Pa to ni res... (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

jazz -> Pa to ni res... (18.10.2006 18:43:43)

vidim da je naval vnetih oči na udaru!!! Pa kaj ste jim dajale kakšne kapljice? Baje je to ful nalezljivo!

corfu -> RE: Pa to ni res... (18.10.2006 19:14:53)

Kapljice sva dobila na recept, ker so neke vrste antibiotik. Jaz pa sem mu oči še umivala s kamilicami. Da bi se pa vnetje prenašalo pa prvič slišim.

srečno

Špacka -> RE: Pa to ni res... (18.10.2006 19:19:54)

Sploh nisem vedela, da je to nalezljivo in sem jo peljala v vrtec, kmalu sem dobila klic iz vrtca, da bo potrebno pridet ponjo[sm=smiley9.gif] Pri pediatru sem dobila kapljice za oči za čez dan, pred spanjem pa sem jo mazala z mazilom.

Marogica -> RE: Pa to ni res... (18.10.2006 19:27:27)

To vnetje JE prenesljivo in to zelo. PRi nas v jaslich se je pojavljalo skoraj 6 mes, ker je vedno kateri otroček prišel v vrtec z vnetimi očkami, prijemal igrače ali druge otroke, tako, da ni bilo konca. Najbolje, da greš do pediatra, ti bo predpisal Bivacin klapljice(ali nekaj podobnega), pa bodo očke po nekaj dnevih OK.

Kamilice pri teh vnetjih NE pomagajo. Govorim iz izkušenj, saj je naš ta mlajši "rekorder" v vnetih očkah. Na žalost.

Čimprej do zdravnika.

Anonimen -> RE: Pa to ni res... (18.10.2006 20:14:41)

Mi smo dobili Bivacin kremico, ki sem jo morala malo stisniti v oko. Pa kamilične obkladke (ne pretople).

al1* -> RE: Pa to ni res... (18.10.2006 20:30:16)

Nam najbolj pomaga Tobrex, dobiš ga na recept.

Miss Piggy -> RE: Pa to ni res... (18.10.2006 22:02:45)

Tud moja dva sta prebolela vnete očke in JE nalezljivo. Mali je dobil od ta velkiga, ta pa verjetno v vrtcu. Mi smo imeli tobrex kapljice (5 krat na dan) in tobrex mazilo (2 krat na dan).
Pa pucat jih je treba s fiziološko raztopino al pa s prekuhano vodo- NOBENIH KAMILIC!
Men je še pediater rekel da je treba non stop temeljito noska pucat, ker je to ful povezano, pa če se nosek ne bo pozdravu, tud očke ne bodo bolje.
Drugače, pa je po 2-3 dneh uporabe zdravila viden rezultat!

Stran: [1]