Lazanja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Lazanja (18.10.2006 14:55:25)

Ze par dni se mi lusta lazanje in jutri se jo imam namen naredit.

Delte svoje recepte in skrivnosti za lazanje z mano [sm=smiley9.gif]......Zaenkrat imam samo tiste testenine,pa se to ne vem a jih skuham prej al ne??

[sm=rozica.gif] lp






dskubin -> RE: Lazanja (18.10.2006 15:01:50)

Jaz naredim približno (kaj odvzamem, kaj dodam, odvisno od okusa in napoljnjenosti hladilnika) tako:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=mesnejedi&ID=1660

s tem, da imam vedno uno testo od Barille, ki ga ni treba kuhat. Aja, pa včasih naredim zelenjavno, s špinačo in skuto ali pa z bučkami (al pa, če se mi prou lušta kombinirano, mesno-zelenjavno).




lelaval -> RE: Lazanja (18.10.2006 15:57:55)

Mi smo jo ravno včeraj imeli za kosilo. Moj [sm=love.gif] naredi tako NJAMIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.




Anonimen -> RE: Lazanja (18.10.2006 16:09:13)

Jaz pa na olju prepražim meso, dodam začimbe za lazanjo iz vrečke, in vodo ter mleko kakor piše na začimbah recept in kuham. Dodam tudi še malo svojih začimb da je bolj močan okus.
V namaščen pekač dam bešamel, čez testenine(jih ne kuham) in nato maso(meso) pa spet testenine pa.......zaključim z maso in naribanim sirom.
Pol pa sam še v pečico in....
Njami....

Pa ful simpl!




Geja -> RE: Lazanja (18.10.2006 18:11:20)

jaz pa jo pripravim takole;

na olivnem olju prepražim čebulo, dodam mleto mešano meso, posolim, narezan korenček in na koncu še 1 piksno pelatov, začimbe: peteršilj, poper, origano, bazilika.. kar pač imam pri roki...

Testenine uporabljam izključno od barile, jih vržem v krop kateremu sem dodala malo olja, da se ne sprijemo.. aja polagam pa jih po eno in po eno notri in sicer za samo dobro minutko...

Bešamel: margarino stopiš, dodaš oastro moko, in mleko in vreš na ognju da se zgosti.. jaz dam zelo veliko mleka...

vzamem pomaščen pekač in naložim plast lističev (ko jih vzamem iz vrele vode jih speram pod mrzlo vodo), premažem z bešamelom, dodam meso in tako naprej spet ponovim...

pečem pa v pečici na 200C, kok časa pa res ne vem..pogledam in ko vidim da je ta prava barva gremo jest..

pa dober tek,
Geja




lojzika -> RE: Lazanja (18.10.2006 18:14:57)

Jst isto kot karin naredim s pomočjo magi vrečke in ne kuham predhodno lazanj




daria78 -> RE: Lazanja (18.10.2006 22:16:50)

Meni je najboljša lazanja taka, da namesto testenin spečem slane palačinke in jih potem nadevam običajno kot opisujete. Po okusu pač. Parmezan pač ne sme majkati!
Za prste obliznit, vam povem!  [img]http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/e030.gif[/img]




Anonimen -> RE: Lazanja (19.10.2006 9:13:18)

Mmmmmm,mi jih imamo tudi zeloo radi.Naredim jih pa takole,no ja podobno,kot druge,ampak vsaka kuharca ima še kakšen dodaten način.
Najprej zmiksam malo čebule,korenček,in strok česna,vse to
nato popražim na olju.Nto dodam še na majhne koščke narezano kraško panceto.Na vse to vržem mleto meso.ki
ga začinim z knorr kocko,ščepcem čevapa in posolim po okusu.
Ko je meso popraženo zalijem z POmijem,pokuham.
Pekaš pomažem z margarino,položim prvoplast lazanj-brez predhodnega kuhanja.Na to plast stresem del narejene mase,pokrijem z bešamelom,
ter z lističi sira,nato naprej plast po plast.Ko zaključim po vrhu,preden
dam pečt polijem bešamel in v pečico.




Anonimen -> RE: Lazanja (20.10.2006 16:57:33)

Prste so si oblizovali vceraj.Se sama sem bial presenecena kako dobro je izpadlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]...Sem si tudi na kulinariki pogledala par receptov in potem naredila svoj mix[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Preprazla cebulo,cesen,meso.Dodala zacimbe iz vrecke za lazanjo+baziliko+origano+vegeto+mercator paradiznikovo kaso-cel tetrapak....+kislo smetano+mleko...to malo prekuhala cirka 10min.Pekac namazala z margarino,omaka+surovo testo ( v hoferu kupla,500g za 190sit)+omaka.....To sem dala v pecico za 20min,potem vzela ven in gor polila-namazala mesungo kisle smetane-nariban sir-1jajce-malo popra in dala nazaj v pecico za ene 20min....

V glavnem fajn je ratalo[sm=smiley20.gif], [sm=love.gif] pravi,da bi zdaj vsak teden to jedel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...

Hvala vsem [sm=rozica.gif]




Afnica -> RE: Lazanja (27.10.2006 11:59:53)

Jaz tudi precej podobno delam. Ampak vedno dam sredno plast, plast sira. Vedno uporabljam barillo. Testenine tudi malo skuham. Za zgornjo plast pa še nikjer nisem zasledila, da bi jo kdo delal takole:
 
*zmešam jajček, kislo smetano, riban sir- gaudo in parmezan!!!




LeGourmet -> RE: Lazanja (20.11.2006 22:43:57)

Bolonjska ali špinačna?




Bubamaraa -> RE: Lazanja (20.11.2006 22:55:11)

Pravijo, da je ta recept najboljši...In tudi sama kuham po tem receptu in je res super.......


MESNA LAZANJA 


 KOLIČINE 

Nadev:   ½ škatle testa za lazanjo (barilla) 60 dag mletega mesa olje 1 čebula ena mala konzerva pelatov 1 dl juhe vegeta, poper, bazilika, sol   

Bešamel:   6 dag masla 4 dag moke 4 dl mleka 1 lonček kisle smetane 1 jajce 3-4 stroki česna muškatni orešček, sol

  Priprava nadeva:   Na olju zarumenimo seseklano čebulo, dodamo meso in ga dobro prepražimo. Solimo, prilijemo malo juhe in pokrito dušimo 15 minut. Prilijemo še pelate, začinimo in naj dobro prevre.

Priprava bešamela:   V posodi razpustimo maslo, ga razmešamo z moko in zalijemo zhladnim mlekom. Omaka naj vre cca 4 minute. Nato jo solimo, zamešamo kislosmetano, muškatrni orešček, in česen. Ko se malo ohladi primešamo še jajce. 

Pripravimo pekač z visokimi stranicami in ga pokapamo z oljem. Začnemo z bešamelo, damo testo, nato bešamel, meso in nariban sir. Tako nadaljujemo; testo-bešamel-meso-sir..... zadnja plast je testo, ki ga prelijemo z bešamelom in naribanim sirom.....  


DOBER TEK




meta22 -> RE: Lazanja (23.11.2006 11:06:29)

LeGourme a nam izdađ recept za đpinačno lazanjo!? proooosim!!!

lp
meta




Barbs -> RE: Lazanja (24.11.2006 14:58:10)

Romana26[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] - sigurno si od mene prepisala - ta recept je najboljši[sm=smiley20.gif][sm=smiley16.gif]




Strawberrie Cherrie -> RE: Lazanja (30.11.2006 19:15:19)

Hm, jaz naredim zelo rahle palačinke (tko samo z 2jajčkama za 30palačink in zlo malo moke) in jih uporabljam namesto testenin za lazanjo - mi je tako ful bolj dobro; ostalo pa enako, kot pa je napisala Romana26...
Včasih še dodam kakšno plast zelenjave....




Pobalami -> RE: Lazanja (1.12.2006 19:39:12)

Najboljši recept je na škatli od Barille - rumene barve.

Jaz jo delam po občutku. 30-40 dag mesa prepražiš na čebuli, začiniš, daš notri na fino nariban majhen korenček in 1 l pasiranga paradajza (un v flaši). Kuham eno uro. Dodam še čili od kotanyi, ker mi lepo diši.

naredim bešamel: maslo, moka, sol.  L. naredim pa iz testenin za lazanjo, ki jih ni potrebno kuhati.

Včasih dodam še na tanko narezano bučko.

Med plasti dam še nariban sit in seveda na vrhu.

Aja še to. Tolk veliko paradajza dam zato, ker so te testenine suhe in tekočino vpijejo. Če delate iz testenin, ki jih je treba skuhati je potrebno manj paradajza, da ne boste župce dobil.




Stran: [1]