žanai
|
Ojla! Jaz sem se med nosečnostjo zredila kar 18 kg, čeprav sem se trudila jesti zdravo hrano (nič sladkarij). Po porodu sem v prvih mesecih zgubila večino kg, ene 4 kg pa so mi ostali in niso šli dol. Potem pa se mi je počasi približevala služba in sem se morala odločiti- ali bom shujšala ali pa si bom morala kupiti novo garderobo. Ampak kg niso šli nikakor dol, čeprav sem dosti telovadila in se po več kot 2 uri na dan sprehajala (predvsem hitra hoja). Jedla pa sem dokaj normalno in si nisem mogla predstavljati, da bi jedla manj, ker pri vsem tem tempu pa res ne morem biti še lačna. Potem pa sem dobila v roke knjigo "Jem, torej hujšam", ki jo je napisal Montignac (če malo pobrskaš po netu, jo boš našla- nekdo jo je že skeniral ). Obstaja še njegova druga knjiga, ki vsebuje zelo dobre recepte. Po tej knjigi sem začela ločevati ogljikove hidrate od maščob in beljakovin. Uporabljala sem nekaj njegovih receptov, potem pa sem kuhala običajno in hrano ločevala le zase (za kosilo npr. solata in priloga z zelenjavo, za večerjo pa solata in zrezek ali pa zelenjavna juha z mesom). Jedla sem 3 glavne obroke na dan in vmes še malice (v glavnem sadje). Pravilo je, da ne smeš vstati lačen od mize, torej nisi nikoli lačen pri tem načinu prehranjevanja. Lahko poješ tudi kakšno sladico... Na začetku mi je bilo čudno tako jesti, potem pa sem se navadila, še zlasti ko sem videla, kako hitro so mi šli dol kg ( v povprečji 1 kg na teden). Rezultati so še boljši, če zraven telovadiš. Skratka, zadeva deluje, 1 leto po porodu sem še bolj suha kot pred nosečnostjo in to bez kakega stradanja, počutim se odlično in sem polna energije. Dobro pri tem načinu prehranjevanja je tudi to, da nimaš napihnjenega trebuha, kar se ti po nosečnosti zgodi, ker imaš oslabljene mišice. Pa še nekaj: ni ga boljšega občutka, kot je ko si oblečeš stare kavbojke in spet izgledaš seksi!!! Saj bo šlo, le odločiti se moraš! Pozdravček!
|