Minerva -> RE: Vlaga v prostoru (8.11.2006 11:06:21)
|
Tudi jaz sem imela težave z vlago. Imava novo hišo z malce posebno razporeditvijo prostorov, tako da se spalnica nahaja v kletnih prostorih, tako da je polovica prostora v zemlji. Hiša je izredno dobro izolirana. Glede na to, da je hiša nova in kljub dobri izolaciji, se je na pohištvu pojavila plesen. Na stenah plesni ni bilo. Kupila sva razvlažilec zraka, ki je problem rešil. Razvlažilec imava vsak dan nekaj ur prižgan, tako da je sedaj vlaga v mejah normale. Tudi plesen se ne nabira več. Ker vem, da bova imela z vlago vedno probleme, glede na to, da je spalnica in kopalnica v kletnih prostorih, je bila investicija v kakovosten razvlažilec opravičena, saj bo stalno v uporabi. Poskusila sem tudi že z CERESIT-om, pa tudi UHU ima podobno varianto. Tudi to funkcionira, vendar ima manjši efekt. Sicer je cenejša varianta, vendar je namenjena prostorom, kjer so problemi z vlago manjši, pa še dodatne vložke je potrebno stalno dokupovati. Vsekakor upam, da sem se problemov z vlago z razvlažilcem rešila za stalno!
|
|
|
|