livia -> koliko mleka morajo spiti 6 mesečniki in starejši (12.10.2006 21:01:45)
|
Stari smo 6 mesecev. Na dan imamo 4 obroke, od tega zjutraj samo dojenje + sok, za kosilo dojenje + GH (zelenjava ali sadje cca. 200 ml), popoldan dojenje + flaša (Aptamil cca.150 ml), zvečer dojenje + flaša (Aptamil z malo riževe kašice cca. 150-200 ml). Če takole pogledam mislim, da naša na dan spije cca. 400-500 ml mleka. Sedaj sem pa mislila ukinit dojenje pred kosilom in začeti z drugim gostim obrokom, samo to pomeni, da bo spila samo še cca. 200-300 ml mleka na dan. Meni se pa to zdi malo? Kaj naj naredim? Ful rada je GH in bi res rada začela z drugim obrokom, a odlašam ravno zaradi tega. Sem hotela to vprašat danes pediatrinjo, pa sva malo zamudili in se ji je ful mudilo (konec izmene), pa mi je samo na hitro rekla, da more spit pol litra mleka na dan. A kdo kaj več ve o tem? Kolko pa naj spije potem 7-mesečnik, pa 8 in 9 itd...? Če začnem z 8 meseci šele dajati skuto in jogurte, mora tistega pol litra dobiti res skozi mleko. Kaj predlagate?
|
|
|
|