mojčca -> RE: Mufini (11.10.2006 19:11:21)
|
Maffini za čokoholike ZAHTEVNOST 1 - enostavna RECEPT PRISPEVAL malakuharca SESTAVINE 125 g margarine lonček navadnega jogurta 125 g sladkorja (lahko tudi manj) 2,4 dl mleka ( za bolj čokoladen okus dodaj mleku kakav) 100 g jedilne čokolade 2 jajci vanilin sladkor pecilni prašek 380 g moke 150 g čokolade sesekljane na koščke POSTOPEK Margarino in čokolado stopimo nad vodno paro. Medtem razžvrkljamo jajca z malo mleka. V drugi posodi zmešamo skupaj pecilni prašek, moko, vanilin sladkor in sladkor. V stopljeno margarino in čokolado vmešamo jogurt, mleko, razžvrkljani jajci. To maso nato dodamo v posodo z moko in vse skupaj dobro premešamo(če je masa presuha dodamo mleko, če premokra pa moko ali še boljše kakav ali čokolado v prahu). Dodamo čokoladne koščke ( lahko jih zamenjamo z vsem, kar nam pade na pamet). S pripravljeno maso napolnimo modelčke za maffine, ki jih damo peči v pečico ogreto na 180º C in jih pečemo 20 -25 minut. Ko čas poteče, zapičimo v en maffin zobotrebec, če je suh, so pečeni, če pa se ga drži masa, moramo peči mafine še malo dlje. Ohladimo. Muffini s čokolado KOLIČINA 12 kosov ZAHTEVNOST 1 - enostavna SESTAVINE 70 g jogurta 50 g stopljenega masla 1 vanilijev sladkor 2 jajci 110 g sladkorja 250 g moke 2 žlički sode bikarbone 1 žlička pecilnega praška 1 žlička cimeta rum po okusu paket čokoladnih solzic POSTOPEK Najprej penasto umešamo jajci, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo jogurt in maslo. Zopet premešamo in dodamo rum po okusu. V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo in cimet. To suho maso dodamo mokri masi in vmešamo. Masi dodamo čokoladne solzice in z njo napolnimo skodelice za muffine. Pečemo pri 180°C cca. 20 minut. Dober tek! Muffinom lahko dodamo še koščke sadja - suho(rozine, posušene marelice...) ali sveže ( breskve, jagode, borovnice...). Muffini - polnozrnati z banano, orehi in čokolado KOLIČINA 12 kosov (1 pladenj) ZAHTEVNOST 1 - enostavna RECEPT PRISPEVAL malan SESTAVINE 2 jajci 25 dag moke iz celega žitnega zrna 2 banani pest orehov pest čokoladnih koščkov (1 zavitek čok. kroglic za peko) 2 žlički pecilnega praška 1 žlička sode bikarbone 10 dag rjavega sladkorja (mascavo) po 1 zavitek vanilijevega, rumovega in limoninega sladkorja 1.5 dl jogurta 1 dl do 1.5 dl mleka 4 dag zmehčanega masla POSTOPEK Jajci stepemo in dodamo vse vrste sladkorja. Banani pretlačimo oz. zmeljemo. Dodamo jogurt, maslo in 1 dcl mleka, nato pa še moko s pecilnim praškom in sodo. Z mešalcem dobro premešamo. Če se nam zdi masa pregosta (odvisno je od tipa moke), dodamo še preostanek mleka. Na koncu vmešamo še orehe in čokolado in z žlico porazdelimo v jamice na pekaču za muffine. Muffin iz hruškovih kock KOLIČINA 15 muffinov ZAHTEVNOST 1 - enostavna RECEPT PRISPEVAL pinky SESTAVINE 2 skodelici moke 1 skodelica mleka 1 skodelica na kocke narezanih hrušk 1/3 skodelice medu 1/4 skodelice olja 3 čajne žličke pecilnega praška 1/2 čajne žličke cimeta 1/2 čajne žličke soli 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka 1 jajce (stepeno) POSTOPEK 1. Posebej zmešamo tekoče in suhe sestavine, mešanico tekočih sestavin dodamo suhim in mešamo le toliko časa, da ne vidimo več suhih delov sestavin. 2. V pladenj vložimo papirčke (ali ga namastimo) in napolnimo posodice do 2/3 s pripravljeno zmesjo. 3. Pečico pred grejemo na 200 stopinj C in v njej pečemo pecivo 25 minut. Muffini s kakavom in rozinami ZAHTEVNOST 1 - enostavna RECEPT PRISPEVAL marta SESTAVINE 2 1/4 skodelice moke 1 jedilna žlica pecilnega praška 3/4 skodelice sladkorja 1/2 čajne žličke soli 1/2 skodelice kakava 1/3 skodelice nasekljanih orehov 1 skodelica rozin 2 veliki jajci 1 1/4 skodelice mleka 1/2 skodelice stopljenega masla ali margarine POSTOPEK Zmešaj moko, pecilni prašek, sladkor, sol, kakav, orehe in rozine. V drugi posodi stepi jajci, mleko in maslo, da dobiš gladko maso. Združi mokro in suho mešanico in mešaj tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo. Z jedilno žlico nanesi dobljeno maso v modelčke za peko muffinov, v katere si prej dal papirnate modelčke. Peci v predhodno ogreti pečici pri 175C 15 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec, ki ga potegneš iz sredine muffina, čist. Muffini s kokosom in višnjami KOLIČINA 16 kosov ZAHTEVNOST 1 - enostavna RECEPT PRISPEVAL majdi SESTAVINE Testo: 25 dag moke 3 žličke pecilnega praška 10 dag kokosove moke 10 dag sladkorja 1 vanilijev sladkor 2 jajci 1 dcl mleka 75 ml olja 15 dag polnomastne kisle smetane Nadev: 1 kozarec višenj (odcejene 350 g) POSTOPEK Vse navedene sestavine zmešamo z električnim mešalnikom v gladko testo. Testo razporedimo v poseben naoljen pekač za muffine. Odcejene višnje potisnemo v testo. Pečemo pri 180 stopinjah 25 minut. Pečene muffine stresemo iz pekača in jih ohladimo na rešetki. Muffini z ovsenimi kosmiči in sadjem ZAHTEVNOST 1 - enostavna RECEPT PRISPEVAL Morska deklica SESTAVINE 1 skodelica ovsenih kosmičev 1 skodelica jogurta 1 jajce 1/4 skodelice sladkorja 1 skodelica moke 1/4 skodelice olja 2 skodelici naribanih jabolk POSTOPEK Ovsene kosmiče prelij z jogurtom in pusti približno pol ure, da se dobro namočijo. Jajce in sladkor zmešaj in dodaj ovsenim kosmičem. Dobro premešaj, dodaj moko, olje in jabolka in spet premešaj. Peci v modelčkih za muffine, približno pol ure pri 200 stopinjah. Če želiš, lahko uporabiš tudi 1 vrečko pecilnega praška, da bodo muffini bolj narasli. Namesto sladkorja lahko v maso dodaš narezano suho sadje. Originalen recept, ki sem ga dobila iz Amerike, vsebuje dvakrat več sladkorja in olja. Namesto jabolk lahko uporabite tudi kakšno drugo sadje, npr. maline, borovnice, jagode,... Muffins smartiji KOLIČINA 12 kosov ZAHTEVNOST 1 - enostavna RECEPT PRISPEVAL sinja SESTAVINE 125 g masla ali margarine 100 g marcipana 75 g sladkorja 1 vanilijev sladkor 1 ščepec soli 4 jajca 125 g moke 1 zravnana žlička pecilnega praška 150 g smartijev (tudi M&M) POSTOPEK Maslo ali margarino zmešamo z marcipanom (prej ga malo zdrobimo. Z mešalnikom mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso. Počasi dodajamo sladkor, vanilijev sladkor in sol. Nato začnemo dodajati jajca (vsako jajce mešamo z mešalnikom 30 sekund). Počasi dodajamo presejano moko s pecilnim praškom. Na koncu dodamo še smartije. Testo napolnimo v papirnate formice in v pekač za mafine do 2/3. Pečemo v pečici pri temperaturi 160 do 180 stopinjah cca 20 min. Ko so pečeni, jih pustimo še 5-10 min v pekaču. Lahko jih premažemo s čokoladno glazuro in okrasimo z enim ali več smartiji. Mufini s kokosom ZAHTEVNOST 1 - enostavna RECEPT PRISPEVAL marta SESTAVINE 2 skodelici (475 ml) večnamenske moke 1/4 skodelice (60 ml) sladkorja 4 čajne žličke pecilnega praška 1 skodelica (240 ml) kokosove moke pol čajne žličke soli 1 veliko jajce 3 žlice masla ali margarine 1 skodelica (240 ml) mleka POSTOPEK Zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, kokos in sol. Posebej zmešaj jajca, margarino in mleko, da dobiš gladko maso. Združi suho in mokro mešanico in mešaj tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo. Z jedilno žlico porazdeli dobljeno maso v model za peko mufinov (najbolje je, če vdolbinice v modelu obložiš s papirnatimi modelčki za peko mufinov). Peci v predhodno ogreti pečici pri 175 C cca 15 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec potem, ko ga potegneš iz sredine mufina, popolnoma čist. Mufinsi s cimetom in rozinami ZAHTEVNOST 1 - enostavna RECEPT PRISPEVAL marta SESTAVINE 35,5 dag večnamenske moke 2 čajni žlički pecilnega praška 1,5 čajne žličke mletega cimeta 1/2 skodelice (120 ml) rozin 1/4 čajne žličke soli 1/2 skodelice (120 ml) rjavega sladkorja 1 veliko jajce (90 g) 1/4 skodelice (60 ml stopljene rastlinske maščobe 120 ml mleka POSTOPEK Pečico ogrej na 190 st. C (ventilatorska pečica: 160 st. C). Model za pečenje muffinsov namaži z maščobo ali pa v vdolbinice pekača vstavi papirnate lončke za peko muffinsov. Zmešaj moko, pecilni prašek, cimet, rozine in sol. Posebej stepaj jajca, maščobo, sladkor in mleko, dokler ne dobiš gladke mase. Obe mešanici nato združi in mešaj samo tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo. Dobljeno maso nanesi z žlico v pripravljene modelčke (vsakega napolni do 3/4). Peci 15-20 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec, s katerim prebodeš muffins, popolnoma čist, ko ga potegneš iz sredine le-tega. Ohlajene muffinse shraniš v dobro zaprti posodi. Serviraš lahko skupaj z marmelado. Mufini z mlado čebulo KOLIČINA 12 kosov ZAHTEVNOST 1 - enostavna RECEPT PRISPEVAL vijolica SESTAVINE Suhe sestavine: 1 skodelica koruzne moke 1 skodelica bele moke 1 žlička pecilnega praška 1 žlička sode bikarbone 1 žlička soli 1 skodelica drobno narezane mlade čebule Mokre sestavine: 1 skodelica mleka 2 jajci 1/2 skodelica olja POSTOPEK Suhe sestavine dobro premešamo in jim dodamo mokre sestavine. Hitro premešamo in naložimo v modelčke za mufine. Pečemo 25 - 30 minut na 180 stopinj. Višnjevi muffins – biskvitni kolački SESTAVINE: 250 g moke Pekač za kolačke (z vdolbinami) in 12 papirnatih modelčkov 3 žlice pecilnega praška 1 veliko jajce 1 kozarec vloženih višenj (ali 200 g svežih ali zamrznjenih višenj) 150 g sladkorja 1 vrečko vanilijevega sladkorja 8 žlic sončničnga olja 40 g masla 150 g pinjenca (tudi navadnega mleka, jogurta ali kisle smetane) PRIPRAVA: 1. Papirnate modelčke posadimo v vdolbine pekača. Kdor takega pekača nima, naj na navaden pekač razporedi po dva modelčka skupaj – drugega v drugem. Pečico segrejemo na 180° C (z ventilacijo na 160°C) 2. Moko zmešamo s pecilnim praškom. Vložene borovnice stresemo v sito in dobro odcedimo (tekočino od kompota popijte ali shranite, za ta recept je ne potrebujete). 3. V skledi stepemo jajce. Med mešanjem dodajamo sladkor, vanilijev sladkor, olje, surovo maslo in pinjenec (jogurt, mleko ali kislo smetano). Po testu razprostremo moko in jo narahlo vmešamo, na koncu primešamo dobro odcejene višnje. 4. Testo porazdelimo po 12 papirnatih modelčkih in pečemo 20–25 minut v srednjem predelu pečice. Nato pečico izklopimo in pustimo kolačke nekaj časa mirovati. Vzamemo jih iz modelčkov in ponudimo še tople, lahko pa tudi ohlajene . Muffini s čokolado in Beiley-em SESTAVINE: 260 gr. moke 2 mali žlički pecilnega praška 1/2 male žličke sode bikarbone 100 gr. zdrobljene čokolade 1 jajce 140 gr.sladkorja 125 gr. masla 250 ml mleka 1 vanili sladkor 4-5 žli Beiley's likerja Vse sestavine rahlo zmešaš in pečeš cca 20 minut na 160 st. Mafini s skuto in drobnjakom. 2 lončka večnamenske moke* 1 žlica kristalnega* sladkorja 2,5 žlički pecilnega praška, ½ žličke soli* 1,5 žlička suhega* drobnjaka, malo popra 1 veliko jajce* 1 lonček sveže skute* ½* lončka mleka 4 velike žlice masla* 1,5 žlice nasekljane čebule* Za 12 kosov, 1 lonček = 2 dl. Zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, drobnjak, sol in poper. V drugi posodi zmešaj jajce, skuto, mleko, stopljeno maslo in čebulo. Prelij k suhim sestavinam in počasi mešaj, dokler se suhe sestavine ne namočijo. Modelčke (tudi papirnate) namaži z maslom in peči 15-20 minut na 190°C oz. dokler niso prožni na dotik v sredini. Pri teh mafinih je res najbolje, da uporabiš papirnate modelčke ali silikonski pekač, ker se zelo radi primejo. Korenčkovi mafini SESTAVINE: 125 g olja 125 g sladkorja 240g jogurta 160g korenja 3 jajca 3 žličke pecilnega 380 g moke 1žlička sode cimet Dobri so tudi naslednji dan. Krompirjevi mafini SESTAVINE: 165 g zmečkanega krompirja 360 g mleka ½ drobno narezane čebule 2 jajci* 120g jogurta ali sladke smetane 3 žličke pecilnega 310 g moke 1žlička soli V maso lahko dodaš še šunko, nariban sir ipd. Sestavine za korenčkove in krompirjeve mafine so za 12-15 mafinov. Med sabo pomešamo prve sestavine, nato še druge, nazadnje pomešamo oboje skupaj. Res so dobri tudi naslednji dan, lahko je še manj sladkorja, raje samo 1 žlička pecilnega in 1 žlička sode, lahko je manj maščobe (½ jogurtovega lončka namesto ¾, kot je v receptu) Kreolski muffinsi SESTAVINE: 2 jajci 350 ml mleka 150 g raztopljenega masla polovica majhne rdeče ali zelene paprike, narezana na majhne koščke 1 majhna sesekljana čebula 100 g naribanega sira 300 g moke pol čajne žlice soli 2 jedilni žlici pecilnega praška 2 jedilni žlici polente 1 čajna žlica zmletega čilija Česnovi muffinsi SESTAVINE: 250 g moke 1 jedilna žlica sladkorja 4 žlice pecilnega praška ½ čajne žličke soli* 3 stroki česna (drobno nasekljanega dodaš k mokrim stvarem) 1 jajce 3 jedilne žlice raztopljenega masla 200 ml mleka 1 jedilna žlica nasekljanega drobnjaka Muffini iz skute in drobnjaka SESTAVINE: Za 12 kosov: 2 lončka večnamenske moke 1 žlica kristalnega sladkorja 2,5 žlički pecilnega praška 1,5 žlička suhega drobnjaka ½ žličke soli* malo črnega popra 1 veliko jajce* 1 lonček sveže skute ½ lončka mleka 4 velike žlice masla 1,5 žlice nasekljane čebule Pečico segrej na 190°C. Pri teh muffinih je res najbolje, da uporabiš papirnate modelčke, ker se zelo radi primejo. Zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, drobnjak, sol in poper. V drugi posodi zmešaj jajce, skuto, mleko, stopljeno maslo in čebulo. Prelij k suhim sestavinam in počasi mešaj, dokler se suhe sestavine ne namočijo.Modelčke (tudi papirnate) namaži z maslom in peči 15-20 minut oz. dokler niso prožni na dotik v sredini.1 lonček = 2 dl Muffinsi s čebulo in slanino SESTAVINE: 1 čebula 200 g slanine 350 g moke 4 žlice pecilnega praška ½ čajne žličke soli 2 jajci* 75 ml mleka 250 g kisle smetane Čebulo nasekljaš in popečes v maščobi od slanine. Slanino narežeš na majhne kocke in hrustljavo popečeš v kozici, maščobo dobro odcediš. Popečno čebulo in slanino dodaš čisto na koncu, ko so mokre in suhe sestavine že premešane. MUFFINS Osnovni recept: 2 skodelici moke 1/4 skodelice sladkorja 2 žlički pecilnega praska 1/4 žličke soli zmešaj skupaj, posebej zmešaj 1/3 skodelice stopljenega masla 1 jajce 1 skodelico mleka Obe zmesi zmešaj skupaj, nadevaj v 12 namaščenih modelčkov in peči pri 200C 20-25 minut. variacije: jagodni: dodaj 1 skodelico borovnic ali jagod polnozrnati: 1 skodelico moke nadomesti z 1 skodelico polnozrnate moke, dodaj 1 žličko mešanih začimb (kot za medenjake) in 1/2 skodelice rozin jabolčni: dodaj 1 žličko cimeta, 1/4 žličke muškatnega oreščka, 1 skodelico drobno sesekljanih jabolk, povečaj količino sladkorja na 1/3 skodelic sir in slanina: dodaj v ponvi prepražene (da so hrustljavi) in odcejene 3 rezine slanine, narezane na manjše koščke in 1 skodelico naribanega sira. Sladkor zmanjšaj na 2 žlici. pomaranča in mak: dodaj 1 žlico pomarančne lupinice in 1-2 žlici maka banana: dodaj 1 veliko zmečkano banano in 1/2 žličke mešanih začimb Jabolčni mafini mokre sestavine: 350 g naribanih jabolk 125 g rastlinskega olja 1 žlička vanilijevega sladkorja 2 jajci 120 g rjavega sladkorja suhe sestavine: 130 g polnozrnate moke 130 g bele moke 1/4 žličke sode bikarbone 3 žličke pecilnega praška 2 žlički cimeta za 12 mafinov, 25 min., 180 stopinj. OBVEZNO VEDNO !!!!! - najprej posebej dobro zmešaš mokre in posebej suhe sestavine Suho mešanico vsuješ v mokro! NIKOLI OBRATNO! Segrej pečico že prej, da ti lepo zrastejo. Če imaš takšno z ventilatorjem, raje daj 20 stopinj manj ali pa (BOLJE) izklopi ventilator in peci pri predpisani temperaturi. Bananini muffini mokre: 125 g margarine 65 g sladkorja 3 srednje velike banane 1 jajce suhe: 2 žlički pecilnega praška 220 g moke 1/4 žličke sode bikarbone 1+ 1/2 žličke muškatnega oreščka 25 min, 12 mafinov na 180 stopinj. Borovničevi muffini Sestavine: 250 g moke 3 Žličke pecilnega praška 1 kozarec vloženih borovnic ( lahko tudi 200 g svežih ali zmrznjenih)- namesto borovnic lahko damo poljubno sadje oz. čokolado 1 veliko jajce 150 g sladkorja 1 vanilijev sladkor 8 žlic sončničnega olja (jaz vzamem tistega, ki ga imam doma) 1,5 dl pinjenca (oz. navadnega mleka, jogurta, kisle smetane) 40 g masla Priprava: Pečico segrejemo na 180°C (ventilacija 160°C). Moko zmešamo s pecilnim. Vložene borovnice odcedimo. V skledi stepemo jajce. Dodajamo sladkor, vanilijev sladkor, olje, surovo maslo, mleko. Po testu razprostremo moko, jo narahlo vmešamo, na koncu damo še borovnice. Pečemo 20-25 minut. Izklopimo pečico in pustimo kolačke nekaj časa mirovati. (jaz jih pustim okrog 3 minute). Dober tek! Muffini z bananami in orehi Za pripravo 12 muffinov potrebujemo: 500 ml zmečkanih banan (3-4 banane) 125 ml stopljenega surovega masla 1 jajce 1 žlička vanilijevega sladkorja 330 ml bele moke 125 ml rjavega ali belega sladkorja 2 žlički pecilnega praska 1 žlička jedilne sode 1/2 žličke soli 150ml zrezanih orehov Muffini s korenjem in ananasom Za pripravo 12 muffinov potrebujemo: 375 ml bele moke 200 ml rjavega ali belega sladkorja 1 žlička pecilnega praska 1 žlička jedilne sode 1/2 žličke soli 1 žlička cimeta 100 ml olja 2 jajci 1 žlička vanilijevega sladkorja 250 ml naribanega korenja 125 ml sesekljanega ananasa s sokom (iz pločevinke) Muffini s korenjem in jabolkom Za pripravo 12 muffinov potrebujemo: 125 ml rozin 500 ml bele moke 200 ml rjavega ali belega sladkorja 1 žlička jedilne sode 2 žlički cimeta 1/2 žličke soli 500 ml naribanega korenja 125 ml zrezanih mandeljnov 125 ml kokosove moke 1 veliko jabolko naribano 3 jajca 125 ml olja 2 žlički vanilijevega sladkorja Muffini z borovnicami Za pripravo 12 muffinov potrebujemo: 6 žlic masla, penasto umešanega 125 ml rjavega ali belega sladkorja 2 jajci 250 ml mleka 2 žlički vanilijevega sladkorja 550 ml bele moke 1/2 žličke soli 1 žlička jedilne sode 2 žlički pecilnega praska 375 ml borovnic, svežih ali zamrznjenih MUFFINI Splošno: ð suho mešanico vmešajte v mokro s čim manj mešanja ð masa naj ne postane elastična ð modele namastimo z margarino ð pred pečenjem mafine posujte s cimetom ð pečenje: 25 min ð temp:180 na srednji rešetki ð uporabite samo jajčne beljake Čokoladni mafini Mokre sestavine: 120 g jogurta 125 g margarine 125 g sladkorja 240 g mleka 160 g čokoladnih koščkov 2 jajci 1 žlička vanilije Suhe sestavine: 3 žličke pecilnega praška 380 g moke 1 žlička sode bikarbone Kokosovi mafini Mokre sestavine: 65 g masla 125 g sladkorja 340 g mleka ali jogurta 2 jajci suhe sestavine: 3 žličke pecilnega praška 310 g moke 110 g naribanega kokosa Čokoladni muffini Sestavine: količina: 10 muffinov 28 dag pšenične moke 2 čajni žlički pecilnega praška 2 jedilni žlici pecilnega praška 2 jedilni žlici sladkorja v prahu 7 dag masla jajce 2 dl mleka vrečka vanilijevega sladkorja jedilna žlica limoninega soka jedilna žlica ruma 10 dag jedilne čokolade maščoba za model za muffine ALI 10 papirnatih modelčkov Predpriprava: Moko pomešamo s pecilnim praškom in sladkorjem v prahu ter presejemo v posodo. Razpuščeno maslo, mleko, jajce, vanilij sladkor, rum in limonin sok dobro zmešamo, vlijemo k moki in z ročnim mešalnikom zmešamo v mehko testo Priprava Pečico segrejemo na 200C. Jedilno čokolado grobo nasekljamo. Dve tretini čokolade vmešamo v testo. Z žlico napolnimo testo v papirnate modelčke ali v pomaščen model za muffine. Z ostalo nasekljano čokolado posipamo pripravljene pogačice. Modelčke zložimo na pekač (model z muffini postavimo na mrežo) in pečemo v pečici približno 20 minut. Čokoladne muffine ponudimo v papirnatih modelčkih. MUFFINI (recepti od Smilje) Čokoladni muffini Sestavine: 260 g moke 2 veliki žlici kakava 1 pecilni prašek slaba žlica sode bikarbone 1 jajce 15 dag sladkorja 0,8 dcl olja 1 kislo mleko 1 dcl navadnega mleka 1 pest narezanih orehov ali jedilne čokolade ali lističev staciattele malo ruma Spečeš in po vrhu posipaš s cimetom. Kokosovi muffini Sestavine: 270 g moke 1 pecilni prašek 1/2 žličke sode bikarbone 30 g kokosove moke, ki jo prepražiš 1 jajce 15 dag sladkorja 0,8 dcl olja 1 sladka smetana (180 ml) 2 banani Na vrh posipaš: 1 žlička mletih orehov 1 žlička kristalnega sladkorja 1 žlička kokosa ½ žličke cimeta Borovničevi muffini Sestavine: 140 g polnozrnate moke 120 g bele moke 1 pecilni 1 žlička sode bikarbone 1 jajce 15 dag rjavega sladkorja naribana lupinica 1 oranže 2 dcl iztisnjenega pomarančnega soka (lahko daš tudi kislo mleko) 0,8 dcl olja Zmešaš in dodaš še 20 dag zmrznjenih borovnic ali jedilne čokolade.
|
|
|
|