Preživnina (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Preživnina (11.10.2006 23:39:00)

Živjo!

Dejte mi prosim povedat:če podaljšam absolventa in s tem dobim novo potrdilo o šolanju, mi pripada preživnina od starša še za to leto ali ne? Hvala

Lp

Pupica -> RE: Preživnina (11.10.2006 23:58:13)

če nisi nad 26 let, ti absolutno pripada
če si pa nad pa ne vem.Glede na to da je absolvent namenjen pisanju diplomske, oz.da se preneha ko napišeš diplomsko...če še velja tisti zakon, da si dolžna CSD dostavit potrdilo o šolanju...pa prašaj tam.

Anonimen -> RE: Preživnina (12.10.2006 0:17:59)

Hvala za odg. Stara sem 24 let, plačala sem vpisnino, imam še 2 izpita za narest in seveda za diplomirat. Oseba, ki bi mi morala plačat preživnino pravi da mi ne bo več plačevala. Vem, da mi štipendija ne pripada več s podaljšanjem absolventa, samo kako je pa s preživnino....? Hmmm...

živa -> RE: Preživnina (12.10.2006 0:58:33)

Če je tako kot s pokojnino po umrlem staršu in po moji kmečki logiki ti pripada, ker si še šoloobvezna. Če si redno vpisana, je tvoj status isti kot do sedaj, zakaj bi bilo torej s preživnino drugače?

Lp,

živa

Anonimen -> RE: Preživnina (12.10.2006 8:02:24)

O šolanju sicer nimam pojma, ampak s kmečko logiko se pa kar strinjam z Živo. Če nisi starejša kot 26 let (izjemoma 27 let) in če absoltventsko leto spada k tvojemu šolanju kot zadnje leto rednega šolanja, potem preživnino moraš dobivati.

Stran: [1]