti. Kako je s partnerjem še ne veva, ker je na spermoigram naročen 15.11.2006. Tako, da v prihajajočem mesecu bomo zvedeli kako in kaj bo z našim . Zanima me, če mogoče še katera gre v teh dneh v bolnišnico v Mb, da bi skupaj lahko preživeli te težke trenutke? In še eno malo bolj nerodno vprašanje imam: Kako je z britjem za to operacijo. Zasledela sem različne varijante tukaj na forumu. Zelo bi vam bila hvaležna za kakšen odgovor, ker bi to raje sama uredila doma, kot pa da mi to počnejo tam v bolnišnici. lep pozdrav
|
|
|
|
RE: vprašanja in strah pred laparoskopijo 19.10.2006 20:26:07
|
|
|
|
mozart
|
sama sem bila pred kratkim na obeh posegih, in te moram kar takoj potolažiti, da ni tako hudo . Tudi jaz sem se na smrt bala, že ob imenu bolnica me je postalo strah . Ko boš prišla v bolnišnico boš itak dobila tableto za pomiritev , tako da te bo strah minil. Jaz sem bila doma veliko bolj nervozna kot v bolnišnici. Operacija je hitro mimo, okrevaje pa tudi ni boleče. Boli kot krči pri menstruacij Tudi jaz sem imela iste probleme, tako da je to samo dobro za nas. Lahko je ravno to vzrok, da ne zanosiva. Ti imej ves čas samo to pred očmi, da je to samo korak bližje tako željenemu . Kar se britja tiče, je pa tako, da sem se jaz pobrila sama, vendar me v bolnišnici nihče ni vprašal, če sem ali ne. Bom mislila na tebe .
|
|
|
|
RE: vprašanja in strah pred laparoskopijo 19.10.2006 20:41:09
|
|
|
|
saša80
|
pozdravljena.. tut sama sem bila lani novembra operiana v mb.. naj te ne bo strah, ker so vsi full prijazni in ustrežljivi... pri meni ni bilo nič groznega, razen zbujanje iz narkoze( beri: zeblo me je pa komaj sem digala, pač občutek je bil takšen)pa potem me je še kr nekaj časa bolelo..samo to je odvisno od tvojega praga bolečine...glede britja pa to... če je potrebno te tam pobrijejo...js sem to nardila sama... če te pa še kaj zanima pa kr vprašaj...
< Sporočilo je popravil saša80 -- 19.10.2006 20:42:20 >
|
|
|
|
RE: vprašanja in strah pred laparoskopijo 19.10.2006 20:52:21
|
|
|
|
barbarela77
|
Hvala lepa obema za odgovore. Res mi je lažje pri srcu, če vem da me vsaj nekdo razume zakaj me je strah in mi ne govori "pa saj to ni nič takega, to je samo rutinska operacija". Ja lahko je govorit tistim, ki ne rabijo it in ki nimajo težev pri zanositvi. Zanima me, če je bila operacija za vaju uspešna in če sta po operaciji zanosili? Še enkrat hvala obema in še za kakšen odgovor oz. izkušnjo bom hvaležna. lep pozdrav
|
|
|
|
RE: vprašanja in strah pred laparoskopijo 20.10.2006 19:03:04
|
|
|
|
mozart
|
jaz te čisto razumem, ravno za to nisem nikomur razlagala za kaj grem na operacijo. Strah je pa normalen . Kar se tiče zanositve, sem pa še v fazi prepovedi, da se vse lepo poceli, potem pa veselo na delo. Jaz upam na najbolj
|
|
|
|
RE: vprašanja in strah pred laparoskopijo 24.10.2006 9:15:43
|
|
|
|
masna
|
Mene tudi še čaka operacija. Sicer sem še v fazi ko čakam komaj na pregled, vendar moram priznat da me zanekrat sploh nič ni stran in le čakam da že enkrat pšride ta danoz. gre mimo, da bom lahko spte delala na . Misli pozitivno.... po operciji boš bliže tvojim sanjam...
|
|
|
|
RE: vprašanja in strah pred laparoskopijo 24.10.2006 10:00:50
|
|
|
|
tinkamiška
|
Punce, nič se bat, res. Jst sem bila lani, hm predlani na histero in laparoskipiji in sedaj bo kmalu eno leto od kar se nama je pridružila najina Iza Glejte na to kot na korak bližje k svoji pikici in bo veliko lažje. Mene ni bilo operacije nič kaj strah bolj me je bilo strah narkoze, te sem se pa kr bala, ker sem bol občutljive sorte in me je bilo strah slabosti in kako bom sploh prenesla narkozo. Vse skupaj je bilo hitro za mano in tudi okrevala sem čisto "po pravilih" Po operaciji sem počakala na prvo M(bojo dali potem navodila kako dolgo je treba čakat) potem pa sva lahko že ustvarjala najino pupo . Po dveh mesecih je ratalo in zdej je tu. Glede britja: jst sem se kr sama doma, če se pa ne, te pa tam v bolnici, so zelo nežni in ni nobenega problema. Sem bila v CE bolnišnici, ampak mislim, da je povsod kolikortoliko podoben postopek pred in po operaciji. No, babike, pogum v srce in misel, da ste bližje pikici in bo šlo lažje mimo Držim pestke za hitro okrevanje in čimprejšnje snidenje z vašimi sončki. Tinka
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?