podaljšanje DSP-ja (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Anonimen -> podaljšanje DSP-ja (12.10.2006 18:26:59)

Kaj vse moram predložiti za podaljšanje DSP (ponovna vloga)? A je potrebno enake papirje kot za prvo vlogo ali kaj manj?

Petraa -> RE: podaljšanje DSP-ja (12.10.2006 19:02:07)

Ne,nič ne potrebuješ

Anonimen -> RE: podaljšanje DSP-ja (12.10.2006 19:13:30)

A samo vlogo izpolnim?
Pa še list za družinskega člana?
Nič potrdila iz zavoda ali kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Aja: Kaj je DSP, ko vpisuješ prejemke za zadnje 3m:
denarno nadomestilo za brezposelnost ali
denarna pomoč za brezposelnost?

hvala Petraa

LuLu -> RE: podaljšanje DSP-ja (12.10.2006 19:19:26)

Potrdilo iz borze, da si brezposelna, za sebe in za člane, če še za druge vlagaš (to vedno moraš priložiti), potrdilo iz davčne verjetno ne (odvisno od soc. delavke), kakšno veeeeliiiikoooo neplačano položnico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , pa za enkratno pomoč zaprosi - ti pripadata dve na leto, pri svoji socialni dobiš vlogo, pa priložiš vse papirje, ki si jih ob prvi vlogi dala.
DSP ni denarna pomoč niti denarno nadomestilo. To dvoje dobiš od Zavoda za zaposlovanje. Če ti dobiš od Centra za socialno pomoč denar,  tam zadaj za tri mesece ne vpisuješ ničesar, ker ni te rubrike.
Če imaš DSP za sebe in za družinskega člana, glej da bo na vlogi podpisan ta družinski član.

Petraa -> RE: podaljšanje DSP-ja (12.10.2006 19:23:05)

ja,sem pozabila,ker je že dolgo tega.samo od zavoda tist list da si prijavljena pri zavodu
in to je to.Ni potrebe po nobenih izpiskih in ne vem še kaj.tako je bilo pri meni vsaj.
amm,se mi zdi da je denarna pomoč.
Se ne spomnim preveč dobro,ker je že kar nekaj časa odkar sem jo je prejemala

Anonimen -> RE: podaljšanje DSP-ja (12.10.2006 20:32:33)

Potrebuješ samo izpolnjeno polo ter izpisek iz banke (to je po novem). Vsaj pri nas je tako, da vse ostalo pridobijo sami. Tudi potrdilo Zavoda za zaposlovanje.

Anonimen -> RE: podaljšanje DSP-ja (13.10.2006 7:06:34)

Zagotovo moraš prinesti potrdilo, da si prijavljena na RZZ (ne sme biti starejše od 30 dni) in izpiske zadnjih treh mesecev od svojega TRR. Potrdilo z DURS-a ti velja 6 mesecev - če si imela odločbo za manj časa, ti ga ni potrebno ponovno dostavljati. Večinoma pa tudi potrdila z UE ni treba (stalno bivališče in skupno gospodinjsvto), če ni nibenih sprememb. Za bivališče predložiš osebno izkaznico ali potni list. Lahko pa zahtevajo tudi potrdilo s KDD (klirinško mdepotne družbe) o tem, ali imaš delnice ali ne. Pa še marsikaj si lahko izmislijo - odvisno od situacije. In če ne prineseš, ti pač vlogo zavrnejo.

Anonimen -> RE: podaljšanje DSP-ja (14.10.2006 19:58:46)

Ni ti treba prinesti ne potrdila iz zavoda, ne iz davčne, ne iz UE ker ima CSD vpogled v vse.

Anonimen -> RE: podaljšanje DSP-ja (15.10.2006 22:33:23)

CSD ima vpogled samo v svoje lastne evidence, kar pomeni, da lahko preverijo samo, kaj so oni tebi izplačali. In preverijo lahko, ali si prijavljen na RZZ ali ne. Vpogleda na tvoj TRR ali pa v karkoli na DURS-u pa nimajo ne oni ne kdo drug, brez sodnega naloga, katerega pa CSD seveda ne bo dobil. Ne zlepa ne zgrda. No, vsaj ne za tako stvar.
Potrdila je pa potrebno prinesti. Z Zavoda zato, da vidijo, če si še prijavljen (to mi sicer ni jasno, zakaj nositi papir, če pa oni lahko izvejo to z enim telefonskim klicem), potrdilo o bivališču in gospodinjstvu (če si še na istem naslovu in z istimi ljudmi, saj na OI lahko piše drugače) in potrdilo z DURS (če si kupil, podedoval ipd. kakršnokoli premoženje, dobil vrednejše darilo ipd.). To potrdilo sicer velja 6 mesecev.

neisha -> RE: podaljšanje DSP-ja (15.10.2006 22:44:15)

Podatke iz davčne CSD lahko pridobi. Verjami!!!

Anonimen -> RE: podaljšanje DSP-ja (16.10.2006 14:56:24)

Podatki na DURS-u so eni najbolj varovanih podatkov v RS. Če bi moja socialna delavka karkoli sama od sebe o meni izvedela na DURS-u, bi tožila in njo in DURS. Zakon o varstvu osebnih podatkov bi bil kršen. Krepko.
DURS lahko podatke o meni da samo sodišču na podlagi naloga. In nikomur drugemu. Če pa CSD-ju uspe dobiti nalog zaradi npr. socialne pomoči, potem pa svaka jim čast. Potem naj jim pa DURS sam pove, da nimam nič. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

neisha -> RE: podaljšanje DSP-ja (16.10.2006 18:39:49)

Vidim oz. berem, da si kar precej negativno nastrojena proti socialnim delavkam. Očitno imaš slabe izkušnje, ampak niso vse enake (beri slabe). Delajo po navodilih nadrejenih, se pravi MDDSZ.
Pri meni so pri pridobitvi DSP-ja upoštevali delnice, jaz nisem povedala da jih imam. Ena [image]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/rozica.gif[/image] zate.

Anonimen -> RE: podaljšanje DSP-ja (16.10.2006 22:44:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Potrdila je pa potrebno prinesti. Z Zavoda zato, da vidijo, če si še prijavljen (to mi sicer ni jasno, zakaj nositi papir, če pa oni lahko izvejo to z enim telefonskim klicem), potrdilo o bivališču in gospodinjstvu (če si še na istem naslovu in z istimi ljudmi, saj na OI lahko piše drugače) in potrdilo z DURS (če si kupil, podedoval ipd. kakršnokoli premoženje, dobil vrednejše darilo ipd.). To potrdilo sicer velja 6 mesecev.

Ne, ni treba.

Anonimen -> RE: podaljšanje DSP-ja (16.10.2006 22:46:43)

Proti socialnim delavkam načeloma nisem nastrojena, sem pa proti slovenskim zakonom. Kajti te zakone, ki jih tukaj omenjamo (za ljudi, ki so v slabem finančnem stanju), so pisali ljudje, katerim se niti sanja ne, kaj je slabo finančno stanje.
Primer: prvi odrasli osebi v družini za preživetje meseca pripada 48 jurjev. Vsakomur je jasno, da s tem lahko samo vegetiraš. Drugi odrasli osebi pa pripada 33 jurjev. Zakaj 15 jurjev manj? Kdo sme postavljati merila, da eden od odraslih za preživetje potrebuje 48 jurjev, drugi pa, ki je zraven prvega (npr. mož in žena), pa 15 manj? Jaz logike ne vidim.
In podobnih primerov (še bolj banalnih) je še več. Preveč. Proti temu sem pa zelo nastrojena. ZELO! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]