Zakaj krvavijo dlesni... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

CUKRČEK -> Zakaj krvavijo dlesni... (16.10.2006 6:31:10)

...in kaj lahko stori?

Torej....moj mož nima nobenih problemov z zobmi, nima nobenih bolečin ali česa podobnega, toda.... koker se z zobno ščetko loti umivanja zob, se takoj pojavi kri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Takoj mu začne krvaveti izza zob(in seveda takoj mine, ko so zobje umiti). Kaj lahko stori? Kakšne žaube ali druge zadeve bi pomagale?

lp

darjatimci -> RE: Zakaj krvavijo dlesni... (16.10.2006 7:23:25)

Jaz sem imela podobne težave v nosečnosti,zobozdravnica mi je svetovala zobno pasto,ki se kupi v lekarni in moram reči,da ko sem jo uporabljala so težave izginile.Zobna pasta je primerna za vse,razen za otroke najbrž ne,zato priporočam,da jo nabavita,imena si pa nisem zapomnila.

lexl -> RE: Zakaj krvavijo dlesni... (16.10.2006 8:00:28)

Kupita zobno pasto Paradontax (je navadna ali pa z dodanim florom (ta z dodanim florom se mi zdi boljša)). Kupita jo lahko v Šparu, v Lekarnah, pa še kje verjetno. Sicer je malo čez jurja, ampak je ravno za tako stvar, ki tare tvojega moža. In garantiram ti, da bo krvavenje prenehalo, če jo bo redno uporabljal. Ni pa ne vem kako okusna, ima tak slan okus. 

Magi* -> RE: Zakaj krvavijo dlesni... (16.10.2006 8:07:34)

ja, to je zagotovo paradontoza (upam, da se tako napiše). ni nujno, da je že hudo, lahko da je samo nagnjen k temu. kot prvo naj zaradi tega obišče zobarja, ker se lahko razvije v resno stanje. kot drugo pa mora še bolj paziti na čistočo zob, nabavi naj si mehko zobno ščetko 8curaprox supersoft - ali nekaj takega, dobi se v Milerju, sanolaborju, lekarni), zobna nitka - vsakodnevna uporaba, preimerna zobna pasta, v lekarni pa se dobi še gengi-gel, ki ga sama ne morem prehvalit. s tem gelom namažeš dlesni po vsakem umivanju zob in zares zelo popravi stanje dlesni. ga pa lahko uporabljajo tudi nosečnice in doječe mamice, tako da je sigurno varen.

iva01 -> RE: Zakaj krvavijo dlesni... (16.10.2006 8:49:01)

gebgi gel + mehka zobna ščetka in redno umivanje zob, mislim da ni paradontoza

viv_ -> RE: Zakaj krvavijo dlesni... (16.10.2006 9:22:56)

1. naj gre k zobarci spucat zobni kamen.
2. imaš te zobne paste, ali pa gingi gel
3. meni je ginekologinja rekla (ker se je v nosečnosti poslabšalo) naj izpiram s kapljicami 31 od Justa in mi res pomaga

facka -> RE: Zakaj krvavijo dlesni... (16.10.2006 9:28:36)

Tudi moj je imel te težave, pa je rekla zobarca, da je paradontoza, kar pa ni tako nedolžno, ker če ne začneš zdraviti, lahko pride do izpadanja zob. Isto uporablja Paradontax pasto (je pa zanič ko vrag), posebno zobno ščetko in njemu je predpisala še uporabo neke ustne vode, ki pa ne vem, kako se imenuje. Stanje se je popravilo, vsaj kar se slabega zadaha tiče.
No, sedaj pa v akcijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

copka -> RE: Zakaj krvavijo dlesni... (16.10.2006 12:22:11)

ravno v cetrtek sem bila pri zobozdravnici zaradi krvavenja dlesni. Ce dlesni na dotik ne bolijo in ob pritisku na dlesen postanejo svetle, je verjetno to lazje vnetje dlesni npr. med zobmi.
Ta rahla vnetja niso ponavadi nic hujsega, ce pa se ponavljajo in se stanje poslabsa, pa lahko kasneje povzroci paradontozo (to ima moja mami, in ko sem videla kaj je prestajala, raje prej paniko zganjam, kot potem ko bo prepozno).
Meni je zobozdravnica narocila ciscenje 2x na dan zob z zobno nitko (prvi dan mi je se kri tekla ob ciscenju) potem pa namazes z gengigelom gel (obstaja tudi spraj)- ki je drag ko zafran in v majceni tubici( cca 2.300sit)
In po 4 dneh je stanje super!!

Sonka -> RE: Zakaj krvavijo dlesni... (16.10.2006 20:25:01)

100% in zanesljivo pomagajo kapljice Tea Tree od Justa (kapljico dodaš na zobno pasto). Deluje, preverjeno.

Stran: [1]