Gina -> RE: Bojim se smrti (14.10.2006 14:26:54)
|
Ne, mene nič ne obseda. Kaj pa je hudega umreti? Hudo je zgolj tistim, ki ostanejo. Tisti so pa pač egoistični. Če so normalno mnogo egoistični, bodo to menda preživeli. Če so pa totalno nesamozavestni ali njihov ego sega prek vseh meja, potem bodo pa imeli (pre)hude probleme. Menim, da je sicer grozno težko, če ti umre kdo od bližnjih ali če je kdo zelo zelo bolan, vendar menim, da nimamo druge možnosti, kot sprijaznit se s kruto resnico in živet brez njega naprej, najboljše, kot pač znamo. Zato nima smisla, da se na koga obešamo. Lahko ljubimo, vendar ne posedujmo. To dvoje ni povezano. Kdor ima preveč posesivnosti v sebi, ima ob smrtih hud problem. Ne normalno hud, kot vsak človek, ampak obsedeno hud. Vsak ima "dolžnost" enkrat umreti. Ne gre brez tega. A ni bolje to sprejeti kot dejstvo življenja, pa raje živeti tisto, kar imaš vsak dan čim lepše? Al bi raje na dan smrti pogledala nazaj v svoje življenje in rekla: Vsak ljubi božji dan sem se tresla, kaj bo, če bom umrla (če mi bo kdo umrl). Nisem znala uživat. Evo, zdaj pa grem. In v resnici mi ni nič hudega. Smo pa že debatirali na to temo. http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1053042&mpage=1&key=smrt􁋫
|
|
|
|