Magi* -> RE: Slabo spanje... (15.10.2006 8:26:44)
|
Nalin ti je sicer lepo napisala, pa vendar bom dodala nekaj, kar večina noče slišati: otroci so si različni. mi npr. z uvajanjem nismo imeli hudih travm, je pa res, da jaz nisem imela slabe izkušnje in je najbrž tudi od mene dobila dober občutek. po vendar je po vsaki daljši odsotnosti bilo malo slabše, smo šli korak nazaj. naj te potolažim, sčasoma se je uredilo. veliko je odivsno kako ti na to reagiraš (lahko tudi ne pokažeš direktno, vendar otrok čuti tvojo tesnobo). drugo: naj jo uvaja ati in naj jo vsako jutro odpelje v vrtec ati, to je pri nas zelo pomagalo. tretje: nekateri otroci cele prve mesece prejokajo, potem pa kot bi odrezal, je vse v redu, tudi to moraš vzeti v zakup. z otroci se bo že še sporazumela, do vzgojiteljic pa tudi ti nastopi samozavestno, veliko se pogovarjaj z njimi, sem prepričana, da imajo ogromno izkušenj, takih in drugačnih. in čez čas bo še vse v najlepšem redu. je pa tvoja pupa stara 16m, kar je ravno prav za "mami" fazo, zato je verjetno malo lažje, če gre v varstvo/vrtec malo prej. z izsiljevanjem ali pa z preskušanjem do kje so meje (da me ne bo spet ktera napadla - to je isti šmoren) je pa itak čisto tako kot pravi Nalin. in vse več bo tega. in naj se vrnem na to, kako so si otroci različni. čeprav nismo imeli težav z uvajanjem v varstvo, imamo neznanske probleme s spanjem. še zdaj. in smo poskusili prav vse mogoče, pa ne zaleže. nekaj časa je spala, potem spet ni, potem spet je...zdaj pa spet ne več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] bomo pač še malo potrpeli, ni vrag, da tudi ona enkrat ne bo začela spati. jaz sem menda začela spati okrog tretjega leta in tudi nič na tem vetu ni pomagalo. moji dve sestri sta pa ful zaspanki že od malega. ja, smo si še kako različne.
|
|
|
|