dojenje in še kaj (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

tina104 -> dojenje in še kaj (11.10.2006 15:08:45)

Moj skoraj 13-mesečnik zadnji teden skoraj ne je goste hrane, hoče se samo dojiti. V vrtcu baje lepo je, doma noče, ne od mene, ne od atija, če sam prime v roko, poje kak košček sira, keksa ali kak grah in to je vse. Piti tudi noče. Posledično, ker predvsem popoldne ne je goste hrane, je celo večer in noč na zizi.
Imel je tako obdobje večkrat do 10 meseca, ampak zdaj pa je že res dovolj star, da bi jedel več goste hrane in se ne bi več toliko dojil. Če nisva doma, ne je goste hrane, ampak tudi na ziz malo pozabi, ko pa sva doma, pa me kar prijemlje za majico, pa se z glavo carta okoli mojih dojk.

Spal še nikoli ni celo noč, vendar pa smo že prišli do tega, da se je dojil samo 1x na noč.

Kaj mi svetujete? Da ga pustim jokat? Srce se mi trga, ko začne jokat zaradi tega, ker se želi dojiti. Ne vem, no. Rabim kak nasvet, spodbudo, vaše podobne izkušnje...

rainbow -> RE: dojenje in še kaj (11.10.2006 22:05:43)

Oj!

kaj je na novo v vrtcu?? Morda kaka pretirana sprememba ne bi bila pametna.
Sicer pa če v vrtcu poje dovolj, morda ni tako strašno lačen; ali pa mu daš zvečer nekaj, za kar veš, da rad je. Ali pa mu ponoči daš občasno namesto dojke za pit iz flaške. Vodo ali nesladkan čaj seveda.

Morda čez nekaj časa, ko se bo navadil vrtca, poskušaš odvadit dojenja ponoči. Midva sva to končno in na srečo zrihtale pir 14-tih mesecih, vendar takrat še ni bila v vrtcu; podnevi se dojiva še zdaj pri 1,5 letu.

V glavnem, strpno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]