Anonimen -> RE: materinska šola (18.10.2006 10:19:23)
|
Ja, v porodnišnici imaš praviloma pet skupin, dve ob 9h zjutraj, dve ob 16h in eno ob 18:15. Tisti dve zjutraj sta najmanj oblegani, popoldne je pa včasih težko dobiti sedež (ampak potem babice poskrbijo, da moški odstopijo sedeže nosečnicam, ki sedijo na stopnicah!). Vhod v predavalnico je z zadnje strani stare porodnišnice (s parkirišča). Kdaj naj bi začel? Jaz sem hodila septembra, rok imam novembra. V bistvu se mi je zdelo kar primerno. Motilo me je edino to, da sem še polno delala v službi in je potem neskončno letanja sem in tja. Če bi vedela, da imam še dovolj časa, bi najraje hodila sedaj, ko sem na porodniški! Je pa res, da je predvsem kar se tiče nakupov, bolje prej vprašati in zvedeti, kaj se sploh rabi in česa ne. Prisotnost se preverja samo na dveh porodnih predavanjih, kjer se potem tudi dobi žig v materinsko, oče pa gre potem lahko dvigniti potrdilo, da je opravil tečaj. Aja, če niste hodile na tečaj za zgodnjo nosečnost, potem morate sedaj prinest nalepke, ki se jih dobi v porodnišnici v dopoldanskem času "za šolo" in itak vejo, kaj hočeš. Če že imaš otroka, po moje ni treba še enkrat hodit, saj tukaj povejo res osnove. Če te pa zanima kaj konkretnega, kar bi jih vprašala, bi pa jaz kar po telefonu. Saj vedno poudarjajo, da jih lahko pokličemo, če česa ne znamo!
|
|
|
|