Zamenjava pediatra prej kot v enem letu (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Zamenjava pediatra prej kot v enem letu (11.10.2006 19:35:32)

Zanima me, kakšen je postopek zamenjave pediatra prej kot v enem letu. Vem, da naj bi kao brez problemov menjal po enem letu, kako je pa s tem prej, pa ne vem. Komu je treba polagat račune, če jih je dejansko sploh treba? Je treba kam prošnjo napisat? Koga obvestit? Novega pediatra že imamo, strinja se, da nas bo vzel, vendar pa prejšnji pediatrinji tega še nismo povedali, tako da ne vem, če bo kaj komplicirala z izročitvijo kartoteke novemu pediatru in če to sploh lahko naredi. Aja, podpisali pri novem pediatru še nismo.

Marogica -> RE: Zamenjava pediatra prej kot v enem letu (11.10.2006 20:20:14)

Sicer nimam podobne izkušnje, vendar po moje lahko kadarkoli menjaš zdravnika(na splošno), saj konec koncev je to TOVJA odločitev. Važno je, da najdeš drugega. Ta prvemu pa poveš, da želiš menjati-v bistvu niti razloga ne rabiš navajati, če pa te že vpraša, pa mu povej, zakaj to želiš. Vsaj jaz bi mu in to iskreno.
Če pa moraš kakšno "odjavo" podpisat, pa ne vem. Vprašaj ta prvega zdravnika, ko bo tako daleč.

Kar pogumno, saj ne kradeš ali moriš...... Zdravniki pa niso bogovi v haljah

al1* -> RE: Zamenjava pediatra prej kot v enem letu (11.10.2006 20:24:56)

Lahko menjaš tudi prej kot v enem letu, le da moraš napisat vzrok, zakaj si menjal. 

Anonimen -> RE: Zamenjava pediatra prej kot v enem letu (11.10.2006 20:57:24)

No, to me zanima, komu napisat vzrok? Ali obstaja kakšen obrazec, ki ga moraš izpolnit, če menjaš prej kot v enem letu? Komu ga sploh moraš dat? Aja, in kako z lepimi in čimmanj besedami napisati, da se pri nekom pač ne počutiš uredu?
Drugače pa hvala za odgovora.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

al1* -> RE: Zamenjava pediatra prej kot v enem letu (11.10.2006 21:01:05)

Kje podpišeš ne vem točno, ampak meni se zdi, da napišeš na obrazec, ko prideš po kartoteko. Kot vzrok navedeš recimo, da ti ne ustreza delovni čas tega zdravnika.

muška -> RE: Zamenjava pediatra prej kot v enem letu (11.10.2006 21:07:16)

Nikogar ne rabiš obveščat! Če vas nov zdravnik vzame, ne glede na to, da še preteklo leto dni, boš v novi izjavi, ki jo boš podpisala najverjetneje morala obkrožit eno točko(mogoče pa ne?!)

papirje o vašem izpisu dobi prejšnji zdravnik v ordinacijo, prav tako se za prenos kartoteke dohtarji zmenijo med seboj-će se, dostikrat se odpre kar nova

lelaval -> RE: Zamenjava pediatra prej kot v enem letu (11.10.2006 21:08:41)

Sem sama to storila - in nisem rabila pisat nobenega vzroka.
Greš k novemu pediatru, tam podpišeš tisto izjavo o izbraenm zdravniku in to je vse. Kartoteke pa najraje sami prenašajo oz. se dogovorijo sami, da jih bivši zdravnik pošlje, da se sigurno ne bi izgubile.
Nič se bat - "bivšemu" zdravniku nimaš kaj polagat računov zakaj greš stran. Izbira osebnega zdravnika je namreč prepuščena vsakemu pacientu in te noben zdravnik ne more prisilit, da ostaneš pri njem, če sam to ne želiš.

Anonimen -> RE: Zamenjava pediatra prej kot v enem letu (11.10.2006 21:43:49)

Hvala punce![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Novi zdravnik je prosil, naj sami zrihtamo, da prejšnja zdravnica pošlje njemu kartoteko, tako da jo moramo poklicat in ji povedat kam. Pri novem bomo pa podpisali na naslednji posvetovalnici.

Stran: [1]