hropenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Ezi -> hropenje (10.10.2006 21:18:34)

Moj skoraj osem mesečnik zelo hrope. Nabira se mu sluz in zelo poredko se odkašlja. Pa še takrat se premalo. Imate kakšno idejo, kako mu lahko pomagam? Pediatrinja mi je svetovala, naj ga položim s trebuščkom na kolena, ritko naj ima višje kot glavo in naj ga trepljam po hrbtu. Ampak, mi prav nič ne uspeva. Nič ni bolje. Uporabljam še fiziološko raztopino in ponujam mu topel čaj, česar pa ne spije prav dosti.

Poznate kakšen trik? Karkoli, da bi mu pomagala?




Petraa -> RE: hropenje (10.10.2006 21:34:03)

Na vsake toliko čeprav otrok ne hrope ga postaviš na glavo oz. ga tako držiš,jaz našeega vsak dan " potolčem" pri lopaticah.ker se drugače nabira in je težko potem odpravit.




mamči -> RE: hropenje (10.10.2006 22:22:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Ezi
Pediatrinja mi je svetovala, naj ga položim s trebuščkom na kolena, ritko naj ima višje kot glavo in naj ga trepljam po hrbtu. Ampak, mi prav nič ne uspeva. Nič ni bolje. Uporabljam še fiziološko raztopino in ponujam mu topel čaj, česar pa ne spije prav dosti.



Razen naštetega : višje vzglavje ponoči, vlažen zrak v stanovanju, veliko tekočine, brinjevo mazilo s katerim ga namažeš po prsih in hrbtu, redno čiščenje noska, zelo pomagajo tud inhalacije z električnim inhalatorjem in fiziološko tekočino.....kaj druga mi sedaj ne kapne.

Upam, da se bo čimprej pozdravil!




darjatimci -> RE: hropenje (11.10.2006 7:25:13)

K naštetim nasvetom bi dodala še to,da velikokrat pomaga sprememba okolja-klime.Nam je to zelo pomagalo,da se je začel otrok čistiti.Pomagala sta nam gorski zrak ali pa morski,seveda pa je en dan premalo.Mora biti vsaj vikend ali kak dan več.




Ezi -> RE: hropenje (12.10.2006 11:16:59)

Uf, ja ... na nekaj stvari sem pa res pozabila. Hvala vam vsem za nasvete, jih bom upoštevala!!!




Stran: [1]