|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako držijo svinčnik dvoletniki?
12.10.2006 19:52:38   
Anonimen
zanima me kako držijo svinčnik oz barvice vaši dvoletniki? kot kol ali že znajo prav prijet?
kako barvajo, jim že uspeva kaj znotraj črte ali vsepovsod vključno z mizo :P, a pritiskajo kot norci ali lepo barvajo?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako držijo svinčnik dvoletniki?
12.10.2006 19:59:08   
Mojca P.
Nas je meni prav smesen, ker drzi svincnik, kot da cist zares pise. Barva sicer samo po listu in kar nezno (ze kar nekaj casa namrec spice na flomastrih in barvicah ostajajo neprizadeteuser posted image ) ampak cicke-cacke...ceprav on pravi, da je recimo narisal avto, pa ribo in sonceuser posted image ...

Je pa sicer skoraj 27mesecev star.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.10.2006 20:01:39   
kepica
LARA, tako, kot si naštela pod prvo...user posted image Pa se sploh ne sekiram. Pač ne bo Piccaso, pa saj ima še čas...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.10.2006 20:03:55   
kepica
Uh, da o špicah ne govorim. Ne, da jih samo polomi, tudi požveči jih...Baje so zelo okusne. Upam, da majo vsaj kej vitaminovuser posted image

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.10.2006 20:13:02   
Maxica
Naš že kar od vsega začetka, ko smo mu dali barvice/svinčnik v roke, lepo in pravilno prime. Tako kot je treba, ne tako, kot kol.user posted image
Barva pa ne še znotraj črt, npr.da bi pobarval samo lik, ki je narisan s črtami. Gre seveda tudi čez. Ampak barva pa lepo, nariše tudi kakšne pikice, krajše črtice ipd.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.10.2006 20:28:43   
puncica
Naša riše večinoma čičke in čačke zadnjič mi je risala hobotnico, pa sploh ne vem od kot ji ta idejauser posted image . Svinčnik drži lepo že skoz je pa imela včasih probleme al z levo al desno, no zdej sam z desno riše. Pritiska čist normalno, ne tako ful, najraje pa riše s flumastri, ker se najbolje vidi. Je pa res da je poleg lista pobarvano še kaj zraven a bolj redko. Barva pa tam ko je narisano, no če ima pobarvanko, npr. oblačka tam barva, ne pa znotraj črt, to pa še itak ne zna. Sem bila pa zadnjič (stara 27 mescev) presenečena, ko mi je zunaj s kredo narisala sončka in to je naredila krog in žarke in seveda smo mogl dokumentirat user posted image evo:
user posted image

< Sporočilo je popravil puncica -- 12.10.2006 20:31:17 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.10.2006 20:46:43   
Anonimen
ja punčica čestitam za tole sliko s kredo! res majka!
no naša je isto stara k tvoja, barvice drži ko kol pritiska pa tko da kr lukno v papir dela user posted image user posted image  če ji hočem pokazat kako se prov riše pa dobi mal mn k živčn zlom. ko ji dam in če ji dam flumastre sva porisani obe, miza in papir, če ji dam vodenke in čopič je pa le ta takoj podoben pajku :) saj pritiska udi z njim. aj jo bo že minilo. mi pa zato raje zapoje kekčevo pesem :) hehe! sam prejle sva risale in sem kr živčna ratala k sem ji hotla pokatzat kako se svinčnik drži pa je pol še bl vneto pritiskala s kolom :) mrha mejhna :)

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.10.2006 21:27:42   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

jbarvice drži ko kol pritiska pa tko da kr lukno v papir dela user posted image user posted image  če ji hočem pokazat kako se prov riše pa dobi mal mn k živčn zlom.

Aha. Vasja tudi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.10.2006 23:01:41   
Pupica
Naša barva in riše praktično od 1 leta naprej. Prej je držala "kot kol" in bile so krace.
Sedaj pa že kar nekaj časa barva pobarvanke(seveda je trava še vedno najlepša krvavo rdeča, drevo je rumeno, in sonce zeleno sije na vijoličnega medvedauser posted image )Ampak se pa trudi da ne bi šla čez črto.Za vsak del telesa vzame drugo barvo(npr.hlače drugače kot majica ipd.)Z barvicami ne pritiska, in nikoli (razen ko je bila mlajša in je še eksperimentiralauser posted image ) ne riše drugje kot po listu.
Po knjigicah ve da ne sme risati, zato pride za vsak list pobarvanke vprašat, če lahko pobarvauser posted image No sej ni panike, men je tako še bolje, ji vsaj sprot malo povem, in razložim, potem je vsake tolk časa, trava zelena, pa sonce rumenouser posted image
aja drži pa še vedno tako čudno ampak ne več kot kol...ne znam napisat jo bom jutri probala ujet med pleskanjem pa ti bom dala sliko gor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.10.2006 23:56:43   
polona2
Tako majhni otroci veliko lepše držijo krajše barvice, Hana jih ima od Crayole, so pol krajše od navadnih.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.10.2006 7:40:57   
vesna.com
Moja sploh ne ve kaj je to risat...user posted image

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.10.2006 8:53:39   
mily
Za uvajanje v risanje se prodajajo ene super barvice, ki so malo debelejše od normalnih in so trikotne oblike, da se palček, kazalček in sredinček lepo naslonijo gor. Nekatere imajo tudi takšne majhne čepke tam, kjer naj bi bili prstki. Sicer so res malce dražje, ampak je to ena tistih investicij, ki se obrestujejo user posted image . So tudi take fajne "mastne" da se lepo poznajo, tudi če se ne pritiska in tako malčki dobijo občutek kako močno je treba risati.  Nika je dolgo držala barvico kot kol oz. pol ko je že znala približno prav prijet, nama je logopedinja priporočila te. Moram reči, da so res super, risanje se je izboljšalo.

Aja dobijo se v raznih boljših papirnicah user posted image  

< Sporočilo je popravil mily -- 13.10.2006 8:55:12 >

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.10.2006 9:31:35   
Anonimen
Drugače tole z držanjem svinčnika ni čisto nedolžna zadeva. No, saj nič groznega, ampak eni izgleda da tega ne morejo osvojiti brez raznih vaj. Pri dveh letih je itak še vse prezgodaj, da ne bo panike. Je pa hčerka moje sodelavke hodila k eni strokovnjakinji v zdravstveni dom na vaje, ne vem točno, kateri, pri kakšnih petih letih, se mi zdi. Da so jo naučili pravilno držati svinčnik. Je pa hecno, da ta sodelavka, torej mamica te punčke, tudi svinčnik drži prav tako "narobe", kot ga je hčerka. Seveda ne "kot kol", ampak tako nekam drži prste, da se konice svinčnika ne vidi.

(odgovor članu mily)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
13.10.2006 10:47:02   
diva 4
Naša Ana je začela kracat pri enem letu.Barvico je že prvič prijela pravilno.Nikoli je nisem videla , da bi jo držala kot kol.Do drugega leta so bile bolj krace , potem se ji je pa odprlo in je risala "glavonožce".Sedaj pri treh pa ljudem že nariše trebuh , prste , ušesa....
Pritiskala s pisali ni nikoli razen z flumastriuser posted image  Barvanke pa zna barvati od dveh let in pol.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.10.2006 10:59:21   
Anonimen
Pri dveh letih ga je res držala kot kol, zdaj pa že kar v 90% pravilno. Ampak mislim da - po meni - nima kakšnega hudega talenta, niti užitka za risanje.

Moram pa se na tem mestu pohvaliti, da že zna napisat veliki A user posted image  Še dobro, da ima tako enostavno ime, da ga bo znala ziher čez kakšno leto že napisat. Mater smo terno zadeli user posted image

(odgovor članu diva 4)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
13.10.2006 11:46:38   
Anonimen
Že od prvega srečanja z barvico,jo je pravilno prijel.Med palcem in kazalcem.
Še sama sem se čudila,kako mu je uspel pravilen prijem,da ni barvico držal,kot ostali,nerodno,kot ježe Meta povedala..kot kol.
Pritiskal pa je,vse špice so se lomile.Meje barvanja in risanja ne obstajajo zan,za sedaj.Čez črte,mimo barvanke po mizi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
13.10.2006 14:11:55   
mily
Evo, sva ravnokar od logopedinje in mi je povedala, da se da zdej dobit neke plastične nastavke za na barvice, kjer je določeno kje so prstki postavljeni in otroka kr prisili v pravilno držo barvice. Sicer jih trenutno ni mela, ampak je obljubila da jih bo do naslednič prinesla pokazati. Te nastavke naj ne bi še nikjer prodajali, da se jih pa naročit. Jaz ga zagotovo bom, ker čeprav zna Nika že precej lepo risat, še vseeno nima čisto pravega prijema in jo moram nonstop popravljati. Če kero zanima naročilo in kako stvar zgleda, bom naslednjič probala dobit številko od logopedinje in kera bo hotla si bo lahko naročila.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.10.2006 20:26:20   
Anonimen
ja dej pliz napiš kje se bo dalo to naročit

(odgovor članu mily)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
13.10.2006 23:03:26   
žiža
naša tud barvico lepo v desni roki drži, pa kricekrace ji grejo kar dobro od rok. Večje težave imamo z žlico. Držijo kot kol in to, ne boste verjele, v levi rokiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.10.2006 12:34:49   
Anonimen
Moj mož je skoz govoru, da bo user posted image  že v porodnišnici dal svinčik in papir v roke user posted image user posted image user posted image .

Pri nas je risanje namreč v genih user posted image  in pri dobrih dveh letih riše že prave umetnije.user posted image   Barvice drži od vsega začetka pravilno. Seveda so bile v začetku čičke čačke, pa po mizi, pa luknje v papir.... Sedaj pa se orng zamoti z risanjem in barvanjem. Tudi po pol ure tiho barva pobarvanke. Trudi se pobarvat neko stvar...seveda še čez črto, ampak je skoraj vsak dan napredek.user posted image

(odgovor članu žiža)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
14.10.2006 13:15:52   
dory
Tud nas je pri enem letu zacel ustvarjat,sploh ko je gledal babi k slika...ceprav je drzal barvice k kole ...no zdej pri dveh pa lepo v desni roki drzi barvico in kraca..zadjic se je spozabil in zavil se na steno....sem mislila,kaka stala bo, ampak je babi z zanimanjem opazovala umetnije in rekla...ja lupci to mas pa po menuser posted image

Tko da pri nasi bajti risemo in ustvarjamo seveda ob predispoziciji da bi on to res pocel,kar se pa redko zgodi,saj ga zunaj caka veliko dela in traktor :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.10.2006 14:07:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kristina

Moj mož je skoz govoru, da bo user posted image  že v porodnišnici dal svinčik in papir v roke user posted image user posted image user posted image .

Pri nas je risanje namreč v genih user posted image  in pri dobrih dveh letih riše že prave umetnije.user posted image   Barvice drži od vsega začetka pravilno. Seveda so bile v začetku čičke čačke, pa po mizi, pa luknje v papir.... Sedaj pa se orng zamoti z risanjem in barvanjem. Tudi po pol ure tiho barva pobarvanke. Trudi se pobarvat neko stvar...seveda še čez črto, ampak je skoraj vsak dan napredek.user posted image

KRISTINA A BI PRILIMALA KAKO UMETNIJO SEM GOR. KER ME RES ZANIMA KAKO ŽE RIŠE. MOJ MOŽ JE TUT FULK UMETNIK ZA RISTA PA MOJA FAMILIJA TUT VSI RAZN MENE POMOJE :) NO PROV LEVA TUT NISM, PA ZGLEDA DA TAMALA ŠE NE KAŽE DA BI KEJ POVERBALA :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
14.10.2006 14:18:10   
Anonimen
LAra, bom pobrskala, pa poslikala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
14.10.2006 14:49:26   
Anonimen
Lara, slikice so v albumu. Dobiš geslo na privat

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
16.10.2006 23:35:38   
Pupica
Obluba dela doug user posted image
user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image

Kako pa ga vi držite?user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Čarobna zimska pustolovščina za najmlajše ...
Decembra v Kinodvor prihaja očarljiv animirani film Zimske prigode iz živalskega sveta. Pet poetičnih pravljic za otroke...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?