Vnete (gnojne) oči in vrtec (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Pikapolonica -> Vnete (gnojne) oči in vrtec (15.10.2006 11:44:09)

Hoj!

Naša Tia (stara je skoraj 2 leti) se je danes zbudila z od gnoja čisto zlepljenima očkama. Ker imam slučajno doma antibiotične kapljice Tobrex, ki smo jih pred dvema tednoma dobili za našo malo Lino, sem jih kar začela uporabljati.

Me pa zanima tole. A otrok z vnetimi očkami naj gre v vrtec, ali ne. Dobro, če bodo jutri še vedno čisto gnojne, bo seveda pač ostala doma, kaj pa, če bo že skoraj v redu... Kaj ste v takšnem primeru naredile ve?

Lp, Pikapolonica [sm=pikapoka.gif]

ZARA -> RE: Vnete (gnojne) oči in vrtec (15.10.2006 11:47:05)

oj, pikapolonica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ne, jst je ne bi dala v vrtec, ker je to nalezljivo, se mi zdi. Če imaš Tobrex, bo itak v 2-3 dneh dobro.

lp

nynna -> RE: Vnete (gnojne) oči in vrtec (15.10.2006 11:50:42)

Definitvno ne sme v vrtec, ker je to zelo nalezljivo in bo imela kar naenkrat to cela skupina, pol se pa ne boste dolg časa pozdravili.

BLAŽIKA -> RE: Vnete (gnojne) oči in vrtec (15.10.2006 13:02:00)

Vem da je nalezljivo, tako da boljše da je doma.

Anonimen -> RE: Vnete (gnojne) oči in vrtec (15.10.2006 13:02:01)

Tako kot sta ze zgoraj napisali, otrok z vnetimi ocmi ne sme v vrtec, ker je stvar zelo nalezljiva.

Naj malo uziva doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jančika_ -> RE: Vnete (gnojne) oči in vrtec (15.10.2006 13:04:06)

Vasja je bil zaradi tega doma cel teden - je zdravnica ekstra poudarila, da ne sme v vrtec, ker je zelo nalezljivo. 

neja -> RE: Vnete (gnojne) oči in vrtec (15.10.2006 13:10:09)

Tudi pri nas je isto in nam je ped. rekla, da ne sme v vrtec.

LP

Piškotka~ -> RE: Vnete (gnojne) oči in vrtec (15.10.2006 13:23:34)

Tudi naš Matic je bil doma, kljub temu da je bil navidez zdrav. Zelo nalezljivo res

muki1 -> RE: Vnete (gnojne) oči in vrtec (15.10.2006 15:36:55)

Pri nas so prejšnji teden tudi v vrtcu štirje manjkali zaradi vnetih očk in ušes. Zelo nalezljivo. Naj ostane doma.

sato -> RE: Vnete (gnojne) oči in vrtec (15.10.2006 21:04:17)

Pa ne po 2-3 dneh nehati s kapljicami, jih je treba kakih 5-6 dni uporabljati, da zaleže ( tudi, če bo jutri že boljše). Drugače se lahko pripraviš na ponovitev. Najboljše pa bo, da jutri vsaj pokličeš v ZD, poveš, da ima vnetje in si čez vikend začela s Tobrexom- pa ti naj zdravnik pove, kako dolgo in kolikokrat na dan dajaj kapljice.

Miss Piggy -> RE: Vnete (gnojne) oči in vrtec (15.10.2006 21:54:40)

Zelo nalezljivo. Naš 3 letnik je bil en teden doma, pediater mu je predpisal Tobrex, potem se je še mali nalezel(7 mesecev), poleg tega še vnetje ušesa in grla. Hudo.

Samo jaz ne bi kapljic dajala, dokler pediater ne bi pregledal očk. Ne maram dajati zdravil na lastno pest.

V glavnem vse to izvira ponavadi iz zamašenega noska, zato je zelo priporočljivo čim bolj noska pucat.

Stran: [1]