Donja -> Vrtec - da ali ne? (17.8.2004 12:09:45)
|
Ne vem od kje si ampak mislim da je v celi Sloveniji problem z vpisom sredi leta. Meni je moja mama malega tudi pazila do 3 leta. Pol pa sem ga vpisala v vrtec s 1. 9. ampak na žalost takoj ni smel v vrtec, ker je bil okužen s salmonelo in je pričel vrtec obiskovati 1.10, ko je bil popolnoma negativen izvid. Za september ga je prostor čakal in tudi nisem nič plačala. Ko sem ga vozila k mami sem ga tudi zbujala nekje med 5.30 in 5.45. pa je bilo vse ok. Spat pa je hodil ob 8.00. Sem pa se definitivno odločila, da če bom še imela kakšno bebico, jo bom dala v jasli. Smo imeli dva problema, prvič ko sem šla v službo in je moral pri mami ostajat in se privajat, čeprav jo je poznal in sva bila dosti tam. Pol pa še drugič, ko se je moral na vrtec privajat. Hvala vzgojiteljici, ker mu je ful pomagala pri uvajanju ampak je tudi rabil kakšne 3 mesece, da se je sprijaznil z vrtcem. Sicer pa je naš zelo fajn in na otroke res pazijo. Nobenega prepiha, če je kateri malo moker, ga takoj preoblečejo. In zelo malo otrok zboli. Res pa je da smo bolj na vasi. Verjetno je v mestnih vrtcih drugače, čeprav ne bi smelo biti. To je samo moje mnenje, ti se boš pa morala sama odločiti. Je pa tudi priporočljivo, da nekje pri 3 daš otroka v vrtec zaradi družbe, igre, socializacije... Se pa ogromno naučijo in ogromno stvari spoznavajo in delajo kar doma ziher ne. LP
|
|
|
|