tatam -> ljudske vraže (12.10.2006 13:04:52)
|
Mene pa zanima katere ljudske vraže poznate o nosečnosti in v zvezi z dojenčki in kako to vpliva oz.bo to vplivalo na vas?Moja tašča je prava zakladnica različnih "pametnih nasvetov" v zvezi s tem...Dobro,da sem dobila že slonjo kožo v zvezi s tem! Tako npr.dojenček do 6.meseca ne bi smel biti izpostavljen mraku,pa tudi njegove cotike ne,ker ima potem baje krče. Do prvega leta se ga ne sme strič-zakaj ne ve,pa dež ga ne sme dobit,ker bo potem pegast. Če kdo pride k hiši-tudi poštar,se mora obvezno vsest vsaj za minuto,drugače otroku odnese spanje. Ob prvem rojstnem dnevu postaviš predenj denar,nož in ogledalo.Če najprej prime denar bo bogat,če nož bo kriminalec,če ogledalo pa narcisek... Ko otroka prvič pogleda kaki tujec ga moraš pri naslednjem previjanju s tisto polulano pleničko 3× potegnit po čelu-tudi ni znano zakaj. Mislim,da je še kar teh bedarij,a te sem si najbolj zapomnila,ker sem jih že tolkokrat poslušala...Moja svakinja pa je vse po vrsti tudi prakticirala,da ja ne bo kaj narobe! In kaj mislite ve o tem?
|
|
|
|