PREKINITEV BOLNIŠKE (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

sabini -> PREKINITEV BOLNIŠKE (11.10.2006 13:36:27)

Mene zanima če si lahko prekineš bolniško kakšen mesec ali dva pred porodniško ne glede na to če imaš odločbo doma ., ki ima datum točno do začetka porodniške?A je to sploh možno?

BLAŽIKA -> RE: PREKINITEV BOLNIŠKE (11.10.2006 14:04:34)

A ne dobiš bolniške samo za en mesec, potem pa moraš poslati ponovni predlog na komisijo? Vsaj pri meni je bilo tako, mi niso v času nosečnosti dali bolniške za tri mesece skupaj ampak za vsak mesec posebaj.

sabini -> RE: PREKINITEV BOLNIŠKE (11.10.2006 14:09:52)

Ne meni so dali kar za vse mesece skupaj podalšano od 21.7 pa kar do 2.11

in si za ureditev porodniške urejam dve variante ali dati plačo, oz. bolniško v zadnjih 12.mesecev ali pa da se mi šteje 55% plače oz. zavarovanja zadnjih 3 let in se mi ta druga varianta fulll bolj izplača -sam ne vem če se da prekinit bolniško ker imam odločbo že doma.

Ima katera kaj pojma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mina1 -> RE: PREKINITEV BOLNIŠKE (11.10.2006 14:12:35)

Seveda se da: tvoj osebni zdravnik prekine bolniško, ti greš do porodniške v službo, on nato poda mnenje za prekinitev bolniške na komisijo in le ta ti ponovno izda novo odločbo. 

BLAŽIKA -> RE: PREKINITEV BOLNIŠKE (11.10.2006 14:13:52)

Pomoje se ne bodo kaj dosti prepirali s tabo o prekinitvi, saj bodo imeli en strošek majn. Ti kar pojdi do svojega osebnega zdravnika in prosi za prekinitev, pomoje neboš imela težav. Še boljše pa je da kar pokličeš v ordinacijo in tam vprašaš kar sestro, ti bo sigurno znala povedati kako je z tem.

Stran: [1]