Koliko je dovolj? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

lenika -> Koliko je dovolj? (19.10.2006 9:29:29)

Mi smo pri 5. mesecih začeli uvajat gosto hrano, do sedaj je bil polno dojen. Uvedli smo jabolko in korenček in danes sem mu ponudila mešanico obojega. Pojedel je 170ml, a vseeno sem mu ponudila dojenje, da vidim kako bo reagiral in naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je na moje začudenje pil. Zdaj pa me zanima, če mu 170ml resnično ni dovolj? Ali je žejen in naj mu drugič raje ponudim vodo po obroku? Ali naj v kašico dodam malo rižolina (Milupa), da bo bolj nasiten?
Hvala za odgovore.

trdozimc -> RE: Koliko je dovolj? (19.10.2006 10:13:24)

Za dojenje res ne bi vedela, ampak za flaško baje velja naslednje in pri našem je res.
Po gosti hrani so žejni in spijejo kar precej vode. Jaz mu jo kar poleg hrane ponujam kak požirek iz kozarčka ali po žlički.
Pri našem malčku je bilo sicer tako, da nisem res striktno vztrajala pri gosti hrani, če je hotel kak dan spet flaško, ampak če je pojedel naenkrat več kot 100 ml na obrok, mu flaške več nisem ponujala.
Lepo se rihtajte!

Bonnie_RR -> RE: Koliko je dovolj? (19.10.2006 12:46:24)

Sicer smo na flaški, pa vseeno. Ko je moj tamali pojedel obrok goste kašice (npr. 1 mali frutek ali 1 banano), mu nisem nikoli ponujala mleka čez. Uvajala sva pa med obroki, tako da ni bil lačen.
Jaz sem mu vedno dala kašico, potem sem pa videla, kdaj je postal lačen. Če je komot zdržal 3 ure ali še več, potem je bil to pokazatelj, da je imel dovolj, če pa je kmalu že kazal znake lakote, je to pomenilo, da je imel premalo in da mu moram dati naslednjič več.

Ne vem, pri mojem je bilo tako in sem potem zelo hitro vedela, koliko potrebuje, da je sit.

Stran: [1]