Anonimen -> RE: Novi zakon - zavod/šolanje (17.10.2006 12:54:05)
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu Tudi pri meni je bilo tako. Dveh statusov ne moreš imeti. Ali imaš status izrednega dijaka/študenta ali status brezposelnega. So mi pač razložli, da vsak status ima svoje obveznosti in ugodnosti - nasploh ugodnosti ne morem koristiti na dveh mestih. Če sem izredni študent lahko delam preko študenta, imam bone za hrano, zavarovanje,... če pa želim biti na borzi prijavljena, pa sem morala podpisati izjavo, da ne koristim statusa izrednega študenta, ampak, da sem brezposelna, pa lahko dobim socialno, s tem tudi osnovno zavarovanje,... Eno ali drugo. Oboje ne gre. Pa to ni nova stvar, jaz sem to morala narediti že pred tremi leti. Nivess, status izrednega študenta imaš isto tako kot redni. Če imaš vse potrebne izpite za status,... če nimaš pogojev za vpis v naslednji izredni letnik, tudi statusa ni... takrat se pač na zavodu prijaviš in izpite delaš. Ne razumem zadnjega stavka...saj če nimaš pogojev za vpis v naslednji letnik in ni statusa, ja kako pa boš hkrati izpite opravljal? Razumem, da ne moreš koristit oba statusa in njihove ugodnosti. Pa saj jaz bi podpisala, da ne delam preko študenta, ni problem. Meni nihče ni težil zaradi tega na borzi. Še z službo me je pustila pri miru, ker je pač vedla, da izredno študiram. Niti nisem kupila nobenega bona za hrano in ne bom. Samo problem je v tem da vsak, ki je izredni študent leti iz borze ne glede na to kaj je podpisal. Tudi ti, če izredno študiraš in si na borzi ne boš mogla bit več.
|
|
|
|