|
RE: moški,iskreno o iskrenosti 13.10.2006 14:32:28
|
|
|
|
Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_Tomo S tem se pa čist strinjam. Sicer ne vem kako bi jaz odreagirala, če bi mi moj možek rekel da me vara.......ampak, če bi mu oprostila mislim da mu ne bi več tako zaupala kot zdaj. In tu bi nastal problem, ker mi zaupanje v zvezi pomeni veliko. Wow, ste se pa razpisali :) jaz se v bistvu strinjam z Zahijem. Ce bi me mikalo varanje, bi mi to bil mocan znak, da nekaj ne stima. Pozkusila razcistit kaj mi ne stima v vezi, da imam zeljo prevarat in ce tega ne bi mogla "popravit" v obstojeci zvezi, bi iz nje najverjetneje ali odsla, ali pogoltnila zeljo za varanjem in v tej zvezi ostala (odvisno od vec dejavnikov). Ni vprasanje, ali bi bila sposobna prevatari - bi, vsak je tega sposoben, vprasanje je kako bi s tem zivela naprej. Ne vem kako lahko gledas potem partnerja v oci, delis z njim drobne in intimne neznosti... Misel na bolecino in trpljenje, ki ga partnerju povzrocis je IMO tisto, kar ti varanje naredi nemogocim in kar te pri varanju na nek nacin ustavi. Ce si sposoben prizadeti ljubljeno osebo in ti ni mar za prizadejano bolecino, tedaj IMO partnerja ne ljubis, vsaj ne v toliksni meri, da presega tvojo "ljubezen" do enkratnega seksa. Ce je pa varanje konstantno in se ne gre za one night stand, ampak za zvezo, je stvar se slabsa. Varanje je IMO direktni pokazatelj nezadostne ljubezni, spostovanja, skrbi... in to se ne spremeni, ce to skrivas ali ne. Skoke cez plot ljudje ne skrivajo zato ker bi partnerja to zabolelo ali izpostavilo. Ljudje to skrivajo, ker im je tako lazje. Zadrzijo sistem zivljenja, se vedno dobivajo / jemljejo tisto kar im partner nudi, s tem, da ne jemljejo /dobivajo samo od partnerja, temvec tudi od drugih. Nekako kot vitamini. Ce jih v prehrani nimas zadosti ali se ti ti ne zdijo zadosti kvalitetni, da zadovoljijo tvoje potrebe po le teh, vzames dodatke k prehrani in si miren, namesto, da bi svojo prehrano uredil tako, da ti nudi vse kar potrebujes. Sem tudi pri tem mnenju, da se varanje ne zgodi kar tako neplanirano. Da bi se zgodilo, da se ustvari taksna situacija moras za to biti dovzeten (odprt) in pripravljen pozabiti obstoj nekoga, ki ga ljubis tako, da si z njim pripravljen biti celo zivljenje. Trditve, da hormoni premagajo se tako ljubezen in navezanost, in da si nekdo ni mogel pomagati je IMO kar za lase privlecena oz. samo svojevrsno opravicilo. In bi bilo, ce bi zares drzalo, popolno opravicilo za posilstvo. Ker po tej "teoriji" se pac hormonov ne da premagati. Tako, potegnem z Zahijem in tudi jaz trdim, da varala nisem in ne bom. Tisti ki vara, ni v partnerstvu, v zvezi... on mi v tistem "MI", "midva", ampak je v filmu "JAZ". Ce en partner svoj JAZ postavi pred MI, tedaj partnerstva vec ni oz. ni tiste custvene podlage, ki partnerstvo naredi posebnim in unikatnim.
|
|
|