Alergija ali kakšna otroška bolezen (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

dana -> Alergija ali kakšna otroška bolezen (16.10.2006 8:57:49)

Pri Tilnu sem včerja zjutraj opazila drobne rdeče pikice, ki jih ima po trupu, na prstih na rokah in po notranji strani stopala. Nikjer po nogah ali rokah, ne na vratu in ne po glavi. So pa take čisto drobne rdeče pikice, ki izginejo, ko pritisnem na kožo, in se potem spet pojavijo. Vročine nima. Edina stvar ki je pri prehrani "izstopala" je bil gosti marelični sok od Fructala.

Ali je možno, da je alergičen ali bi lahko to bila kakšna otroška bolezen. Otrok je danes doma in tudi k pediatru gremo popoldan.

lp dana

Pia67 -> RE: Alergija ali kakšna otroška bolezen (16.10.2006 22:22:17)

Popoldan je mimo, najbrž je moj odgovor prepozen [sm=smiley13.gif]. Tudi moja malčica ima enake izpuščaje, gre za virusno obolenje, ki se manifestira v izpuščajih, ni povišane temperature, otrok je čisto normalno razpoložen. Zadeva pa je čedno nalezljiva. Pediater mi je rekel, da je videl te dni kar nekaj malčkov z enakimi simptomi. Otrok prenaša virozo, ko ima izpuščaje, trajajo pa najmanj tri dni.
Upam, da je s tvojim malčkom vse OK.

dana -> RE: Alergija ali kakšna otroška bolezen (17.10.2006 10:15:22)

Smo bili včeraj pri zdravniku in je rekel, da gre (glede na to, da je tudi bruhal v četrtek popoldan) za neko virozo, pri kateri so se pojavili tudi pikice. Je rekel, da naj bo še kakšna dva dni doma, potem gre pa lahko spet v vrtec. Ni pa nič rekel, da je nalezljivo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Je pa drugače s tamalim vse v redu, dobro razpoložen...

lp dana 

Pia67 -> RE: Alergija ali kakšna otroška bolezen (20.10.2006 20:59:30)

No, ne da mi je le pediater rekel, da je nalezljivo. Če gre za virozo, je vedno nalezljivo[sm=smiley1.gif] Ne želim si, da bi ostale v skupini doletela enaka nadloga, moja malčica pa jo je bog ve kje staknila.

Stran: [1]