Anonimen -> zgodil se je najhujši možni scenarij (12.10.2006 13:05:34)
|
Odpoved delovnega razmerja pred iztekom poskusne dobe zaradi krivde zaposlenega. Tako piše v odpovedi, v resnici seveda ni bilo tako. Moj je seveda to podpisal, kot da se stinja. Sploh ne vem, če je možna pritožba. Razlog je itak lahko karkol in itak je skoraj nemogoče dokazati, da so razlogi neutemeljeni (taki veliki firmi). V tem primeru jim ni treba plačat odpravnine, s tem so se zaščitli, ker pa je kao sam kriv, pa tud ni možno dobit denarnega nadomestila. Socialna odpade, so bili preveliki dohodki... Ker je sicer iskan kader z več kot odličnimi referencami, služba enkrat bo (vpliv odpovedi na to... hm, po mojem zna bit celo problem), ampak lahko traja... Ob kreditu za stanovanje in ostalem, za kar si se trudil celo življenje, ne veš kaj bi. Prodat avto je kar problem. Glede prodaje stanovanja- večkrat zasledim take predloge, me obide misel, zakaj sploh bit pošten v tej fu[sm=smiley35.gif] Sloveniji, kjer ti vsak zarihje nož v hrbet, je ja boljš it švercat avte pa mamile prodajat!!! Mojemu so svetovali, naj si krije hrbet pri tej firmi, pa ni verjel, ker so mu zaposleni dal napačne podatke. Oziroma oseba, za katero je agentka za zaposlitev ob pogovoru nekako ugotovila, da je bila tista, ki je zaradi osebnih razlogov nekako povzročila, da se je to zgodilo. Bil je namreč huda konkurenca tej osebi, sposoben in inteligenten, ampak očitno naiven. In za realizacijo dela- ni bilo pripomb- je bila celo nadpovprečna!!! Ti, ki so že izkusili najslabše pri tej firmi, so na ta račun izgubili ogromne vsote s tožbami. Sreča se za moške najde marsikatero delo, hočem rečt, očitno je edina rešitev trenutno neki na črno, če te ne dobijo. Mislim pa, da bo dotična oseba, ki si je to upala kmalu tud na zavodu... Glede urejanja takih stvari imamo hvala bogu precej vez. Kolegica, ki ima firmo je rekla, da je neverjetno, kako veliko oseb jo je v zadnjem času poklicalo, da se je zgodilo na isti način. Brala sem zakone, ki naj bi bili na strani zaposlenih, ampak ko se itak vsi zanašajo na to, da je nemogoče dokazat nekatere stvari!!!
|
|
|
|