|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kolikokrat...
18.10.2006 21:15:31   
Pajaca
Previje vsakič ko pride k njemu s pokakano rito (k men nikol ne pride, sta oba dobro naučena) torej vsaj enkrat na dan, pa še dostkrat vmes.
Nahrani vsak dan, ker pač on kuha. Tko da jaz mu samo v usta mečem.
Obleče vsako jutro tamalga, jaz pa tavelko.
Skopa, no to večinoma jaz, ker ju oba vržem pod tuš in sam špricam po njima. Pol pa vsak enga oblečeva v pižamo.
Večinoma gremo skupaj na sprehod, če ne pa kakor se nama da, enkrat en, drugič drug.
Kadar se hoče otrok z njim igrati se pač z njim igra.

Pri nas je tako da tist k ma takrat čas pač naredi kar je potrebno narediti. Nekak 50-50.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
18.10.2006 21:25:02   
Pupica
...vaš partner (mož) previje, nahrani, obleče, skopa otroka? Ga pelje na sprehod? Se z njim igra

Kolikorkrat mu to le čas dopušča.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
18.10.2006 21:34:40   
Disney
Ko je doma ga kar doskrat preobleče,nahrani,se z njim igra.Med tednom dopoldne greva sama na sprehod,popoldne in vikende gremo pa skupaj.Kopava ga tudi skupaj in po ta novem ga tudi zvečer,da ati spat.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 28
18.10.2006 22:06:02   
Anonimen
Alex-a (21 mesecev) mož čisto sam (razen če ga ni doma, ko dela)

- previja,
- hrani
- oblači
- sprehajata se sama - rada lutata deca (razen kadar gremo skupaj na sprehod),
- ga rihta od glave do pete,
- ga kopa,
- mu striže nohte (jaz mu jih nisem še nikoli),
- mu striže laske (jaz nikoli),
- mu umiva zobke (jaz nikoli),
- ga maže s kremicami (kupil mu jih je več kot jaz za tamalo)
- ga masira,
- ga boža preden zaspi,
- ga ponoči drži za roko
- mu bere pravljice
- ......user posted image

tamala Nina (4 mesece ) je pa v glavnem samo moja skrb user posted image

(odgovor članu Disney)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
18.10.2006 22:42:02   
Anonimen
1.) PREVIJANJE: če dela (podnevi), ga previje zvečer pred spanjem. Če ima prost dan, ga previja cel dan.
2.) HRANJENJE: enako kakor s previjanjem.
3.) OBLEČE: enako kakor s previjanjem in hranjenjem.
4.) KOPANJE: 1x tedensko (zdaj je tako mraz, da ga kopamo samo 1x na teden in VEDNO ga kopa on, nikoli jaz).
5.) SPREHOD: nismo ravno sprehajalna družina, ampak 1x na teden se gremo pa vseeno razmigat. In gremo vedno vsi v kompletu.
6.) IGRA: vsak dan (urnik pa spet odvisen od službe).

S tem, da še dodajam, da jaz delam v nočni službi in ga ima celo noč on (v bistvu oba otroka, tudi starejšega), kar pomeni tudi morebitno nočno hranjenje, vstajanje zaradi jokanja, ponovno uspavanje in vse ostalo, kar spada zraven. Starejšemu pa pred spanjem pomaga naštimati torbo, zvleče ga v banjo vsaj 2x tedensko,). Mah... več naredi, kakor jaz, pravzaprav. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
18.10.2006 23:13:47   
KODA
Moj je,ko sta bila dojenčka,poštimal oba,pa še danes,ko sta večja tudi.Vem,da z veseljem.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
18.10.2006 23:26:26   
Pilar
Imava dva otroka,zato nam dela res ne manjka. Oba delava vse, razen dojenje Leje user posted image . Bolj je pri nas problem, ker je moj mož zelo malo doma( služba in pa urejanje stanovanja).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
19.10.2006 8:02:12   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

preštevala molekule.

user posted image user posted image user posted image user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
19.10.2006 8:54:57   
Anonimen
moj dela vse, ponoči ima čez tamalo in vstaja za hranjenje, js mam čez tavelko ker se ponoči še zbuja in njega ponoč ne obrajta :) kopava en eno drug drugo če ne vržem obe naenkrat v bano spat dava en eno en drugo isto s hranjenjem in previjanjem na sprehodu pa gurava vsak svoj voz :)

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
19.10.2006 9:16:43   
diva 4
Ko sva imela samo Ano sva se skoraj" stepla ",ker sva oba hotela kaj narediti user posted image user posted image .Zato sva večino stvari delala skupaj.Zdaj , ko pa imamo še Davida, pa vsak enga porihta .Torej moj user posted image  sodeluje pri vsem - previjanje, tuširanje, striženje nohtov, umivanje zob , igranje, sprehodi....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
19.10.2006 10:18:11   
rija
Kopanje je pri nas izključno moško opravilo user posted image  razen, ko je ati v službi. Pa tudi previja, hrani in se igra z njim večino časa, ko je doma. Ko pa atija ni cel dan, pa pridem na vrsto jaz.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
19.10.2006 15:30:47   
Tejccy
Moj ga še nikoli, nikoli ni previl in ga tudi ne bo, ker če samo zavoha drekec na deleč, se mu že dvigujeuser posted image user posted image  tko da, tle mi ni v pomoč.
Od vsega naštetega, se samo igra z njim, ali ga pelje ven, včasih če ga nahrani-sej to ni tak problem pr 20 mesečnem otroku user posted image .
In to je to,..............vse ostalo pa "mani"-to sem jaz-user posted image bravo zame user posted image user posted image user posted image

Ni lepšega trenutka, ko se ti otrok nasmehne in te objame

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
19.10.2006 15:42:52   
Zahi
delitev dela.. a ni to fajn..

en previje.. drug pa sprehodi user posted image

(odgovor članu Tejccy)
Neposredna povezava do sporočila: 38
19.10.2006 18:14:44   
anarabarbara
Pri meni je pa tako: previje 0-2x/dan (vecinoma z mukotrpnim izrazom na obrazu in obveznim vprasanjem "a je treba")
skopa ga, ce RES tezim
nohte strize samo on
ponoci je zaradi njega vstal vsega skupaj ene 10x v pol leta - jaz pa 3-10x/noc
sprahaja se pa blazno rad z njim (ampak je treba malo nadzirati oblacenje, ker se drugace vrneta s 3urnega sprehoda v obliki ledenih kock :)
pa kar naprej bi hodil nekam z user posted image na obiske, meni se pa to ne da in rajsi vidim, da pridejo obiski k nam.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 39
19.10.2006 18:34:34   
anarabarbara
Ce je treba, se tudi po par ur ukvarja z njim. Ampak mam stalno obcutek, da mu ni do tega (veliko rajsi je za racunalnikom ali kaj podobnega). Mogoce prevec pricakujem...

(odgovor članu anarabarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 40
19.10.2006 19:57:40   
mmijau
Hu, moj se je vključil takoj. Prvi dan, prvo previjanje - ati. Pa tako naprej. Nikoli ni bilo vprašanje zakaj jaz, kdo bo tisti, ki bo,.....Tisti, ki je bil od naju najbližje je naredil za sinka kar je bilo potrebno in tako je ostalo. Sedaj imamo "tli" leta skupnega druženja in je super. user posted image

ŽIVLJENJE JE LEPO, ČE GA ŽIVIŠ,.....

(odgovor članu anarabarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 41
19.10.2006 20:29:21   
Erdbeere
Pri nas če je mož doma potem previje on, če ga pa ni pa jaz....oz. tisti ki ima otroka in ko opazi, da je pokakan ga pač previje, brez panike....kopa taveliko on, tamalga zaenkrat še jaz.....skratka tavelika je njegova, tudi zjutraj jo sam zrihta za v vrtec, tamal je pa moj moj 

(odgovor članu mmijau)
Neposredna povezava do sporočila: 42
19.10.2006 20:43:39   
Gina
Zjutraj jaz pripravim oblačila, on ga pa vedno obleče in odpelje v vrtec, večinoma ga hodi v vrtec tudi iskat, ali vsaj v 60%. Da mu za jest vsaj 1x na dan, vsaj v polovici primerov mu obriše rit, popoldne se, kadar je doma, ukvarja z malim ogromno, vsak dan ga crklja, mu milionkrat pove, da ga ima rad, zvečer ga v polovici primerov spravi spat on, ponoči vstaja izključno on. Kopal ga ni še nikoli, z vozičkom gre na sprehod z njim ali peš približno 2x na mesec ali manj, zobe mu tudi ne mara umivat ali rok. V 90% ga on pelje k zdravniku.
Pa ni bilo od začetka tudi tako. Je rabil svoj čas, da se je navadil na tempo. Previjal ga je cca 1x na dan, hranil tudi nekaj takega. Z žličko hranil ga pa se mi zdi ni kaj dosti, sem ga skoraj izključno jaz.
Ja, saj pravim, za otroke resnično veliko stori. Zato pa za gospodinjstvo nima smisla. Ampak saj ni nihče čisto za vse nadarjen. Čisto ok je tako.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 43
19.10.2006 21:40:58   
Mateja82
Dela vse dneve v tednu tud praznike. Največkrat dela popoldne gre ob enih v službo in pride ob polnoči  poleg tega pa še izredno študira tako da nima niti časa. Na začetku mi je pri oskrbi user posted image  veliko pomagal, tud ponoči se je velikokrat  zbujal da jo je nahranil in previl, zdaj jo včasih previje, največkrat pa jo okopa. Kadar je dopolne v službi  pa jo zvečer on uspava. Pa saj  je dovolj da kosilo skuha in mi pomaga pri pospravljanju .Ko ima kakšen prost dan  pa se nama  tako popolnoma posveti  gremo na kašen obisk, izlet, skupen sprehod, šoping.  

(odgovor članu didi1)
Neposredna povezava do sporočila: 44
20.10.2006 10:55:55   
Angellina
Moj mož pride domov šele ob šestih zvečer, pa preden pojeva...sploh ker mali ravno takrat VEDNO začne jokat... je ura en dva tri osem. Poleg tega ima tako službo, ki ga tako psihično, kot fizično zelo izmozga.
Čeprav razumem, da je utrujen, pa se večkrat jezim (v svojih mislih user posted image ) ker:
  • previja ne (še vedno ne zna, pa je user posted image  star 3 mesece). No ja poskušal ga je previti ene 4x.
  • obleče ga, ko ga prosim (zelo zelo poredko)
  • nahrani, ko se mamici od celodnevnega tuljenja user posted image  spustijo rdeči fleki po obrazu, ko ima lase pokonci, solzne oči in ko gleda tako grdo, da bi lahko strele, ki ji švigajo iz oči skorajda prijel user posted image
  • navadno je tako, da ko pride domov, ga na hitro pogleda, vpraša, če je bil priden, ga poboža po glavci in mu da lupčka. Ko mali začne tulit, reče, da je to zato, ker je on prišel domov in  odhiti na stranišče user posted image

Ne saj štekam, on je financ minister in brez njega nam ne bi šlo tako kot nam gre. Hvala očkaaaaa!
Sicer pa kot pravi, lahko grem jaz v službo, pa delam od jutra do večera, on bo pa doma z tamalim.
Mogoče bi blo dobro vsaj za kak dan tole sprobat. Nisem pa prepričana, če bi ju našla v enem kosu, ko bi se vrnila domov. Mali je namreč ZELOOO naporen.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 45
20.10.2006 20:59:30   
tinkatonka
Previje.....2× na teden
Nahrani....Ko mene ni doma, kar je redko.
Obleče...po previjanju.
Skopa...vsak večer se umivamo/kopamo vsi skupaj.
Sprehaja...se sprehajamo skupaj, takrat on vozi voziček, večinoma se sprehajam sama z user posted image , ker moža ni doma.
Igra...vsak dan.

Pri tem kaj možovi/partnerji počnejo se mi zdi veliko odvisno tudi od tega, koliko so doma in ali so mame že v službi. Ker sem na porodniški, veliko teh stvari naredim sama. Mož prihaja domov pozno popoldne in res ostane samo še čas za igro in skupno kopanje / umivanje preden gre user posted image  spat.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
20.10.2006 21:19:27   
April
Kadar smo vsi skupaj doma, mi pri kopanju, previjanju in oblačenju samo asistira. Raje to, kot pa da ga sam previje. Se boji, da ne bi kaj narobe naredil, čeprav ga vedno lepo uštima. Hranim ga izključno jaz. Na sprehod gremo skupaj ali pa gresta onadva sama. Vsak dan se tudi igra z njim (kadar pride zgodaj domav). Takrat se zmeraj ful zabavata.  Vrti mu cd-je, skupaj veliko plešeta. Vse to tudi po eno uro. Jaz tisti čas kaj drugega počnem. Zvečer ga tudi daje spat.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
30.10.2006 21:16:54   
kapesanta
Previjanje: po 17 ko pride iz službe in med vikendi ga prevzame očka, če nima drugega dela
Hranjenje: čisto moj, ker dojim, ko sem vmes nekaj časa dodajala, je pa tudi to porihtal če je imel čas
Oblačenje: večinoma jaz, ker bi bili drugače lahko skoz doma in v pižami
Kopanje: jaz slečem in namilim ter po kopanju obrišem, očka pa skopa, namaže in obleče
Sprehodi: sama nikol ne gresta, ko smo skupaj pa sploh ne pridem do vozička
Igranje: ko ima le čas

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
31.10.2006 12:13:43   
tincci
Previje 3x na teden, nahrani 2-3x na teden, skopal še nikoli, obleče jo pa vsakič, ko jo previjeuser posted image Ma ne vem no, sej ni važno, pač to delam jaz. Aja, sprehod.. enkrat mesečno? kej tazga. sam moj pač dela stanovanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?