Bubamaraa -> RE: Lazanja (20.11.2006 22:55:11)
|
Pravijo, da je ta recept najboljši...In tudi sama kuham po tem receptu in je res super....... MESNA LAZANJA KOLIČINE Nadev: ½ škatle testa za lazanjo (barilla) 60 dag mletega mesa olje 1 čebula ena mala konzerva pelatov 1 dl juhe vegeta, poper, bazilika, sol Bešamel: 6 dag masla 4 dag moke 4 dl mleka 1 lonček kisle smetane 1 jajce 3-4 stroki česna muškatni orešček, sol Priprava nadeva: Na olju zarumenimo seseklano čebulo, dodamo meso in ga dobro prepražimo. Solimo, prilijemo malo juhe in pokrito dušimo 15 minut. Prilijemo še pelate, začinimo in naj dobro prevre. Priprava bešamela: V posodi razpustimo maslo, ga razmešamo z moko in zalijemo zhladnim mlekom. Omaka naj vre cca 4 minute. Nato jo solimo, zamešamo kislosmetano, muškatrni orešček, in česen. Ko se malo ohladi primešamo še jajce. Pripravimo pekač z visokimi stranicami in ga pokapamo z oljem. Začnemo z bešamelo, damo testo, nato bešamel, meso in nariban sir. Tako nadaljujemo; testo-bešamel-meso-sir..... zadnja plast je testo, ki ga prelijemo z bešamelom in naribanim sirom..... DOBER TEK
|
|
|
|