RE: ad3, d3 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

mojčika -> RE: ad3, d3 (20.10.2006 14:43:38)

AD3 so nam povzročali krče, Oleovit D3 pa nobenih, sedaj, ko je stara 6,5 mesecev, sem nazaj hotela uvesti AD3, a so jo zaprle, no sumim na to, še ni preerjeno, a menda je možno, zato gremo nazaj na D3... sicer pa naj bi vitamine jemali zato:
V materinem mleku je le 10 enot vitamina D na 100 ml mleka. Dejstvo je, da otrok potrebuje 400 enot vitamina D dnevno za skladen in dober razvoj kosti in preprečevanje rahitisa. In je torej to nemogoče zagotoviti z mlekom (tudi kravje mleko vsebuje samo 10 enot vit. D na 100 ml, pa še slabše se vsrka kot iz človeškega mleka). Torej bi potreboval 4000 ml materinega mleka dnevno.
Glede na vso svinjarijo, ki jo dobimo v zraku in vodi in hrani, je umeten vitamin D, ki je narejen po naravni formuli res mačji kašelj.

eya -> RE: ad3, d3 (20.10.2006 17:37:40)

Debata AD3 ja ali ne se "vname" vsake toliko na RR... Jaz bi dodala samo še to: če bi hoteli, da bi iz kože nastajal D vitamin, bi otroka morali pražiti na soncu nekaj ur dnevno. To pa verjamem, da nobena mamica ne počne.

Sem pa tudi jaz absolutno proti, da bi se kapljice dajalo na silo-če malčka res zvija (in našega v prvih mesecih je), naj se z AD3 počaka na čas, ko jih prebavni sistem lažje prenaša. Ta čas pa poskusite z D3...problem AD3 kapljic je itak v snovi, v kateri je raztopljen vit. A...

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]